Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe ga je verder na ontrouw?

Stap voor stap opbouwgids

 1. bieke
  Je dag is perfect, alles is vlotjes verlopen en je baas heeft je juist opslag gegeven. Als een fier hoentje rijd je ietwat vroeger naar huis om je naaste het heuglijke nieuws te vertellen. Tot je verbazing zie je een andere auto op de oprit staan, het is misschien een vriend van je partner? Zelfverzekerd en nog steeds opgewonden door het nieuws doe je de deur open. In de woonkamer valt er niemand te bespeuren, hetzelfde voor de keuken en de veranda. Dan maar de trap op naar boven waar je onderweg over een bloesje dat niet van jou is struikelt. Met veel vreugde sla je met de fles champagne in de hand de slaapkamerdeur open. Wat je daar te zien krijgt had je nooit kunnen verwachten. Daar ligt je partner met een collega van het werk te neuken . Je wereld stort in mekaar en je zakt letterlijk door je knieën. Opeens staat je hele lichaam perplex en zie je al je familiemomenten door je hoofd flitsen. Waarom word jou dit onrecht aangedaan? Waaraan heb je dit verdiend? Is dit je dank voor al dat harde zwoegen en toch maar steeds te gaan voor die relatie? Met onderstaande tips kom je al een heel stuk verder:

  Hoe kan het nu verder?
  Wat kan en niet kan na overspel hangt helemaal van jou af. Als jij er echt niet mee kan leven zal niemand dat ooit kunnen veranderen. Neem alleszins wat tijd van mekaar zodat je de hele situatie kan analyseren. Dit moet je ook niet te lang laten aanslepen. Tijd zal de wonden niet helen, het is hoe je de tijd gebruikt dat eventuele verandering kan teweegbrengen. Denk niet dat jij aan de fout ligt van alles, dat jij voor deze ontrouw hebt gezorgd. In een relatie ben je met twee, en met twee kun je dan ook best je problemen overleggen. Als één van de twee buiten de relatie gaat heb jij hier geen fout aan. Het heeft dan ook geen enkele zin om al de schuld op jou te nemen. Het is gebeurd en nu moet jij voor jezelf uitmaken wat in de toekomst nog mogelijk is. Laat je niet beïnvloeden door anderen, het is jij dat met dit alles moet leven.

  Oog om oog, tand om tand werkt nooit!
  Je bent bedrogen door diegene waar je in heel je leven het meeste van gehouden hebt. Gekwetst en deels in shock probeer je de dagen verder te gaan. Maar de pijn blijft duren en je wilt aan hem of haar ook wel eens laten voelen hoe het is om bedrogen te worden. Fout! Deze remedie helpt nooit en zal je pijn nog doen vergroten. Hiermee geef je aan je partner ook het signaal dat jij helemaal dezelfde bent. Waarom zou je geliefde zich nog moeten excuseren? Jij bent helemaal niet verschillend! Bij elke ruzie het overspel op tafel brengen zal jullie ook niet dichter bij mekaar brengen. Als je je partner vergeeft, doe dit dan ook ten volle. Je zult hem of haar dus opnieuw moeten kunnen vertrouwen.

  Probeer je relatie opnieuw op te bouwen:
  Hoe moeilijk dit ook lijkt, je zult als je de ontrouw vergeeft opnieuw moeten beginnen vanaf het begin. Probeer deels te begrijpen waarom je partner vreemd is geweest. Kennis is macht, eens je dit voor ogen hebt is het ook veel makkelijker om zulks gedrag in de toekomst te vermijden. Je partner zal zich vooral opnieuw moeten bewijzen, een harde hand kan eens geen kwaad maar overdrijf hier niet in. We zijn allemaal mens en iedereen maakt fouten. Aan de andere kant hoef je je ook helemaal niet te schamen als jij niet kunt leven na ontrouw. Sleep dit voorval niet heel je leven mee, waar je ook voor gaat, probeer te leven, achteruitkijken is gelijk aan stilstaan. De toekomst is alles wat telt!