Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe gezond ben ik bezig?

Doe de test

 1. sonja
  Onze gezondheid beschouwen we vaak als een normaal iets. Het is pas als we eens ziek worden dat ons verstand begint te werken. Maar dan kan het al veel te laat zijn, een gezonde levensstijl is dan ook meer dan noodzakelijk om de meeste kans op een lang leven te hebben. Maar wat is een gezonde levensstijl en zijn we eigenlijk wel goed bezig? De Quick's en Mc Donalds reizen dan ook als paddestoelen uit de grond zodat we op den duur gaan denken dat dit bij een gezonde levensstijl gaat horen. Het is dan ook niet voor niets dat het aantal zwaarlijvige mensen jaar na jaar blijft stijgen. Om tegenwoordig gezond te zijn moet[​IMG]je al tegen de kudde ingaan, iets waar de meeste mensen op zich al een groot probleem mee hebben. Want we willen er steeds bij horen, hoe meer we op hetzelfde spoor van de massa kunnen blijven, hoe gelukkiger we ons voelen. Laat dat nu juist het foute aan uw leven zijn. Durf zelf uw leven te bepalen zodat u ook niet binnen een paar jaar op de ziekentafel moet. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, een gezonde voeding en voldoende beweging zouden dan ook de belangrijkste taken van uw lichaam moeten zijn. Neem de proef op de som en neem ook gerust uw gezondheid is onder de loep.

  Eten om te eten of eten om te leven?
  Om te overleven moeten we allemaal genoeg voedingsstoffen binnen krijgen. Zo niet zal uw lichaam eronder lijden waardoor u voor verschillende ziekten kwetsbaar zal worden. Langs de andere kant zal een overdreven voeding u ook geen goed doen. Mensen die aan zwaarlijvigheid lijden hebben veel meer kans op hartproblemen en zullen vaak een problematisch, sociaal leven leiden. Het is dus belangrijk dat we een mooi evenwicht tussen de twee zullen vinden. Juist genoeg om ons lichaam van de nodige voedingsstoffen en vitaminen te voorzien. Want ons lichaam is als een goede motor die met de juiste energie de meest fantastische records zal kunnen verbreken.

  We weten allemaal dat we vetten, suikers en caloriebommen moeten vermijden maar laten ons toch dikwijls op het moment zelf verleiden. Toch weer een praline of koekje zal toch geen kwaad kunnen? Toch wel! Ik zeg niet dat je nooit is mag snoepen maar dit houdt in dat dit niet de hoofdzaak van je dieet zou mogen zijn. Door veel kleine tussendoortjes naar binnen te werken zal onze maag ook continu blijven werken waardoor ons lichaam ook steeds meer voeding zal willen opnemen. Nuttig 3 maaltijden per dag en hou de tussendoortjes als uitzondering. Met ongeveer 1.5l water per dag te drinken zal uw lichaam ook genoeg gereinigd worden en zal u veel minder kans op nierstenen en of galstenen hebben. Door dit simpel dieet aan te houden bent u al tegen veel ziekten beschermd waardoor u in elk geval al een meer gelukkig leven zal kunnen leiden.

  Bewegen of sporten?
  Vaak horen we wel eens dat we voldoende zouden moeten bewegen en hoewel dit helemaal klopt denken veel mensen dat een paar stappen naar de wc ook als beweging zullen meetellen. Men bedoelt dan ook meestal dat je genoeg zou moeten sporten en daar durft het schoentje wel eens te wringen. Excuses maken wordt dan een automatisme zodat het voor ons brein onmogelijk wordt om ook maar met sporten te gaan beginnen. Het begint allemaal tussen onze oren, als u daar de drive niet gevonden hebt zal uw lichaam het ook niet kunnen uitvoeren. Kies een sport die u leuk vindt en ja, u zal zeker wel iets graag doen.

  Mocht u echt niets vinden kan u steeds beginnen met te wandelen. Een uitstekende oefening om ons lichaam aan beweging te laten gewennen. Wandelen is leuk omdat we op een kalme manier de omgeving rondom ons kunnen gaan verkennen. U houdt niet voor mogelijk wat u allemaal mist als u met de wagen of bromfiets rond toert. Door een sport leuk te maken zal u het vanzelf opnieuw willen doen. Bent u bv. fotograaf dan kan je tijdens uw wandelingen de mooiste foto's maken. Wat het ook is, als u het leuk gaat vinden zal uw brein u automatisch naar meer gaan aansporen waardoor u het beste uit twee werelden zal verkrijgen.

  Denk niet dat sporten enkel voor een select publiek van atleten is weggelegd. Ook u kan er niets dan goeds uithalen. Ons lichaam reageert heel goed op veel beweging waardoor het zich vanzelf naar meer gaat opwerken. Elke keer weer kan u meer van uzelf verlangen totdat u één van uw dromen verwezenlijkt hebt. Want het is niet omdat u vandaag met moeite uit de zetel geraakt dat dit daarom zo hoeft te blijven. Breng verandering in uw leven en beweeg voldoende. Alleen op die manier zal u van een lang welvarend leven kunnen genieten.