Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe iets afmaken waarmee je start

De ultieme werkwijze om je doelen te vervolmaken

 1. sonja
  Aan iets beginnen is één ding, het afmaken is iets compleet anders. We beginnen allemaal wel eens aan wat voor ons een groter doel is doch zal maar een klein percentage van de mensen tot het einde blijven doorzetten. De moed om met iets te starten komt dan ook vrij gemakkelijk maar kan indien ze niet genoeg gevoed wordt ook snel verdwijnen. Het is daarom belangrijk dat we alleen grotere doelen gaan beogen die ons dan gedurende het streven er naar voldoende motivatie kunnen blijven brengen. Want eens de motivatie verdwenen is zal het met je doelstellingen snel bergaf gaan. Het is namelijk om die reden dat de meeste mensen hun dromen niet gaan beleven, ze stoppen met het streven naar meer omdat het te moeilijk is of omdat [​IMG]ze er het nut niet meer van kunnen inzien. Dit komt omdat we ons brein en lichaam maar voor een bepaalde periode kunnen motiveren. Het zal dus op een bepaald punt van uw doorzettingsvermogen afhangen of u al dan niet uw doelen zal kunnen bereiken. Daar durft het schoentje natuurlijkerwijs wel eens te wringen. In welke mate bent u bereid om wat je start ook te kunnen afmaken?

  Zoek iets maar ook niet eender wat:

  Op zoek gaan naar iets waar je de volgende jaren nog even gepassioneerd over bent als vandaag zal geen makkelijke opgave worden. We vinden wel allemaal iets dat ons aanspreekt maar het is maar zoveel keer in ons leven dat je echt iets gevonden hebt dat je moeilijk zal kunnen loslaten. Toch heb je dat nodig om te kunnen doorzetten. Wat men je ook moge vertellen, zonder voldoende passie wordt het wel heel moeilijk om grotere doelen na te streven. Neem dus gerust je tijd want dit is misschien de belangrijkste opgave van al. In wat wil ik gaan bijleren en in wat zal mijn interesse nooit verdwijnen? Eens je daar het antwoord op weet ben je vertrokken.

  Evaluatie over de verwezenlijking:

  Bij elk goed idee hoort een plan dat de uitvoerbaarheid ervan kan garanderen. Bestudeer je droom en evalueer ten gronde of het een realistische verwachting is. Zo niet is het jouw taak om het meer realistisch te maken. Als je er de passie voor kunt opbrengen zal de uitvoering normaliter niet onmiddellijk als heel moeilijk ervaren worden. Maak een stappenplan op zodat je met kleine beetjes per keer uiteindelijk de finish line zal kunnen bereiken. Wees niet te overmoedig door er onmiddellijk een deadline op te plakken. Het voorbereidend werk heeft altijd zijn tijd nodig gehad dus wie zouden wij zijn om daarin iets te willen veranderen?

  Sluit een verbintenis met jezelf af:

  Als je er echt zeker van wilt zijn dat je uw doelen gaat bereiken zal je jezelf ertoe moeten kunnen verbinden. Wat heb jij over om je dromen te kunnen verwezenlijken. Schrijf alles neer op papier en stel sancties op als je de regels overtreedt. Enige zelfdiscipline zal altijd wel nodig zijn, ben je bereid om je daartoe dan ook voldoende te verbinden? De beste manier om dit te doen is als we er iets van belang gaan tegenover zetten. Sluit dan ook een deal met diegene dat het minste in je gelooft af en beloof hem iets waar jij veel waarde aan hecht indien je de verbintenis zou verbreken zodat dit alleen al voor voldoende motivatie gedurende het proces zal kunnen zorgen.

  Hou je vooruitgang bij:

  Dat je alleen maar aan de eindmeet kan denken is op zich niet echt verkeerd. Vergeet echter wel niet om je gedurende het proces voldoende schouderklopjes te geven zodat je bij de mindere momenten aan de eerdere verworvenheden kan terugdenken. Schrijf alles op papier en lees elke morgen en avond hardop voor wat je tot nu toe bereikt hebt. Dit is een psychologisch spelletje dat ons brein voldoende voeding geeft om steeds weer te blijven doorgaan. Hang alvast de grafieken van je overwinningen in huis omhoog zodat je er onbewust dagelijks mee wordt geconfronteerd.

  Als het niet lukt hoef je enkel verder te zoeken:

  Soms lukt het niet altijd om onze doelstellingen te behalen. We lijken alles geprobeerd te hebben en toch blijven we op een zeker punt vastzitten. Het is hier dat de meeste mensen opgeven. Niet omdat ze het willen maar gewoonweg omdat ze geen andere oplossing voor mogelijk houden. Laat hem daar nu net het probleem zitten! Als je nog niet bereikt hebt wat je altijd al wou ligt dit enkel aan dat je nog steeds niet de goede manier hebt kunnen vinden. Maar dat is helemaal niet erg, vroeg of laat zal ook jij het gewenste resultaat kunnen volbrengen zolang je maar blijft weigeren om op te geven. Aan opgeven zou je zelfs niet mogen denken. Zolang we leven kunnen we blijven proberen. Of je iets nu 10x of 1000x geprobeerd hebt maakt niet uit, op een dag zal je vinden wat je zoekt maar dat kan je alleen als je afmaakt wat je start.