Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe je elk geheim van iemand kan ontfutselen

Ontdek de kunst om alles te weten te komen

 1. sonja
  Ieder onder ons heeft wel enkele geheimen die hij of zij liever niet aan de wereld kenbaar wil maken. Het zijn soms de meest schamelijke taferelen of ervaringen die we maar al te graag verborgen willen houden. Toch vreet elk geheim stukjes van onze innerlijke ziel daar we er meestal negatieve gebeurtenissen en/of gevolgen zullen aan linken. We willen het veelal wel vertellen maar vertrouwen niet altijd de persoon die rechtover ons zit. Je helemaal bloot geven doe je dan ook niet zomaar. Alleen als we heel zeker zijn dat onze openheid niet verspreid zal worden durven we nogal eens onze mond open te trekken. Experts hebben [​IMG]zich dan ook soms jaren in communicatietechnieken getraind om met allerhande probeersels geheimen van mensen te ontfutselen. Het zal voor hun dan ook maar een schamele troost wezen te moeten vaststellen dat dit eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Doch zoeken hogescholen en universiteiten steeds maar weer naar de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied terwijl het antwoord op hun vraag bij de gewone mens in de straat al honderden jaren bekend is. U heeft geen speciale wondermiddeltjes of de nieuwste communicatietechnieken nodig om van iemand iets te weten te komen. Het enige wat u hoeft te doen is luisteren naar wat de andere u te vertellen heeft en stapsgewijs zal deze u naar zijn of haar diepste geheimen meevoeren.

  Elke persoon heeft een verhaal te vertellen:

  We leven misschien allemaal in dezelfde wereld maar hebben elk een aparte persoonlijkheid die op ervaringen en opvoeding gebaseerd is. Noch jij, noch ik zijn uit hetzelfde hout gesneden omdat we er elk een ander parcours hebben opzitten. We kunnen misschien uit dezelfde regio komen, samen op school gezeten hebben of als collega's onze dagen doorbrengen maar eigenlijk zullen we altijd twee aparte individuen blijven die elk een uniek verhaal te vertellen hebben. Wat we aan de buitenwereld laten zien is meestal maar een glimp van wie we in werkelijkheid zijn. De sociale wenselijkheid gebiedt ons om ons gedrag met dat van de massa te vergelijken waardoor we vanzelfsprekend geheimen zullen ontwikkelen.

  Niet dat we altijd alles voor de buitenwereld geheim willen houden maar soms zien we gewoonweg geen andere optie dan bepaalde zaken voor onszelf te houden. Alleen tegen mensen die we vertrouwen durven we open te zijn maar zullen altijd moeten wikken en wegen wie we daarin als uitverkorene kunnen beschouwen. Geheimen gaan gepaard met onze diepste gevoelens die dikwijls schaamte en angst moeten herbergen. Het spreekt dan ook voor zich dat de meeste mensen daarmee niet te koop zullen lopen doch kan ook jij alles wat je wilt van anderen te weten komen.

  Lichaamstaal spreekt boekdelen:

  Als je iets van iemand te weten wilt komen zal je dit in hoogsteigen persoon moeten doen. Niet omdat de telefoon, het internet of de gewone brief geen goede communicatiemiddelen zijn maar ze zijn te beperkt om alles van die ander te kunnen waarnemen. Onze lichaamstaal is eigenlijk de grootste verrader van onze diepste geheimen omdat een persoon bijna onmogelijk zijn emoties kan beheersen wanneer het erop aan komt. Wat acteren en een rol opvoeren kan iedereen maar deze truukjes wegen niet op tegen een vergevorderde vragensteller.

  Als we gewoon nog maar iemand bekijken is het helemaal niet zo moeilijk om leugens van waarheid te onderscheiden. Hoe goed de acteerprestaties ook mogen zijn, het is bijna onmogelijk om dit lange tijd vol te houden. Zoek naar de veranderingen in iemands lichaamstaal aan de hand van uitdrukkingen, beweging van de handen en vooral het spelen met de ogen waar we ons veelal onbewust van zijn. Met uw natuurlijk instinct als mens zijnde hebt u de perfecte receptoren voor handen om deze signalen niet alleen waar te nemen maar vooral op een juiste manier te interpreteren. Met een beetje mensenkennis en oefening valt binnenkort ook bij u 90% van de ondervraagden door de mand.

  Vragen durven stellen:

  We weten allemaal graag veel over anderen maar doorgaans hebben we bang om iets persoonlijk aan een andere persoon te gaan vragen. Wie geheimen wil ontfutselen zal als een meester in de vraagstelling moeten te werk gaan. Na dat u voldoende empathie met de betrokkene hebt opgewekt is het tijd om te beginnen doorvragen. Men zal niet onmiddellijk gans zijn leven aan u komen vertellen als u niet de juiste vragen hebt gesteld. Probeer niemand in de val te laten lopen maar vraag gewoon waar het op staat. Dit lijkt blijkbaar zo moeilijk te zijn dat de meeste mensen er nog niet durven aan beginnen.

  Nochtans is het redelijk simpel als u echt met de andere begaan bent en dat u er ook geen slechte bedoelingen op nahoudt. Het kennen van een geheim geeft u niet het recht om daar misbruik van te maken maar zou u enkel tot denken mogen aanzetten. Mensen zullen u hun geheimen vertellen maar ze verwachten dan ook dat deze overdracht bij u in veilige handen blijft. Zo kan zowel u als de betrokkene er zijn voordeel uithalen waardoor jullie leven er alleen maar beter van kan worden.