Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe je mensen kan helpen?

Begin er vandaag nog mee

 1. sonja
  Het merendeel van de mensen klaagt over hun bestaan. Ofwel is hun job niet goed, ofwel zitten ze in een slechte relatie ofwel hebben ze toch zo weinig geld om mee rond te komen. Veel van deze mensen doen nooit eens iets voor iemand anders en verwachten dan dat ze veel zullen krijgen. Zo werkt het leven spijtig genoeg niet, in het leven moet je bescheiden en dankbaar zijn voor wat je hebt. Je mag zeker streven naar meer maar weet dat er veel mensen je geluk nooit zullen delen. Mensen die echt grote problemen hebben, mensen die zelfs aan hun levensbehoeften niet kunnen voldoen. Heb je al eens ten gronde nagedacht hoe jij je zou voelen mocht je morgen ook niets meer hebben? Ik zeg niet dat je uw [​IMG]hele vermogen aan liefdadigheid zou moeten schenken maar er zit zeker meer in een mens dan wat de meesten weerspiegelen. Dit betekent zeker niet dat jij zo bent, gelukkig zijn er ook veel mensen die wel om anderen geven. Die zodanig veel doen dat ze het geluk van anderen boven het hunne gaan plaatsen. Voor deze mensen zet ik mijn hoedje af maar niet alleen dat. Van deze mensen wil ik leren hoe het zou zijn mocht ikzelf ook meer voor anderen kunnen doen. Want kunnen we ooit wel genoeg doen? Hangt de reden van ons bestaan niet een beetje af van wat we voor anderen kunnen doen? Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat je alleen de sociaal zwakkeren zou moeten helpen maar dat je ergens in je gedachten kan inprenten dat mensen helpen in het algemeen één van uw doelstellingen zou moeten zijn. Persoonlijk krijg ik er veel voor terug, door soms simpel advies te geven kan je de wending van iemands bestaan totaal veranderen. Dat alleen kan uzelf zo'n motivatie geven dat mensen helpen voor ieder van de partijen grote voordelen kan geven. Want als u mensen helpt om meer in hun leven te zijn kunnen ook zij anderen helpen om hetzelfde te doen. Zo kan één iemand een kettingreactie ontketenen die vele mensen zullen verderhelpen. U moet trouwens niet altijd financieel helpen, een simpele lach kan soms al wonderen doen.

  Hoe vriendelijk kan u zijn?

  Mensen kunnen toch zo nors en bitsig zijn. Je moet zelf maar eens de test nemen om even in een willekeurige straat halt te houden. Kijk naar de passage van mensen en welke uitstraling ze met zich meedragen. U zal versteld staan hoeveel mensen ongelukkig over straat lopen wat wil zeggen dat veel mensen ergens ongelukkig over zijn. Velen laten hun emoties de overhand nemen waardoor je wel kan aflezen in welke staat ze zich bevinden. Het beheersen van je emoties is een eerste stap om een constante vriendelijkheid te creëren. Want als jij het voor mekaar krijgt om altijd en overal vriendelijk te zijn zal je ook veel van mensen gedaan krijgen. Een regel die we allen wel ergens opgepikt hebben maar dat zo weinig mensen gebruiken. Uw lach is goud waard en kan anderen van inzicht doen veranderen. Het is perfect mogelijk om één iemand in een slechte bui te transformeren naar absolute vriendelijkheid. Je moet alleen zijn patroon kunnen doorbreken. Veel zoals een goede verkoper weet kan knikken en lachen soms een wereld van verschil maken, je hoeft alleen maar de wil op te brengen om vanaf nu ook altijd nog vriendelijker te zijn. Want hoe vriendelijk je ook bent, het kan altijd beter. Tegen wie zou jij nog vriendelijker kunnen zijn zodat je mensen kunt verderhelpen?

  Bemin uw naasten zoals uzelf:

  De passage uit De Bijbel die me altijd is bijgebleven. Aan die 5 woorden zit dan ook heel wat levenswijsheid verbonden. Maar toch is de bedoeling van de meeste mensen om vooral eerst hun eigen ik te helpen. Waarom doen we niet hetzelfde voor de mensen om ons heen? Waarom is alleen ons eigen ego zo belangrijk? De dag dat je uw eigen ego uit de weg kan ruimen zal je ook veel meer kunnen groeien. Hoe hoog uw functie ook wezen mag, we zijn allen mensen en we zouden er allemaal voor mekaar moeten zijn. Alle goede en grote dingen zijn in collectief verband ontworpen. Alleen staan we nergens, enige bescheidenheid is dus altijd op zijn plaats. Probeer de mensen rondom u met hun problemen verder te helpen. Denk niet wat u ervoor in de plaats zal krijgen maar weet dat u op het rechte pad zit. Of mensen u dankbaar zijn of niet zou nooit in de weg mogen staan om iets voor iemand te doen. Want dat horen we toch dikwijls: ,,Ze appreciëren het niet als we iets voor hun doen'' of ,,Voor mij heeft ook nog niemand iets gedaan, ik heb het allemaal zelf moeten doen!"". Als we dit eens nader bekijken weten we gauw dat dit pure onzin is. Dat iedereen niet alles apprecieert kan misschien soms kloppen maar waarom zou u daarvoor dezelfde route moeten nemen? Zou het niet beter zijn als we zelfs die dat het niet appreciëren toch zouden blijven helpen? Hoeveel ze je ook zeggen dat het niet genoeg is maakt niet uit. Put kracht uit je eigen kennis omdat elk met een beetje verstand weet dat het helpen van mensen op iedereen zijn to do takenlijst zou moeten staan. Over het feit dat nog niemand ooit iets voor jou gedaan heeft kan ik ook duidelijk zijn. Moest dit echt het geval zijn was je hier vandaag niet. De mens is niet in staat om vanaf baby's af aan voor zichzelf te zorgen. Iemand heeft dus zeker iets voor jou gedaan zodat je vandaag dit bericht hebt kunnen lezen. Ondanks je misschien niet veel hebt kan je beter dankbaar zijn voor wat je hebt. En je zal zien als je voor mensen veel begint te doen er ook veel naar jou zal terugvloeien. Stop dus is met de auto als iemand een platte band heeft, geef die dakloze toch eens een maaltijd als hij erom vraagt en help eens diegenen die zoveel verdriet hebben. Hoe jong je ook mag zijn, iedereen kan vanuit zijn levenservaring anderen helpen, je moet het gewoon willen. Sta is even stil bij het feit dat zoveel anderen rondom jou het moeilijk hebben. Is er echt niets dat je kan doen?

  Wees een detective en speur de geur van ongelukkigheid af:

  De geur van ongelukkigheid hangt allen om ons heen, het bedwelmt ons soms zodanig dat we het als normaal gaan beschouwen. En dat is nu juist de enige fout die u niet zou mogen maken. Want als we gaan geloven dat ongelukkig zijn normaal is gaan we deze valselijke theorie ook op anderen overbrengen. Want we geven elke dag wel allemaal iets. Het feit is dat dit meestal niet zo'n prettige cadeautjes zijn. Niet voor jou en zeker niet voor de mensen rondom jou. Door jouw gevoel van ongelukkigeheid kun je als het ware honderden mensen met dezelfde gedachten infecteren. Daarom kunnen we beter een zoektocht beginnen naar al diegenen die hier ongelukkig op de planeet rondlopen. Wees de beste detective die je kan zijn en probeer hun problemen op te lossen. U ook kan mensen coachen, als u alleen al maar de zaken die voor u werken gaat uitleggen aan anderen kunnen zij hier ook van profiteren. Hou uw gedachten nooit voor uzelf, moest iedereen dit ooit gedaan hebben hadden we de beste uitvindingen mislopen. Maar toch denken we als mensen dat onze bevindingen privé zijn, dat we ze niet zomaar zouden mogen rondvertellen. Hebt u ergens succes in geboekt? Deel het dan ook met anderen, met hoe meer hoe beter. Want als meer mensen het beter hebben zal u vanzelfsprekend het nog beter hebben. Het is dus belangrijk dat we een terugbetaling doen in wat wij allemaal gekregen hebben. Denk gewoon vandaag en de volgende dagen aan het volgende:,, Wat kan ik voor iemand die het ergens moeilijk mee heeft doen?"