Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe je relatie beëindigen?

De meest efficiënte manier om er een eind aan te maken

 1. sonja
  Hoe goed je ook van hart bent en hoeveel keer je ook probeert om het te doen slagen, sommige relaties zijn gedoemd om te mislukken. Niet iedereen is gemaakt om met jou te kunnen samenleven. Daarvoor zijn sommige karakters gewoonweg niet combineerbaar. Je directe omgeving zal je misschien blijven pushen om toch bijeen te blijven maar alleen jij kan die beslissing in eer en geweten nemen. Niemand beter dan je eigen ik weet hoe het tussen jullie twee er in het echt aan toe gaat. De mensen rondom[​IMG] jou zullen niet altijd begrijpen waarom je die beslissing genomen hebt maar dat komt ook omdat ze eerst naar hun eigen zelve kijken. Voor hun is het natuurlijk leuker dat jullie bij mekaar blijven maar soms gaat het gewoon niet meer. Er komt een moment dat je zegt, hier en niet verder. Eens je dit breekpunt binnen je relatie bereikt hebt is er geen weg meer terug. Geloof niet dat de tijd raad zal brengen want alleen jullie bepalen hoe je als koppel wel of niet kan fungeren. Indien er teveel pijnpunten zijn is het soms beter om uit mekaar te gaan. Maar hoe kan je nu best een relatie beëindigen?

  De schok is niet te vermijden:

  Welk plan je ook in gedachten hebt, de schok die het bij je partner zal teweegbrengen is haast niet te vermijden. Al gaat het weken of maanden slecht tussen jullie zal zij of hij alvast niet verwachten dat je er zomaar een punt gaat achterzetten. Denken dat je partner dit verwachten zal kan je best vergeten. Iedereen zegt wel is van uit mekaar te gaan als men kwaad is maar meestal wordt hiermee de stap nooit gezet. Als jij dit opeens onverwachts kenbaar maakt is het niet verwonderlijk dat dit een zekere schok gaat opleveren. Voor je het haar of hem vertelt hou je er dus best rekening mee dat dit nieuws niet zo goed opgenomen kan worden. Het is hoogstwaarschijnlijk dat je ook voor bepaalde zaken verweten zal worden. Ga hier niet op in en weet dat deze beslissing voor jou de beste keuze was.

  Wees zeker van je standpunt!

  Onzekere mensen zijn als een vogel voor de kat als het op een relatie beëindigen aankomt. Wie niet zeker is kan men makkelijk beïnvloeden en laat dat nu net het laatste zijn dat je wilt laten gebeuren. Als je niet 100% zeker bent kan je het beter niet uitmaken! Dit heeft helemaal geen zin omdat je er uiteindelijk zelf de dupe van zal zijn. Het staat dan bijna vast dat er van de relatie beëindigen niet veel in huis zal komen alsook zal je altijd mogen horen waarom jij het die keer tussen jullie wou uitmaken. Zoals met elke beslissing die je in je leven neemt moet je 100% zelfzeker zijn. De minste twijfel kan je van de wijs brengen en dat maakt het daarachter alleen maar moeilijker.

  Eerlijkheid primeert:

  Er is een reden waarom je niet meer bij de persoon wil zijn waar je nu een relatie mee hebt. Wees eerlijk met jezelf en zeg dan ook tegen je partner waarom je het doet. Verzinsels en leugens maken het alleen maar erger en vroeg of laat komt de waarheid toch aan het licht. Schrijf neer wat je zo dwars zit en probeer het niet te verbloemen. Daarmee doe je niemand een plezier en je partner heeft trouwens het recht om te weten waarom jij er nu vandoor gaat. Het is een elementaire vorm van beleefdheid en respect voor jullie verleden om haar of hem te laten weten waarom het nu precies fout is gegaan. Zo kunnen jullie beiden leren om daar in de toekomst met eventuele andere relaties rekening mee te houden.

  Het moment zelf:

  Daar sta je dan, het moment is eindelijk daar om het te gaan vertellen. Je bent zeker van je standpunt maar weet niet goed hoe je dit moet overbrengen. Denken dat dit in ieder geval op een slechte ervaring zal uitdraaien gaat je niet meteen verder helpen. Zoek een rustige locatie waar jullie even met jullie tweetjes kunnen gaan praten. Doe dit zeker niet in het bijzijn van vrienden of familie want dan ben je de peutertuin nog niet ontgroeid. Alleen jullie twee moeten daar zijn zodat je dit face to face kan kenbaar maken. Als er tranen vloeien is er zeker niets verkeerd om mekaar voor de laatste maal nog is te knuffelen.

  Jullie zijn zolang een koppel geweest, op een minuut tijd moet je dan ook niet vervreemd gaan doen. Weet wel dat er een moment moet zijn dat jullie wegen scheiden, blijven discussiëren over wie zijn fout het was haalt helemaal niets uit. Durf dan ook weg te stappen als het moment aangebroken is. Hoe zeer ze je ook beschuldigen, blijf rustig en weet dat dit een natuurlijke reactie is van mensen om hun frustraties kwijt te raken. Al bij al zal het nooit een sfeervol moment worden maar het moet gebeuren. Wees daarom respectvol en neem indien nodig alle schuld op jou. Wens haar of hem veel succes toe en zeg dat het je spijt dat het zo is moeten eindigen.