Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe kan u geld besparen?

Haal de vrek in u naar boven!

 1. sonja
  Geld besparen lijkt intrigerend maar we associëren dit meestal met pijn. We denken onterecht dat we veel van onze gewoontes gaan moeten opgeven maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Met simpele technieken kan u en ik een hoop geld op jaarbasis besparen. Wist u dat we soms onbewust duizenden euro's de deur uitgooien? Geld dat we veel efficiënter kunnen besteden of simpelweg kunnen sparen en/of beleggen. Geld besparen hoeft dus helemaal niet pijnlijk te zijn, integendeel, u kan het als een hobby gaan uitoefenen. U kan bv. maand na maand proberen om meer geld over te houden. Daarom zou ik u[​IMG]willen aanraden dat u met een budgetagenda werkt. In deze budgetagenda kan u precies bijhouden hoeveel u telkens weer bespaart. En misschien nog wel het belangrijkste van al, hoe u dit heeft kunnen verwezenlijken? Want op jaarbasis kan dit aardig oplopen en u houdt niet voor mogelijk hoe leuk het is om op het einde van het jaar een leuk spaarpotje te hebben aangelegd. Sparen is leuk, het is uw enige kans om financieel een betere boekhouding te kunnen voorleggen. Juist ja, een boekhouding, net als bij een bedrijf is uw budgetplanning van uiterste belang. Want heeft niet iedereen van uw gezin er baat bij als u geld over hebt? Ik denk alleszins dat hierdoor vele discussies kunnen vermeden worden. En zo wordt u en/of uw gezin er stukken beter van. Onderstaande tips zijn niet alomvattend en ik apprecieer het dan ook als er lezers zijn die wat kunnen bijdragen, zo besparen we allemaal, elke dag weer, een hoop geld.

  Koop één maal per week uw boodschappen:

  Hoewel dit voor de hand ligt kopen veel mensen dagelijks wel iets van drank en/of voeding. Omdat u niet altijd naar de goedkoopste superette gaat kan dit veel duurder voor uw portemenee zijn. Daarom kan u beter een lijstje aanleggen dat voor alle leden van het gezin toegankelijk is. Zo kan iedereen dagelijks opschrijven wat hij of zij wilt. Op het einde van de week hoeft u dan niet alles na te zien maar neemt u gewoon het lijstje op en kan u vertrekken. Ga dan ook naar de goedkopere supermarkt, de kwaliteit is evenredig maar de prijs kan soms tot de helft schelen. U moet niet denken dat u daar minderwaardige producten gaat krijgen want dat is helemaal niet het geval.

  Koop bij superpromoties in bulk:

  Heel af en toe zijn er wel eens superpromoties waardoor u veel geld kan besparen. Als u bv. bij aankoop van 2 flacons shampoo één gratis krijgt is dit echt wel de moeite. Profiteer hier dan ook ten volle van en koop onmiddellijk voor een jaar shampoo in. Dit lijkt een grote kost maar met zo één transactie kan u gauw 100 a 200 euro besparen. Het is dus niet verkeerd om in het groot te kopen, doe het gewoon wanneer het moment aangebroken is.

  Schaf winterkleding in de zomer en zomerkleding in de winter aan:

  Soms kunnen we zo makkelijk in de val van de winkeliers lopen. Als er iets nieuw uit is moeten we het onmiddellijk hebben. Niet verwonderlijk dat we dan soms 3 of 4 keer de prijs betalen van wat het goed eigenlijk waard is. Bij kleding is dit niet anders, koop uw winterkleding in de zomer en uw zomerkleding in de winter. Als het zomerseizoen op zijn einde loopt moet u daar staan om nog zomerkleding te kopen. U kan niet geloven aan welke condities u dan soms kleren kunt kopen. Onderhandel ook met de verkoopster van de zaak, vraag als je meerdere stuks aanschaft je niets gratis of aan een fikse korting kan krijgen. Winkeliers weten ook wel dat ze die zomerkleding aan niemand meer gaan kunnen slijten dus u zou verbaasd zijn hoe sommigen zich naar uw wensen zullen schikken.

  Betaal uw rekeningen op tijd:

  Weer heel normaal zal u zeggen maar ga is na hoeveel kosten u het laatste jaar hebt betaald door niet op tijd te betalen. Een bijkomende kost van 10 euro is snel aangerekend en waarom?, om hetzelfde goed of dienst te moeten betalen. Gekker kan toch niet, betaal uw rekeningen als ze in de bus vallen of stel langs uw online banking betaalagenda wanneer het er moet afgaan. Bedrijven zijn heel blij als u maar één maand te laat betaald, nergens krijgen ze zo een goede intrest als bij u!

  Koop geen boeken meer:

  Koop geen boeken meer maar ga naar de bibliotheek. Voor 2.5 euro per jaar kan u zoveel boeken lezen als uw hartje begeert. U kan ook steeds aan vrienden vragen wat ze nog hebben liggen. Mensen zullen heel blij zijn als iemand die stoffige boeken wil komen ophalen. U hebt er veel leesplezier aan en uw vrienden hebben weer een hoop ruimte bij. Iedereen is dus tevreden.

  Koop nooit onmiddellijk als het veel geld kost:

  Dit is een hele belangrijke! Koop nooit dure spullen met uw ogen, hierdoor zijn al duizenden mensen in de schuldbemiddeling geraakt. We raken soms overwelmd in het moment waardoor u zich als mooie prooi voor listige verkopers stelt. Wist u dat verkopersopleidingen leren om zo mensen te bedriegen? Doe hier niet aan mee, hebt u iets leuk gezien, geen probleem, schrijf het in je notitieboekje en ga naar huis. Wacht 2 dagen af waardoor je tijd hebt om meer van het product te weten te komen. Speur het internet af naar reviews, prijzen en of het wel de moeite is? Neem van mij aan dat je in 7 op 10 gevallen blij zal zijn dat je het niet onmiddellijk gekocht hebt. Koop dus niet met uw ogen maar met uw verstand!

  Een nieuwe wagen is zonde van uw geld:

  Wist u als u met uw nieuwe wagen de garage verlaat hij al 1/4 minder waard is? Kent u nog zo'n slechte beleggingen? Koop liever een goede tweedehandswagen waardoor je vele duizenden euro's kan besparen. Tegenwoordig is alles gereglementeerd, als iemand u een tweedehandswagen verkoopt moet hij een car-pass kunnen voorleggen. Deze car-pass geeft het verleden van je auto weer waardoor je zeker bent wat je koopt. De car-pass kan alleen na een grondige inspectie bij de autokeuring verkregen worden. Wat heb je dan nog te vrezen als een professional alles heeft nagekeken?

  Waarom wachten om uw kerstcadeaus te kopen?

  Als een gekke kudde koopt 90% van de bevolking in de laatste maand van het jaar zijn kerstcadeaus. En raad is, de winkeliers weten dat maar al te goed. Daarom zal u ook nooit veel geld besparen in de laatste maand van het jaar. Koop het ganse jaar door cadeau's voor kerstmis, verjaardagen en andere gelegenheden. Maar niet zomaar, alleen als ze supergoedkoop zijn! Elke winkelier heeft zijn winkeldochters, spullen waar hij niet of moeilijk vanaf geraakt. Vraag ernaar en zie dat u niets kunt gebruiken. Op winkeldochters zijn kortingen van 50%, 70% of meer niet overdreven.

  Op 10% van uw inkomen kan u geen aanspraak maken:

  De 10% regel is ééntje die u rijk kan maken. Laat elke maand automatisch op de dag dat uw loon gestort wordt 10% overschrijven naar een speciale rekening. Deze 10% kan alleen aangewend worden om er meer geld van te maken. U kan er dus alleen mee sparen of beleggen. 10% is echt niet veel, u zal het nauwelijks missen maar het kan u wel veel geld opbrengen. Dit noemt men het wonder van de samengestelde intrest. Kleine bedragen die sporadisch belegd worden geven u na verloop van tijd een mooi kapitaal. Dit kapitaal blijft werken voor u zodat u elke maand meer en meer passief inkomen verwerft.

  Kook thuis en gooi de rest niet weg:

  Thuis koken is gezellig, samen in een bekende omgeving met het gezin van een maaltijd genieten kan dan ook aangenaam zijn. Toch gaan we dikwijls buitenshuis eten waar we soms het 5 dubbele van thuis betalen voor hetzelfde voedsel. Blijf dus thuis waar het gezellig is en kook zelf. Gooi de restjes niet weg, hoe weinig het ook is. Als u van iedere maaltijd de restjes kan invriezen hoeft u op het einde van de week alleen maar op te warmen. Iedereen krijgt iets verschillend waardoor uw routine wordt doorbroken.

  Drink uw water van de kraan:

  Kraantjeswater is veel goedkoper dan flessenwater, doch kopen we massaal flessenwater waardoor we niet alleen meer voor het water moeten betalen. We moeten nog is al die flessen weggooien waardoor u op jaarbasis ongeveer 20 vuilzakken moet bijkopen. Wist u dat 1000 liter kraantjeswater ongeveer 2.20 euro kost terwijl u ongeveer 650 euro besteedt aan zijn equivalent in flessenwater. Toch misschien nog is nadenken voor we dat 6 pack water meezeulen?

  Time uw waterverbruik:

  Douchen is zalig en allemaal houden we ervan om lang onder de douche te staan. Spijtig genoeg is dit ontzettend kostelijk. Daarom zou ik u willen aanraden om met een timer te werken, zet de timer op 10 min zodat wanneer hij afgaat u onmiddellijk stopt met douchen. Dit kan als een spelletje ervaren worden zodat u elke dag weer voor de timer afgaat wil stoppen met douchen. Veel mensen zullen na verloop van tijd nog meer op hun waterverbruik besparen.