Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe kan u met kritische mensen omgaan?

De kunst om kritiek naar uw hand te zetten.

 1. sonja
  We maken het allemaal wel eens mee, je hebt iets leuk meegemaakt en je wil dit graag zo snel mogelijk met iemand delen. Je loopt over van glorie en zal dan ook met enige fierheid je verhaal tegen de eerste de beste verkondigen. Maar deze persoon heeft helemaal geen interesse in jouw leuk verhaaltje en maakt je dan ook duidelijk dat je veel te optimistisch bent. Graag vertelt hij of zij je dan ook met welke nadelen je rekening zal moeten houden. Kritische mensen zullen uw geluk dus niet altijd met graagte overnemen, ze proberen realistisch te zijn maar vergaan dikwijls in een hoop van negativisme. Over alles en nog wat zullen ze steeds kritiek kunnen spuien omdat dit hun manier is om met het leven om te gaan. Maar wie constant kritiek geeft zal uiteindelijk een hoge tol moeten betalen. Door zich altijd[​IMG] in een negatief beeld te ontplooien trek je ook de meest negatieve zaken aan. Met opbouwende kritiek kunnen de meeste mensen nog omgaan maar eens het vernederend wordt zullen ze snel van richting veranderen. Kritische mensen zijn vaak jaloers omdat ze niet dezelfde ervaringen hebben kunnen meemaken. Daarom zoekt men liever naar waarom iets niet zal werken dan zelf eerst de slaagkansen te bestuderen.

  Neem het niet te persoonlijk op:

  Wie met kritische mensen te maken heeft zou dit nooit persoonlijk mogen opnemen. Het gaat trouwens bijna nooit om u maar eerder om wat zij al dan niet nog kunnen bereiken. Ze zijn eerder vrij egoïstisch en hebben meestal zelf met zware persoonlijke problemen te kampen. Wanneer u kritiek spuiende mensen tegenkomt zou u dan ook in uw help-mode moeten kunnen transformeren. Zij hebben namelijk meer aan u nodig dan jij aan hen. Kritische mensen zullen namelijk niet alleen op u kritiek hebben, doe gerust de test en observeer hun gedrag bij anderen. Het zal u verbazen wanneer u opmerkt dat ze tegen bijna iedereen hetzelfde zullen reageren. Innerlijke frustratie zorgt daarvoor, zeker wanneer de persoon in kwestie geen uitlaatklep voor zijn of haar problemen kan vinden. Wees een goede vriend en laat ze eens hun verhaal vertellen zodat u met hun wat meer zal kunnen meeleven. Maak ze duidelijk dat het geen zin heeft om altijd zo negatief uit de hoek te komen omdat ze alles en iedereen in hun leven zullen verjagen.

  Kritiek geeft u een andere visie:

  De meeste mensen die u tegenkomt zullen niet snel toegeven waarom ze iets aan uw bestaan niet goed vinden. Daarin verschillen kritische mensen van normale mensen. Kritische mensen floepen er dikwijls alles uit waardoor u ook een andere visie op uw persoonlijk project zal krijgen. Niet dat ze alles met volle waarheid zullen zeggen maar het kan zeker geen kwaad om ook is de negatieve zaken aan uw denken onder de loep te nemen. Tussen hun massa aan kritiek zal er wel altijd iets bijzitten waarmee u iets kan aanvangen. Luister dus goed naar wat ze te vertellen hebben want zo nu en dan hebben kritische mensen van die momenten waarbij ze de volle waarheid zullen zeggen. Door hier optimaal gebruik van te maken kan dit alleen maar in uw voordeel terugkeren.

  Als u er niet tegen kan moet u er ook niet om vragen:

  Dat kritische mensen uw positivisme naar beneden kunnen halen is geen wereldschokkend nieuws. Hoe positief u ook bent, u zal wat moeten kunnen incasseren als de critici het op u gemunt hebben. Als hun opinie op één of andere manier niet door u kan verwerkt worden heeft het geen zin om hun mening dan ook te vragen. Als u na het krijgen van kritiek steeds weer in een hoekje gaat uithuilen hebt u geen manier gevonden om met kritiek om te gaan. Zolang u dit niet kunt moet u dan ook niet met deze kritische mensen omgaan. Ze zullen u onbewust namelijk keer op keer in het negativisme willen leiden waardoor u bv. depressief kunt worden.

  Behandel ze met al uw positivisme:

  Wanneer u vriendelijk bent en iemand anders kritiek heeft zal het afhangen wie het meest overtuigend kan overkomen. Als de kritische kant vaster in zijn schoenen staat zal uw positivisme er onder kunnen leiden. Indien u daarentegen van geen opgeven wil weten is de kans reëel dat uw visie op iemand anders kan overgedragen worden. Mensen worden op dagelijkse basis beïnvloedt, het is dus aan u om alles op alles te zetten om de persoon aan de andere kant te kunnen overhalen. Wees open en luister naar wat ze te zeggen hebben, misschien herkent u er factoren uit uw vroegere leven in zodat u hen gepast zal kunnen helpen. Er is altijd een reden waarom mensen doen wat ze doen! Probeer te achterhalen wat er met de andere persoon aan de hand is zodat met vaak een paar simpele technieken een heel karakter kan omgevormd worden.