Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe kunnen we als single het bedrijfsfeest overleven?

Wat je beter wel en niet zou doen

 1. sonja
  Elke werkende mens krijgt er wel is mee te maken, vroeg of laat zal ook jij wel eens een uitnodiging voor een bedrijfsfeest ontvangen. Een avond waar je onder collega's eens over iets anders dan het werk kunt praten. Allemaal leuk en wel maar wat als de partners van de medewerkers ook worden uitgenodigd terwijl jij helemaal alleen bent. Dat brengt een heel andere kijk op de zaak omdat er ineens een heleboel vreemden zullen bijkomen. Vreemden die door je collega's wel gekend zijn maar waar jij hooguit, vaag weg iets over hebt gehoord. In het slechtste geval kunnen zij nog altijd op hun partner rekenen om een babbeltje te slaan maar dat heb je als single natuurlijk niet. De gedachte om daar helemaal alleen aan je lot te worden overgelaten is een fenomeen dat je liever in werkelijkheid nooit zal willen meemaken. Doch is het[​IMG] helemaal niet uitgesloten dat koppels andere koppels gaan opzoeken waardoor jij daar alleen achter blijft. Als je enorm populair op het werk bent zullen ze je wel in hun gesprekken aanvaarden maar de doorsnee single schuift men liever wat aan de kant. Mensen zoeken namelijk naar gelijken en partners proberen alle concurrentie te vermijden waardoor jij er weliswaar de dupe van kan zijn. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Met onderstaande stappen wordt het volgende bedrijfsfeest als single een heuse topper!

  Geloof dat het leuk gaat worden:

  Wie denkt dat het een leuk feest gaat worden krijgt meestal ook gelijk. Dit komt omdat we als mens in staat zijn onze innerlijke gevoelens te gaan beheersen. Als iedereen daar met een leuk en aangenaam gevoel toekomt heb je bijna 100% procent kans dat het ook een meevaller zal worden. Het omgekeerde is natuurlijk ook waar, wie nu al weet dat dit bedrijfsfeest een afknapper zal worden krijgt ook waar voor zijn geld. De emoties en lichaamstaal die we naar het feest meebrengen zullen er ook uiteindelijk voor zorgen hoe de avond zal verlopen. Als de sfeer al goed zit mag al de rest nog tegenvallen, dan nog zal dat bedrijfsfeest een succes worden. Een goed feest wordt door de verschillende gasten op zich naar de ontmoetingsplaats meegebracht. Het is dus niet het eten, de muziek of de mooie decoraties die het hem zullen doen maar alleen wat jij met je persoonlijkheid aan het feest zal toedragen.

  Werk aan je présence!

  Eerst en vooral zorg je ervoor dat je netjes en op tijd op het bedrijfsfeest aankomt. Doe geen galakleed of smoking aan maar kom nu ook niet in je werktenue op de proppen. Men verwacht namelijk niet dat je daar als een filmster aankomt als je in het dagelijkse leven achter een loket zit. Blijf realistisch en denk niet dat iedereen je liever zal hebben omdat je overdressed bent. Hou er een rechte rug op na en geef iedereen vriendelijk een hand of kus. Ook de mensen die je van haar noch pluim kent zouden dezelfde eer van jou mogen krijgen. Iedereen van grootste baas tot laagste medewerker zou in jouw ogen even betekenisvol moeten zijn. Maak geen onderscheid tussen mensen en probeer met iedereen dezelfde tijd door te brengen. Ook al is het daar wat leuker, vergeet niet dat je het ginder even naar je zin kan maken. Het ligt er allemaal aan hoe jij je gaat gedragen en welke gespreksonderwerpen jij naar voren zal schuiven.

  Wees geen stille muis en zoek zelf naar gespreksonderwerpen:

  Niets is meer irritant op een bedrijfsfeest dan iemand die geen woord te zeggen heeft en de minuten lijkt af te tellen. Als je er echt een saaie boel van wilt maken ga je best zo te werk. Nu is het moment gekomen om even plezier te maken zodat je uw collega's buiten het werk eens leert kennen. Je zal snel genoeg merken dat de openheid tussen jullie alleen maar zal vergroten eens je inspanningen doet om naar het verhaal van mekaar te luisteren. Over die nieuwe productielijn of afspraak komende donderdag moet je het nu even niet hebben. Nu gaat het tussen jou en je collega's en geeft dit feest je een uitstekend excuus om eens over hun te gaan doorvragen. Als niemand iets tegen jou zegt moet je niet in een hoekje gaan wegkwijnen. Dan meng je u beter tussen de mensen en pik je in op de onderwerpen waar ze al over bezig waren. Indien je collega's over niet veel praten moet je u ook niet schamen om zelf iets interessant te gaan aankaarten.

  Maak plezier maar vergeet niet dat dit een bedrijfsfeest is!

  Plezier maken is essentieel wil je er een leuke avond van maken maar dat betekent nog niet dat je u helemaal moet laten gaan. Vergeet niet dat dit feest enkel het verlengde van de werksituatie is, en dat anders maandag de nabespreking jou wel is in een negatief daglicht kan plaatsen. Een negatieve gebeurtenis wordt jaren herinnert dus kan je dit maar best ten alle tijde gaan vermijden. Dit betekent niet dat je u lazarus moet gaan drinken, en dat de vrouwen of mannen op het werk best niet als je persoonlijke speeltjes worden aanzien. Een bedrijfsfeest is nog altijd niet hetzelfde als is weg te gaan. Hou je ook hier aan de regels van het werk en probeer een joviale indruk na te laten.