Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe kunnen we slimmer worden?

Verhoog je intelligentie

 1. sonja
  De intelligentie die we nu bezitten is het resultaat van al onze jaren aan levenservaring. Vanaf onze geboorte leert een mens elke dag bij. Door boeken, modellering en ervaring kunnen we steeds meer, dit komt omdat we ons brein blijven prikkelen. Onze schooljaren staan garant voor een nieuwe lading wijsheid. Diverse thema's komen aan bod zodat we wel allemaal van alles een beetje afweten. Doch zal u na uw schoolcarrière nog niet veel kunnen, u hebt uw opgedane kennis nog niet in de praktijk kunnen zetten. Uw ervaring is beperkt al denken we vaak dat we alles weten. Veel mensen stoppen dan ook met leren vanaf hun schoolcarrière erop zit. Ze hebben[​IMG] er eventjes genoeg van en willen nu graag van het echte leven gaan proeven. Veelal nemen de meeste mensen de draad achteraf niet meer op. Hierdoor blijven we enkel met een algemene schoolkennis rondlopen. Ons brein kan je best met een spier vergelijken, als je er niet mee oefent zal je er nooit veel mee kunnen doen. Daarom is het aan te raden om op een andere manier blijven bij te leren. Laten we eerlijk zijn, er zijn meer dan middelen voorhanden om je brein uit te dagen. Door elke dag een halfuurtje aan breinwerking te doen kan ook jij een veel slimmer persoon worden.

  Sta open om bij te leren:

  Zelfs het grootste genie blijft steeds open staan voor verbetering. Denk nooit dat je alles weet, zelfs niet van één onderwerp. Er loopt wel altijd iemand rond dat net dat tikkeltje meer dan jij weet. Men kan nooit volleerd zijn, slimme mensen weten dit en zullen dan ook niet snel uitpakken dat zij het allemaal wel weten. Hou je brein dus open om nieuwe zaken bij te leren. Luister naar wat allerhande mensen te vertellen hebben en probeer de belangrijkste info eruit te pikken. Van iedereen kan je wel iets leren, zelfs van de mensen die niet zo intellectueel zijn kan je iets opsteken. Denk nooit dat hij of zij stom is en dat je daarmee niet moet omgaan. Zelfs de domste mensen kunnen van een bepaald onderwerp meer dan jij weten.

  Zet je algemene gedachten op positief:

  Mensen die positief ingesteld zijn laten hun brein toe om meer bij te leren. Depressieve of negatieve mensen sluiten zich daarentegen van de buitenwereld af. Door positief door het leven te gaan breng je uzelf ook in een positieve staat, deze staat zorgt ervoor dat je gemotiveerd genoeg bent om nieuwe zaken aan te nemen. Het zal ook veel makkelijker leren zijn als je u in een goede staat bevindt. Intellectuelen en genieën zijn daarom ook vaak meer positiever ingesteld dan de doorsnee mens.

  Bepaal je doelen:

  Er is niets beter voor uw brein dan het uit te dagen. Dit doe je best door jezelf iets op te leggen. Als je frans wilt leren kan je bv. zeggen om dit in 4 weken onder de knie te hebben. Doe er alles aan om deze termijn na te komen. Alhoewel je niet altijd je doelen zal behalen kan je hierdoor ontzettend veel bijleren. Probeer ook steeds wat je leert in de praktijk om te zetten. Haal ook niet de gemakkelijkste doelen voor ogen, het moet altijd een uitdaging blijven. Het is vooral na een tijdje motiverend omdat je dan op je vorige successen kan afgaan. Wie al veel behaalt heeft weet ook dat hij makkelijker nieuwe doelen kan vooropstellen.

  Lees elke week een boek:

  Lezen, lezen en nog is lezen is de boodschap. Als je slimmer wilt worden zal je veel moeten lezen, van simpele romans tot doelgerichte onderwerpen. Met lezen kan je u brein alleen maar een plezier doen. Probeer onderwerpen te kiezen die u echt iets zeggen. Hoe meer geinteresseerd u bent, hoe meer u zal bijleren. Als een onderwerp u helemaal niet ligt heeft het ook geen enkele zin om hiervan veel bij te lezen. Voor je het weet geef je er dan toch de brui aan en in sommige gevallen kan je hierdoor zelfs associaties maken dat lezen helemaal niet leuk is. Hou het dus bij wat u echt wil weten, u zal toch nooit alles kunnen weten.

  Blijf gezond eten en bewegen:

  Hou uw lichaam zoals u het gekregen hebt, puur en rein! Stoppen met roken is waarschijnlijk het beste wat u kan doen, het is door verschillende studies bewezen dat roken een negatieve impact heeft op ons algemeen denkvermogen. Blijf ook steeds genoeg bewegen, beweging stuurt voldoende zuurstof naar uw brein waardoor u achteraf makkelijker bepaalde zaken of handelingen kan bijleren. De tijd die u aan beweging spendeert zal nooit verloren tijd zijn. Hoewel u denkt dat in plaats hiervan een boek lezen u meer kan bijbrengen zal u zien dat u na beweging een veel hogere productiviteit heeft. Zodoende kan het brein ook makkelijker zaken opslaan.

  Vraagstukken en puzzels:

  Vraagstukken en puzzels kunnen u blijven uitdagen, de niveaus die hieraan verbonden zijn zullen u blijven boeien. Deze oefeningen laten uw brein op scherp staan, hierdoor zal u in het echte leven ook veel meer informatie kunnen verwerken. Door uzelf het altijd een beetje moeilijker te maken kan ook u in een mum van tijd veel slimmer worden. Alleen het denken aan mogelijke oplossingen kan een verrijking voor uw latere leven betekenen.

  Probeer zoveel mogelijk te schrijven:

  De computer kan door uw assistentie behoorlijk werk afleveren. Daarom prefereren de meeste mensen om alles met de computer te doen, inclusief schrijven. Nochtans is schrijven heel goed voor uw brein. Het zal uw visuele en kinesthetische intelligentie bevorderen.

  Neem tijd om na te denken en probeer de tv te mijden:

  Onze leventjes kunnen zo hectisch zijn dat we op den duur geen tijd meer nemen om ergens bij stil te staan. Het is niet wat er gebeurt in je leven maar hoe je hiermee omgaat. Mensen verwijten dikwijls hun verslaving van eten, drank, drugs of zelfs tv kijken aan het feit dat ze niet slim genoeg zijn, maar zo noemen ze het niet, ze noemen het goede redenen om toch maar te ontsnappen aan wat voor hun onmogelijk lijkt. Heb je dan zelf nog niet ondervonden dat tv of welke andere verslaving je laat wegglippen in een wereld ver van hier en vanaf we op dit punt zitten is het moeilijk om terug te gaan. Tv, eten of drank zullen je leven niet beter maken, erger nog, ze kunnen het verwoesten als je het niet in de hand houdt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit is een glas wijn mag drinken, eens goed mag eten of is een progamma bekijken maar doe alles met mate. Neem vooral tijd om eens na te denken, wat je vandaag geleerd hebt en hoe je dit in de toekomst zal kunnen toepassen.