Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe met de vrienden van je partner omgaan?

Maak er jouw vrienden van...

 1. sonja
  vrienden van partner.jpg
  De keuze om een geschikte partner te vinden ligt helemaal bij jou. Deze keuze houdt wel veranderingen in, omdat je met de vrienden van je partner, zal moeten leren omgaan. Het is namelijk meer dan waarschijnlijk dat je nieuwe partner gedurende de voorbije jaren een eigen vriendenkring heeft opgebouwd. Het is niet omdat jullie nu in een relatie zijn, dat deze ineens geen betekenis meer zouden hebben. Een relatie is een heuse verandering in ieders leven, doch heeft het geen zin, om jullie helemaal van de buitenwereld te gaan afscheiden. Jullie zijn samen en jullie vrienden horen daarbij. Hoeveel jullie ook van elkaars gezelschap genieten..., het is veel leuker om af en toe eens met vrienden op stap te kunnen gaan. Heb daar dan ook respect voor en verbied dit alleszins niet. Je partner is geen bezit en heeft zelf ook behoeften. Deze tegenwerken is hetzelfde als vroegtijdig je relatie beëindigen! Een manier zoeken waar iedereen zich in kan vinden, lijkt misschien niet gemakkelijk, maar is perfect doenbaar als je voor ieders mening respect kan opbrengen. Vrienden van je partner kunnen ook vrienden van jou worden. Geef het een kans en zie wat mogelijk is.

  Bespreek met je partner wat ze van je verlangt:

  Je partner heeft waarschijnlijk een eigen idee, over hoe jij het best, met zijn of haar vrienden kan omgaan. Het lijkt dan ook verstandig om eerst eens te polsen wat er van je verwacht wordt, zodat jij kan evalueren wat er voor jou mogelijk is. Sommige partners willen helemaal niet dat je hun vrienden leert kennen, terwijl anderen je bij elke activiteit willen betrekken. In ieder geval kan het zeker geen kwaad om wat gezonde interesse in de vriendengroep van je partner te hebben. Er was een reden waarom je op je partner gevallen bent en hoogstwaarschijnlijk, delen zijn vrienden, ook met jou gemeenschappelijke interesses. Dit maakt het voor jou veel makkelijker om er een band mee te creëren. Probeer die band mee op te bouwen zodat de vrienden van je geliefde gezamenlijke vrienden worden.

  Zoek naar iets dat jullie allemaal boeit:

  Veel mensen zeuren wel eens over het feit dat het maar niet wil klikken met anderen, zonder dat ze er echt moeite voor hebben gedaan. Als je vanaf het begin met een negatief gevoel aan een nieuwe vriendschap begint ,zal het hoogstwaarschijnlijk op niet veel uitdraaien. Daarom ben je beter wat open minded. Op die manier geef je iedereen een faire kans om jou te leren kennen en sta je open voor nieuwe ervaringen die je leven een boost kunnen geven. Hoe vreemd de nieuwe personen ook lijken te zijn, jullie zijn allemaal mensen dus is er een grote kans dat er wel ergens iets zal zijn dat jullie allemaal boeit. Dit vinden en er samen iets mee doen zal door je partner als hemels ervaren worden. Het omgekeerde is natuurlijk ook een feit.

  Laat je eigen vrienden niet in de steek:

  Het is niet omdat je nu nieuwe vrienden gevonden hebt, dat je de jouwe in de kou moet laten staan. Vergeet nooit wat men voor jou al gedaan heeft, dus wees een goede vriend, en hou met iedereen contact. Het spreekt trouwens ook voor zich, dat jouw partner dezelfde moeite aan de dag zal leggen, als het om jouw vrienden gaat. Een perfecte balans zou natuurlijk zijn om jouw vrienden met die van je geliefde te laten kennismaken, zodat jullie allemaal één groep kunnen vormen. Het is niet voor de hand liggend maar is verre van onmogelijk. In het begin zal dit veel energie van jullie beiden vergen maar na verloop van tijd loopt dit wel los. Als het tussen deze 2 groepen echt niet gaat, moet je dat ook niet gaan forceren. Jij hebt als reden om dit voor je partner te doen maar niet iedereen wil daarvoor zijn levensstijl gaan veranderen.

  Laat de contacten niet vervagen:

  Je zal enkel succes kunnen boeken als we met iedereen contact blijven houden. Een goede manier om dit niet uit het oog te verliezen is door iedereen van de groep; elke maand een evenement te laten organiseren; waar jullie allemaal samenkomen. Een barbecue, gaan squashen, samen gaan fietsen in de Ardennen of eens naar de bioscoop gaan, zijn maar enkele van de vele mogelijkheden, die van jullie een hechte groep kunnen maken. Buiten het nadeel van de kosten zal iedereen er de vruchten van kunnen plukken en zullen jullie ook meer op elkaar afgesteld zijn. Het hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn, maar we moeten natuurlijk wel moeite doen, om nieuwe mensen te leren kennen. Een beetje sociaal gedrag aan de dag leggen kan wonderen voor je relatie doen.


  (foto: Sean O'Shaughnessy)