Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe ongewoon ben jij?

Wees anders dan de rest

 1. sonja
  Ongewoon, hoe ongewoon bent u? Gewone mensen geraken nooit echt ver, om iets in je leven te bereiken zou je dan ook voldoende ongewoon moeten zijn. Het klinkt misschien vreemd maar het zijn meestal de mensen die net dat meer of anders in hun leven doen dat in veel gevallen ook hun doelen bereiken. Hoe ongewoon ben jij? Een vraag die je gerust met de regelmaat van de klok zou mogen stellen. Wie telkens het pad van de massa volgt zal ook maar op een toekomst van de massa kunnen rekenen. Er heerst een grote verscheidenheid van afkomst in de wereld. Waar de ene alle kansen krijgt lijkt het wel dat de andere er geen één kan benutten. Toch zijn we allemaal in staat om iets van ons leven te maken. Het is niet omdat [​IMG]iemand in armoede is opgegroeid dat hij zijn verdere leven in armoede moet beleven. Hoe moeilijk iets ook lijkt, we hebben allemaal de keuze om er iets aan te doen. U zal misschien harder moeten werken dan een ander, meer creatiever moeten zijn of meer talent bezitten maar uiteindelijk blijft het ook voor jou en ik mogelijk om het meeste uit ons leven te halen. Een optie die ik graag ter harte neem, ééntje die me blijvend kan motiveren.

  Wat doe jij zo speciaal om ongewoon te zijn?
  We willen allemaal speciale zaken in ons leven maar eigenlijk doen we niet veel speciaal om dat ook daadwerkelijk te verkrijgen. In dromen zijn we allemaal goed en we kunnen onmiddellijk vertellen wat wij allemaal graag zouden hebben maar daar blijft het ook meestal bij. De meesten onder ons denken zelfs niet verder na om een bepaald doel te kunnen nastreven. Ze denken dat hun afkomst met veel te maken heeft en dat iets speciaal voor hun niet is weggelegd. Door hun illusies gestuurd denken ze enkel dat het winnen van de loterij of een erfenis hun leven zou kunnen veranderen. Wat ze niet verstaan is dat ze ook zo'n leven kunnen bereiken door wat meer ongewoon te zijn. Het zal u heus niet allemaal in de schoot worden geworpen.

  Om te leven zoals u echt wilt zal u uit uw schelp moeten komen. U zal een plan moeten bedenken hoe jij jezelf ziet evolueren. Door te doen wat iedereen anders doet kan je hoogstens hetzelfde resultaat bereiken. Les Brown zei het nog het beste: ,, Het probleem met de meeste mensen is niet dat ze te hoog mikken en missen maar dat ze te laag mikken en raken." Probeer genoeg ongewoon te zijn als u ook een uitzonderlijk leven wilt beleven.

  Durf anders te zijn:
  Mensen die succes in hun leven hebben doen veel zaken dat gewone mensen niet doen. Vaak denkt men verkeerdelijk dat hun geluk vanzelf is gekomen maar dat is helemaal niet waar. Veel bekende en succesvolle mensen werken tot op de dag van vandaag nog zeer hard aan hun projecten. Zij weten dat gewoon doen hun niets uitzonderlijk zal bijbrengen. Veelal kan het zijn dat je wat drempelvrees hebt, dat je al te lang een gewoon leven leidt zodat je de andere kant nog niet hebt kunnen appreciëren. Maar geloof me, er is zeker een andere kant in het leven. Een kant die u alles kan schenken wat uw hartje begeert maar het zal niet vanzelf naar u toe komen. U zal beter als een ander moeten zijn, harder moeten werken en meer moeten nadenken op het volgende waarin u zichzelf kan laten uitblinken.

  Wat hebt u er voor over om ongewoon te zijn?
  We weten nu al dat gewone mensen nergens in het leven geraken, toch zeker niet verder dan jan modaal. Om anders te zijn dan deze gewone mensen zullen we er dus heel wat kracht en energie moeten insteken. Heeft u er alles voor over om ook genoeg anders te kunnen zijn? Want daar ligt meestal het probleem, we willen wel veel maar zullen er niet snel iets voor opgeven. Het spreekt voor zichzelf dat zo'n houding u natuurlijk niet veel zal helpen. Dus vraag uzelf af, wat heb ik er echt voor over? Voor wat zou ik echt alles willen geven? Enkel als u dat antwoord gevonden hebt is de kans groot dat je uw doelen zal bereiken. Het zal nooit gemakkelijk zijn en maar goed ook, het leven zou anders maar een saaie boel zijn. Door elke dag een klein beetje meer naar excellentie te groeien kan uw leven een heel andere wending krijgen. U mag zelfs uw vooropgestelde doelen niet behalen, het streven ernaar kan u bij wijze van spreken evenveel geluk brengen. Geef niet over aan een gewoon leven als u meer kan, u bent slechts één beslissing af van het leven dat u echt wilt!

  Mensen die u niet begrijpen:
  Hoe meer mensen u niet begrijpen of hoe meer mensen uw redeneringen niet kunnen volgen, hoe beter u er aan toe bent! Wat de massa niet begrijpt is aan de succesvolle mensen gegeven. Niemand anders hoeft u te begrijpen, zolang uzelf weet wat u doet en uw plannen probeert op te volgen zit je goed. Vaak zijn er ook mensen die u de grond zullen willen inboren. Dat het nooit zal lukken wat je wil of dat je aan het dromen bent. Goed maar! Het is dankzij de dromers dat we van uitvindingen als de telefoon, auto, computer en dergelijke kunnen genieten. Laat ze maar praten, eens u succes hebt keert men immers als de wind. Sommige mensen begrijpen gewoon niet dat iets kan lukken als dat bij hun niet het geval is geweest. Haal die oogkleppen weg zodat ook u verder durft te zien. Verder dan de gewone man of vrouw in de straat zodat ook jij bijzonder succesvol kan worden!