Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe snel carrière maken?

De weg naar de top

 1. sonja
  Doorgroeien naar de functie waar je altijd al van gedroomd hebt is voor iedereen mogelijk. Carrière maken is namelijk niet alleen weggelegd voor een bepaalde groep mensen. Hoewel er velen zullen zijn die naar alle waarschijnlijkheid meer kansen dan u hebben gekregen wil dat nog niet zeggen dat jij niets kan bereiken. Het zit hem allemaal tussen onze twee oren en uiteindelijk zijn we het aan onszelf verplicht om het beste van ons leven te maken. Hard zal het zeker zijn maar wie er in het leven niet voor gaat heeft het nog veel moeilijker. Jaren nadenken over[​IMG] wat had kunnen zijn lijkt me meer pijnlijk dan gewoon ergens onmiddellijk voor te gaan. Van nature zijn we tot heel veel in staat, wat we daarentegen in de praktijk doen is veelal betreurenswaardig te noemen. Daarom is het belangrijk om al zelfs op jonge leeftijd aan onze kinderen aan te leren dat opgeven geen optie is. Ze zullen veel meer van hun leven maken als ze begrijpen dat ze eerst alles moeten geven vooraleer ze de handdoek in de ring gaan gooien. Ga maar alle succesvolle mensen na, ze hebben allemaal dezelfde gewoontes als het op werken aankomt. Gelukkig voor jou is dat allemaal aan te leren.

  Bepaal wat je wil worden en stel je doelen voorop!

  Vooraleer we het beste van onszelf gaan geven moeten we natuurlijk eerst weten wat we willen gaan doen. Wees hier niet te bescheiden in maar probeer voor je dromen te gaan. Het is natuurlijk veel gemakkelijker om een kleiner doel voor ogen te stellen maar binnen de kortste keren wreekt dit zich dubbel en hard terug. Sluit je ogen en denk na over wat voor een persoon dat jij wil zijn! Neem geen genoegen met de dromen van een ander maar durf zelf het beroep van je dromen na te streven. Dit alles heb je nodig om je motivatie gedurende jaren te kunnen ondersteunen. Ongemotiveerde mensen zijn dikwijls geen profiteurs maar zitten veelal gewoon niet op de juiste plaats. Een goede baas merkt zo iets onmiddellijk op en zal de werknemer op zich niet ontslagen maar samen met hem naar een passende functie binnen het bedrijf zoeken. Omdat alle verantwoordelijken meestal niet zo verziend zijn kan je maar best zelf je doelen vooropstellen.

  Carrière maken is hard werken:

  We zeggen al eens domweg dat de meeste managers veel te hoge lonen verdienen maar vergeten wel dat ze vaak het dubbele aan uren van een normale werkweek presteren. Een leidinggevende functie is niet zo gemakkelijk als het dikwijls lijkt. Lange uren en veel innovativiteit aan de dag leggen zouden je dan ook niet wereldvreemd mogen zijn. De meeste mensen denken dat ze alleen zo hard moeten werken als ze een belangrijke functie in de wacht slepen maar natuurlijk zal deze mentaliteit je niet ver brengen. Als je binnen je bedrijf wilt doorgroeien moet je anders dan de anderen zijn. Dit betekent als eerste op de werkplaats en als laatste vertrekken! Met je gewone uurtjes te volbrengen zal je er niet komen. Het is niet omdat je nog geen managementfunctie hebt dat je je daar niet hoeft naar te gedragen. Wees geen alledaagse werknemer die op de eindminuut al naar de deur spurt maar werk plannen uit zodat je boven de rest kan uitblinken.

  Modelleer mensen die het al behaald hebben:

  Mensen die nu al de functie uitoefenen die jij ooit wil hebben doen iets dat jij niet doet. Zoek het verschil en probeer het te evenaren en misschien zelfs te overstijgen. Volg ze op de voet zodat hun handelingen in je geheugen gegrift staan. Zelfs al denk je niets te leren zal je door de wetenschap van onbewuste observatie deels hun vaardigheden verwerven. Als jij de verschillen tussen hun en jou gevonden hebt hoef je er enkel nog maar iets aan te doen om ze ook te gaan wegwerken. Denk niet dat zo'n functie niet voor jou weggelegd is! Onderschat nooit de capaciteiten van een willekeurig mens. Natuurlijk kan ook jij doorgroeien naar een betere functie maar je moet de werkgever wel een reden geven om ook daadwerkelijk te kunnen promoveren. Door de beste in uw vak op te volgen maakt u alvast een goede kans om het ooit te verdienen.

  Wees een echte people manager:

  Praten met mensen werkt! Probeer elke dag weer gesprekken aan te gaan met al de mensen binnen je directe omgeving. Door empathie en een luisterend oor voor hun problemen te geven hou je niet voor mogelijk wat dit voor je carrière kan doen. Dit is niet enkel broodnodig als je een manager bent, door met zoveel mogelijk mensen te praten weet je ook perfect wat hun frustraties zijn zodat je al een oplossing kan uitdokteren om een betere werksfeer te gaan creëren. Zoek geen bepaalde klasse op maar praat met iedereen! Hierdoor gaan je collega's je graag hebben waardoor er meer stemmen zullen opkomen die je promotie een handje in de rug zullen geven. Wees oprecht en doe niet alleen iets in je eigen voordeel, het zijn die mensen dat het hier op aarde voor ons allemaal elke dag weer een beetje beter maken.