Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe u ook een echte man kan zijn!

Veel meer dan gewoon maar de nieuwe man

 1. sonja
  Door de jaren heen zijn veel mannen vergeten hoe het is om een echte man te zijn. Vroeger kon je van op afstand een echte man van een vrouw onderscheiden maar tegenwoordig zijn de lijntjes nog flinterdun. Veel mannen hebben taken van de vrouwen overgenomen en veel vrouwen deden hetzelfde voor hun mannen. Op zich zou je niet onmiddellijk denken dat dit veel zou veranderen maar niets is minder waar. Tegenwoordig zijn er mannen die meer vrouw zijn dan hun eigen vrouw. Wat betekent het nu om een echte man te zijn? Veel mensen zullen dit associëren met koelbloedige types die weinig of geen emoties kunnen [​IMG]tonen. Bullebakken die niet weten hoe het is om u als een heer te gedragen. Die enkel aan seks en bier denken en waarbij al de rest een noodzakelijk kwaad zou zijn. Het spreekt voor zich dat voorgaande omschrijving niet een echte man waardig is. Maar wat is er dan wel nodig zodat we onze ook als een echte man kunnen gaan gedragen? Waar hebben we de bocht gemist? Hieronder sommen we dan ook graag de punten op waaraan een echte man zou moeten voldoen.

  Uw relatie zou niet het belangrijkste mogen zijn:
  Uw relatie zou niet op de eerste plaats mogen komen, echte mannen zullen hun levensdoel hiermee niet kunnen vervullen. Mannen die zeggen dat dit wel het geval is geven toe aan leugens of hebben hun ware aard nog niet gevonden. Dit betekent niet dat u zich als een idioot moet gaan gedragen maar weet wel wat belangrijk en minder belangrijk in uw leven is. Als een man enkel zijn eigen relatie op nummer één gaat zetten verloochent hij zijn ware zoektocht in het leven. Want mannen hebben iets veel groters nodig en zullen zich enkel goed kunnen voelen als ze voor veel andere mensen buiten hun relatie goed kunnen doen.

  U hebt het mirakel om te leven niet verkregen om enkel voor uw relatie te zorgen. Er is nog zoveel meer te doen dat iedere man zijn stukje zou moeten bijdragen. Het zal niet alleen voor hunzelf maar ook voor de ganse gemeenschap die onze aarde telt van groot belang kunnen zijn. Zoek uitdagingen in uw leven en verwacht vooral meer dan gewoon een goede huisvader te zijn. Wat kan u vandaag doen om uw doelen in een stroomversnelling te laten komen?

  Neem verantwoordelijkheid op:
  Neem verantwoordelijkheid voor uw acties. Het zal niet altijd gaan zoals u eerder verwacht had, soms gaat het zelfs volledig de andere kant op. Dit betekent echter niet dat je uw verantwoordelijkheid aan de kant kunt schuiven. Doe je iets verkeerd, geef het dan ook toe! We doen allemaal dingen verkeerd en het zou dan ook geen schande mogen zijn om iets verkeerd te doen. Het is eerder schandelijk als men niets doet. Wees eerlijk in uw acties en probeer wanneer het fout gaat ook je verantwoordelijkheid op te nemen. Niemand anders kan dit voor je doen. Probeer uw plichten niet aan de kant te schuiven maar probeer ze na te komen. Laat ook anderen geen zaken doen die uzelf niet wilt doen. Een echte man kan toegeven dat hij fout was, dat het anders gelopen is dan dat hij verwacht had maar dat hij er vanaf nu iets aan zal doen.

  Seks is niet alles:
  Mannen zijn nu eenmaal in het algemeen met een hoger libido dan vrouwen op deze wereld gekomen. Hiermee zal een man dus vaker aan seks denken dan een doorsnee vrouw. Het spreekt voor zich dat dit voor de nodige controverse kan zorgen en dat hierdoor veel ruzies kunnen ontstaan. Voor de man is het natuurlijk om vaak seks te willen hebben, de natuur heeft ons zo geprogammeerd. Maar ipv al die mannelijke energie aan seks te wijden kan u er veel andere fantastische zaken mee doen. Gebruik die kracht om uw gedachten op punt te zetten en aan uw doelen te werken. Zodoende gaat al deze energie niet aan lust verloren waardoor u meer opmerkelijke zaken zal kunnen verwezenlijken.

  Vergeet nooit om goed te zijn:
  Echte venten zouden ten alle tijde volgens het goede moeten leven. Dit betekent dat u alles zou moeten doen om uw medemens te kunnen bijstaan. Vaak kennen mannen succes waardoor ze meer en meer afstandelijk tov anderen worden. Ik geloof dat succes u juist nog meer naar de mensen toe zou moeten leiden. Als iemand succes heeft is dat meestal niet zomaar uit de lucht gevallen. Vaak heeft men er hard aan moeten werken en veel zaken voor moeten opgeven. Het is dan ook niet aan iedereen gegeven om als succesvol man door het leven te gaan. Daarom alleen al zou u uw medemens nooit uit het oog mogen verliezen. Help voort waar u kan zodat wanneer men uw voorbeeld volgt dit een kettingreactie kan veroorzaken. Probeer altijd de goede weg te kiezen, welke deze is kan enkel uzelf uitmaken. Alleen voor uw gezin en familie zorgen wil niet perse zeggen dat u een goed man bent. Als u zich alleen binnen uw cirkel blijft voortbewegen verdient u alvast de titel van echte man niet!

  Stop nooit met groeien:
  Een echte man is nooit echt 100% tevreden met zijn leven. Hij zal zich altijd willen verbeteren. Of dit nu op het vlak van leren, sporten, werken of relaties is maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het is vooral de honger die in zijn lichaam zit dat het hem doet, geen honger om te eten maar om meer te willen zijn. Wat u ook wil, een echte man gaat ervoor en laat zich door geen enkele tegenslag tegenhouden. Het kan is wat moeilijker gaan maar hij zal niet snel opgeven. Dit omdat hij weet dat zijn huidige bestaan hem niet langer voldoening schenkt en dat alleen een nieuwe uitdaging zijn geest kan laten groeien. Blijf als man dus niet stil zitten maar zoek iets dat u voortbeweegt. Volleerd zijn we nooit, er is dus altijd wel iets dat uw interesse zal kunnen wekken. Zoek het en probeer ernaar te leven. Schenk geen voldoening met een tweederangsleven als u weet dat u meer kan zijn.

  Angsten moet u overwinnen:
  U zou als echte vent niet bang mogen zijn. Bang hebben van iets zou al voldoende reden moeten zijn om er iets aan te gaan doen. Probeer geen excuses te zoeken waarom u niet aan uw angsten zal werken maar kijk uw angst recht in de ogen. Alleen zo heeft u de kans om het ook daadwerkelijk te verslaan. Faalangst zou niet in uw woordenboek mogen staan. Het is door veel te falen dat we op den duur naar succes zullen evolueren. Zie elke faling als een stap dichter bij uw doel. Wees niet van die mensen die zich door angst laten leiden, vroeg of laat zal u het toch in de ogen moeten durven zien. Het is dus beter vroeg dan laat om er iets aan te doen. Lafaards lachen hun problemen en fobies weg en zullen dan ook altijd met dezelfde problemen blijven zitten. Wees anders en doe er meteen iets aan, u bent het uzelf verschuldigd.

  Uw woord is uw alles:
  Wanneer een man zijn woord geeft zou hij dit niet zonder na te denken moeten doen. Uw woord geven en nakomen is dan ook het nobelste dat u kan doen. Iemand die zijn beloften niet nakomt verloochent zijn bestaan waardoor ook anderen hem niet als een echte man zullen aanschouwen. Bent u daarentegen iemand die doet wat hij zegt zal dit uw persoonlijkheid alleen maar kunnen opbouwen. Uw woord geven is zéér krachtig, u zou het dan ook alleen maar mogen doen als u 100% zeker bent dat u het zal nakomen. Denk de volgende keer dus tweemaal na voor u zich aan uw woord verbindt.