Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe verder als je liefde niet beantwoord wordt?

Vind je weg terug

 1. sonja
  Liefde voor iemand is één van de mooiste gevoelens waar wij mensen mee te maken krijgen. We voelen ons prettig, niets is teveel en het lijkt wel hemels als we nog maar in de buurt van de persoon komen waarop we verliefd zijn. Alles in ons hoopt dan ook dat de andere persoon dezelfde gevoelens voor je zal koesteren. Je kan jezelf al als koppel zien. Wat jullie zouden doen, waar jullie zouden wonen en misschien zelfs al hoeveel kinderen jullie zullen hebben. Dagen, weken, maanden en soms jaren lopen we ermee rond. In stilte denken we stiekem over wat de andere persoon nu aan het doen zou zijn. Op een dag besluiten we dat het wel genoeg is geweest, je zal het haar of hem vertellen. Je trekt uiteindelijk je stoute schoenen aan en gaat op je prooi af. Het moet van je hart en ze zullen het weten. Dan blijkt dat het gevoel helemaal niet wederzijds is, sterker nog, de persoon in kwestie had dit helemaal van jou niet verwacht. Plotsklaps stort je wereld in mekaar. Hoe kan dat nou dat jij zoveel gevoelens hebt en dat ze helemaal niet beantwoord worden. Zou het aan mij liggen? Heb ik iets verkeerd gedaan? Misschien is het niet goed overgekomen? Allemaal vragen die je onmiddellijk te binnen schieten. Dit had je helemaal niet verwacht, zeker niet omdat jouw gevoel zo sterk lijkt. Hoe moet het nu verder?

  Hoe ga je verder?

  Laten we eerlijk zijn, je zal het eventjes moeilijk hebben maar dat hoeft zeker niet zo te blijven. Iedereen heeft zijn eigen manier om met zijn gevoelens om te gaan, als jij tijd nodig hebt, neem dan ook je tijd. Weinig mensen beseffen hoe pijnlijk het kan zijn als je liefde niet beantwoord wordt. Ze denken dat je alleen kan afzien als je daadwerkelijk een relatie hebt gehad maar niets is minder waar. Of je nu een relatie met de persoon waar je verliefd op bent gehad hebt of niet, je gevoelens blijven hetzelfde. Naar alle waarschijnlijkheid zal je dan ook je tijd nodig hebben om dit alles te kunnen verwerken. Hier staat geen vaste termijn op. Waar het bij sommige op een dag over kan zijn kunnen anderen er na een jaar nog aan denken. Laat je emoties dan ook maar is de vrije loop. Het is normaal dat dit een heel onaangenaam gevoel met zich zal meebrengen. Maar we moeten verder en het is ook belangrijk dat je dit kan inzien. Het einde van de wereld is nog bijlange niet nabij en je hoeft ook helemaal niet naar de andere kant van de wereld te verhuizen. Het is belangrijk dat we onze beschikbare tijd niet alleen aan dit voorval gaan besteden. Durf verder te gaan en zeker verder te denken. Probeer iets nieuws uit: Leer een nieuwe sport, lees een boek of ga nog is stappen met vrienden. Alles is goed genoeg om je gedachten van dit voorval te kunnen vrijwaren. Je mag gerust nadenken over wat er gebeurt is maar geef het een plaats en ga verder.

  Haat en woede zullen u niet verderhelpen:

  Als je gekwetst bent durf je al eens iets zeggen dat je niet echt meent. De pijn die je vanbinnen voelt heeft dan ook een uitlaatklep nodig. Spijtig genoeg reageren velen dit af op diegene die hun heeft afgewezen. Denk nooit dat een afwijzing met jou persoonlijk te maken heeft. Soms hebben mensen gewoon bepaalde gedachten met wie ze willen zijn. Als jij dan enigzins niet aan dat profiel kan beantwoorden durft men je al eens snel af te schepen. Mensen zoeken wat het beste is voor zichzelf, daarin is iedereen vrij. Wees dan ook sportief en respecteer de beslissing van diegene die je afgewezen heeft. Vaak verwacht men ook niet dat er iemand is die gevoelens voor hun koestert, dan durft men al eens vlug nee te zeggen zonder dat ze goed beseffen wat er echt aan de hand is. Ik wil je geen valse hoop geven maar het blijft steeds mogelijk dat men achteraf wel aan een relatie wil beginnen. Dit komt gewoon omdat men zich dan wel voor een relatie durft open te stellen. Blijf wel niet eeuwig wachten, kom je morgen iemand anders tegen, waag dan zeker je kans! Blijven hopen dat ze ooit wel eens zullen afkomen kan alleen je gevoel naar de vaantjes helpen, doe dit jezelf niet aan!

  Elke afwijzing is een stap dichter tot uw doel:

  Afwijzing is niet perse slecht, het kan zelfs goed voor u zijn. U kan namelijk maar zoveel afwijzingen hebben in uw leven dat het wel eens zal lukken. Hoe meer men u afwijst, hoe meer u kan bijleren. Misschien was die handeling niet goed of misschien had ik dat toch beter gedaan. Op den duur weet je vanbuiten hoe vrouwen of mannen in mekaar zitten. Word zeker geen lid van de club van de opgevers welke altijd klagend en zagend door het leven gaan. Hou van uzelf en weet dat er ooit een dag komt waar jij ook met iemand gelukkig kan zijn. Bekijk een afwijzing niet als een persoonlijk falen. Het gaat hem eigenlijk enkel over de interpretatie van anderen. Iets waar we weinig aan kunnen doen. U kan nog zo mooi, intelligent en vlot zijn. Als men zijn of haar oog op iemand anders gesteld heeft zal men daarvoor blijven gaan. Het is niet altijd jij dat de schuldige bent, blijven proberen is dan ook de boodschap. Iemand die nooit opgeeft zal ook nooit falen in de missie om zijn levensdoel te bereiken. Blijf in jezelf geloven, we zijn allen uniek en allemaal hebben we het recht om een gelukkig leven te lijden. Het is niet omdat u één keer of meerdere malen bent afgewezen dat u niet gelukkig kan zijn. Probeer mensen die succes in de liefde hebben te modelleren. Zie wat ze doen, hoe ze het doen en welke vruchten het heeft afgeworpen. Dit kan jij ook zijn, je hoeft allemaal maar te doen wat zij doen.