Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe vraag ik haar of hem ten huwelijk?

Ontdek de magie van het samenzijn

 1. sonja
  Als koppel zijn jullie nu toch al even bij mekaar doch komt het in geen één van de twee op om de ander ten huwelijk te vragen. Het huwelijk is de ultieme verbintenis om jullie liefde voor mekaar te gaan betuigen. De huwelijksdag is dan ook waarschijnlijk één van de mooiste dagen die je ooit zal meemaken. Maar voor we daar van kunnen genieten moet de vraag: ,, wil je met me trouwen?" wel gesteld worden. Hoe frustrerend dat binnen een relatie kan zijn als het moment maar niet lijkt te komen. Soms denken we verkeerdelijk dat onze partner misschien [​IMG]helemaal niet zoveel van ons houdt en vanuit dat standpunt beginnen we ons slechter en slechter te voelen. Zelfs zonder aanleiding beginnen we ons over de domste zaken eerst vragen te stellen terwijl dit helemaal niet nodig is. Dit gedrag uit zich dan op onze partner waardoor deze helemaal niet weet waarom jij zo vijandig doet. Het spreekt voor zich dat dit niet bepaald een gezonde verderzetting van de relatie zal garanderen. Man of vrouw, als je wil trouwen vraag je dit nog best zelf zodat je onmiddellijk weet waar jullie relatie naar toe gaat. Ben je klaar voor waarschijnlijk het meest spannende moment van je gehele bestaan?

  Een goede voorbereiding is essentieel:

  Een afgewezen huwelijksaanzoek kan vaak voorkomen worden indien we ons huiswerk gemaakt hadden. Voor we weten hoe jouw partner over het huwelijk denkt heeft het totaal geen zin om al een huwelijksaanzoek te gaan organiseren. In de meeste gevallen kan het goed uitdraaien maar voor hetzelfde geld sta je daar wel mooi voor aap. Dit willen we ten alle tijde voorkomen en daarom gaan we eerst een klein onderzoek starten. Vraag rond bij zijn of haar vrienden en/of collega's over het feit dat zij iets meer weten waarom je partner wel of niet zou willen trouwen. Misschien dat je zo eventueel wat meer te weten komt over wat je geliefde over het huwelijk denkt en aan welke punten nog wat bijschaving gewenst is!

  Bekijk of het financieel haalbaar is:

  Wat men je ook moge vertellen, een huwelijk kost geld, daar kan je niet vanonder uit. Het feest, kleding, eten, ontvangst van de gasten en vervoer zijn maar enkele van de vele voorbereidingen die moeten getroffen worden. Indien je nu al weet dat jullie dat niet gaan kunnen betalen heeft het totaal geen zin om al een huwelijksaanzoek te gaan doen. Het ergste van al is iemand een huwelijksaanzoek doen om dan te moeten vaststellen dan jullie het huwelijk moeten afblazen omdat de centen niet voorhanden zijn. Het is misschien niet overbodig om eens bij jouw en zijn of haar ouders te gaan horen of ze eventueel mee in dit feest willen investeren. Als je de centen nog niet hebt, spaar ze dan eerst bij mekaar zodat jullie zo snel mogelijk na het huwelijksaanzoek kunnen trouwen. Niemand is graag 5 jaar verloofd, de dag moet wel eens komen!

  Wees orgineel:

  Een huwelijksaanzoek na het eten in de lokale pizzahut is niet bepaald de manier waar elk meisje van droomt. Doe niet wat iedereen doet maar probeer orgineel uit de hoek te komen. Al duurt het wat langer tot je iets goed gevonden hebt, soms is het de moeite om je creatieve ik te gaan exploreren. In wat is je partner voornamelijk geïnteresseerd? Misschien is het leuk om een bepaald onderwerp aan je verzoek te gaan koppelen. Als ze bv. een enorme fan van Disney is kan je haar met een cast van Cinderella gaan verrassen of als hij een filmliefhebber is kan je de bioscoop vragen om op het scherm de woorden: ,,Wil je met me trouwen?" te laten weergeven. Wat er ook voor nodig is, laat het een fantastisch, romantisch en uniek moment wezen zodat je kansen op een ja alleen maar zullen vergroten.

  Het moment is daar!

  Als je alles wel overwogen hebt is het moment daar om het ook daadwerkelijk te gaan doen. Nu kan je niet meer terug en zal je moeten doorbijten tot je een antwoord van je geliefde verkregen hebt. Het is normaal dat zenuwen je lichaam zullen besluipen dus kan je maar beter een kalme manier bedenken om deze laatste uren door te brengen. Denken aan mislukking zal je niet verder helpen. Probeer het moment op zich al te visualiseren en denk hierbij dat hij of zij ja zal zeggen. Zo krijg je meer zelfvertrouwen waardoor je het huwelijksaanzoek op zich ook beter zal uitvoeren. Denk positief en haal de buit binnen, denk negatief en je zal een omgeving creëren waar het veel moeilijker zal zijn om goed te kunnen uitkomen. Het ligt dus helemaal aan jou om van dit moment een topper te maken. Jij hebt de touwtjes in handen, hanteer ze zorgvuldig en voor je het weet staan jullie beiden voor het altaar.