Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoeveel geneesmiddelen neemt u?

Hou je lichaam gezond

 1. sonja
  Geneesmiddelen worden veel gebruikt. De geneesmiddelenindustrie draait de laatste jaren op volle toeren. Voor welke kwaal ook, de medische wereld heeft er een antwoord op. Dit tot groot jolijt van de fabrikanten die niets liever hebben dan dat je hun producten met massa's gaat aankopen. Ze zijn er trouwens ook niet vies van om met promo's van 2+1 of iets dergelijks uit te pakken terwijl deze sector toch zou moeten weten dat een beperkt geneesmiddelengebruik zou moeten primeren. Een groot deel van de medische wereld zoekt antwoorden in de vorm van pillen terwijl dit helemaal niet altijd noodzakelijk is. Het spreekt voor zich als u ernstig ziek bent u een geneesmiddel zou moeten nemen maar waar[​IMG] ligt de grens en kunnen we die na een bepaalde tijd nog wel trekken? Het menselijk lichaam past zich namelijk snel aan gewoontes aan zodat zelfs de kans tot verslaving aan een bepaald middel niet geheel te verwaarlozen valt. Natuurlijk denken we dat dit bij ons niet van toepassing zal zijn maar vergeet niet dat verslavende kenmerken van medicatie niet altijd volledig onder uw bewuste controle zullen vallen. De gewoonte in het nemen van verschillende geneesmiddelen kan trouwens voor andere bijwerkingen zorgen die niet allemaal door farmaceutici onderzocht zijn.

  Waarom geneesmiddelen nemen?
  Bij ziekte of ernstige aandoeningen zijn geneesmiddelen uitermate effectief. Ze geven ons een kans om door middel van hun werking de ziekte waar we aan lijden te overwinnen. Het is een feit dat zonder de evolutie van de laatste jaren binnen de farmaceutische industrie het dodental van de mensheid significant hoger zou geweest zijn. Hierdoor vergrijst onze bevolking en kunnen we allemaal van onze oude dag genieten. Langs de andere kant hebben geneesmiddelen ook een zeker dodentol op hun elan staan.

  Zonder vaak de bijwerkingen van bepaalde middelen te kennen hebben sommigen hun leven ervoor mogen geven. We kijken dus eigenlijk met een dubbel gevoel terug op het verleden binnen de medische wereld wat niet wil zeggen dat de genieën die hieraan hebben meegewerkt geen krediet verdienen. Het bedenken van bepaalde farmaceutische middelen heeft voor historische ontdekkingen gezorgd. Het zou dus niet fair zijn om te zeggen dat deze gehele industrie ons niets heeft bijgebracht.

  Wanneer wel en wanneer niet een pilletje nemen?
  In ieder geval zou u het advies van een dokter niet teveel in twijfel moeten trekken. Niet dat deze zo'n perfecte mensen zijn maar hebben wel allen een opleiding genoten waardoor ze de naam dokter verdiend hebben. Dit is één van de moeilijkste, universitaire opleidingen waardoor u een zekere vorm van expertise van iedere dokter mag verwachten. Het is wel uw taak als patiënt om hem of haar in voldoende informatie te voorzien zodat hij of zij een correcte diagnose kan stellen. Hoe meer info deze vertrouwenspersoon van u heeft, hoe beter dit op u zal overgedragen worden.

  Maar goede dokters weten ook dat geneesmiddelengebruik mag beperkt worden en dat we zeker met antibiotica voorzichtig moeten omspringen. Het zit dan ook veelal tussen onze oren waardoor we op den duur gaan denken dat we voor alles een pilletje moeten gaan innemen. Bepaalde mensen nemen een pilletje voor het slapengaan in, ééntje om op te staan, ééntje alvorens te eten en dan nog is één als ze zich wat futloos voelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat langdurig gebruik van verschillende medicamenteuze middelen voor de nodige problemen kunnen zorgen. Ons lichaam is niet gemaakt om het met hele dagen te drogeren alsook zal onze gemoedsgesteldheid er schade van ondervinden. Zo gaan we op den duur nog meer kwalen veroorzaken dan dat we er met een pilletje te nemen hebben opgelost. Ga niet uit van het feit dat u altijd geneesmiddelen nodig hebt want dan kan dit in uw nadeel ervaren worden.

  Zoek naar natuurlijke varianten:
  Voor onze kwalen en beperkingen moeten we niet altijd beroep doen op medicamenteuze oplossingen. Onze natuurlijke omgeving geeft ons voldoende alternatieven om in alledaagse tekortkomingen te kunnen voorzien. Niet roken, een gezonde voeding, voldoende beweging en ongeveer 8u aan slaap zal uw leven met ongeveer 10 jaar verlengen. Door dit circadiaans ritme aan te houden geeft u uzelf de beste kans om een natuurlijke weerstand op te bouwen waardoor u vanzelf veel minder farmaceutische middelen nodig zult hebben.

  Beschouw uw lichaam als uw dierbaarste bezit en luister er vooral naar. Uw lichaam is een perfectionistisch instrument dat u op tijd en stond gaat waarschuwen voor opkomend gevaar. Vaak negeren we dit waardoor we achteraf op de blaren moeten zitten. Wees verstandig en organiseer uw leven zodanig dat u er het meeste uit kunt halen. Ziektevrij zal u nooit zijn maar voorkomen is beter dan genezen. Een voldoende inname van vitaminen en mineralen kan u daar trouwens mee helpen. Beperk uw geneesmiddelenverbruik vandaag nog zodat al uw natuurlijke instrumenten naar behoren kunnen blijven functioneren.