Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoeveel keer per week seks?

Hoeveel maal per week kruip jij met je partner de koffer in?

 1. sonja
  Seks blijft een hekel onderwerp binnen elke relatie. Hoe ver we ook denken geëvolueerd te zijn, over seks praat je niet met iedereen; laat staan over de kwaliteit en hoeveelheid ervan. Ergens blijft het nog een taboe om over ons seksleven te praten, terwijl het een van de meest natuurlijke wijze is om onze lusten voor mekaar kenbaar te maken. Het lijkt een primitief gebeuren waarbij we ons volledig kwetsbaar opstellen, doch hebben we het nodig om elke dag opnieuw naar behoren te kunnen functioneren. Wie een leven zonder seks moet doorbrengen heeft 50% meer kans om ooit depressief te worden! We kunnen misschien wel zonder seks overleven maar we zullen er een deel van ons geluk voor moeten inboeten. Leeftijd heeft[​IMG] hier trouwens weinig tot niets mee te maken, zolang jij je bereid voelt om er weer eens tegen aan te gaan is er geen enkele reden om dat niet te gaan doen. Het zal u dan ook niet verbazen dat niet alle mensen evenveel nood aan seks hebben, waar de ene het met 1x per maand goed zal stellen zal een andere het iedere dag willen doen. Als jullie hier als koppel niet ergens een standaard in kunnen vinden zou dit jullie relatie wel is kunnen schaden.

  Moet seks niet spontaan komen?
  Tuurlijk wel, maar wat als de aanbieding na verloop van tijd zich nog zelden presenteert. Sommige mensen doen echt veel moeite om hun partner over de streep te halen, maar indien dit telkens door jou moet gebeuren wordt je dit ook wel beu. Het is wel een vaststaand feit dat mannen over het algemeen meer naar seks zullen vragen, doch geeft dit geen vrij spel voor de vrouw om deze vraag telkens te negeren. Indien je zelf voelt dat het telkens weer tegen je zin moet gebeuren dan schort er wat pit binnen jullie relatie. In dat geval vraag je u beter af waarom je dit gevoel krijgt en is het verstandig om dit met je partner te bespreken. Wie alles voor zich houdt legt een tijdbom onder zijn relatie die vroeg of laat de hele verbintenis kan verwoesten. Laat het niet zover komen en praat waar nodig. Schaam je ook niet voor je gevoelens maar probeer op een constructieve manier tot een oplossing te komen. Weet wel dat de volledige onthouding niemand ten goede zal komen.

  Praat er met anderen over, deel je ervaringen!
  Een van de grote problemen die zich vandaag de dag blijft stellen is het feit dat de meeste mensen niet over hun seksleven willen praten. Ze vinden dit absoluut privé en daar horen geen andere mensen zich mee te bemoeien. Hoewel ik dit ergens wel kan begrijpen blijft het een onverstandige keuze. Door er alleen met je partner over te praten krijg je nooit een ander inzicht op de situatie. Andere mensen hebben waarschijnlijk gelijksoortige zaken meegemaakt, waardoor ze jou wel eens een goed advies zouden kunnen geven. Seks is niet zoveel anders dan andere onderwerpen, maar waarom kunnen we zonder moeite en met veel detail over onze kwaaltjes en ziekten spreken maar toch helemaal toeklappen als het op seks aankomt. Verruim je aanpak en evalueer hoe anderen er mee omgaan. Als jij open over je seksleven begint zullen zonder twijfel anderen volgen waardoor er een hele schat aan informatie kan gedeeld worden. Jij leert van hen, zij van jou en samen worden jullie er allemaal beter van.

  Werk je fantasieën uit:
  Ik kan er niet genoeg op blijven hameren, mensen hebben fantasieën en deze ontstaan omdat we er allemaal nood aan hebben. Als jij bij wijze van spreken eens door een verpleegstertje of bronstige ridder genomen wilt worden is er ook geen enkele reden waarom je dit aan je partner zou verzwijgen. Spreek over jullie fantasieën en werk ze aub uit. Dit alleen kan jullie relatie stante pede uit het slop halen, omdat dit onmiddellijk op je gevoel inwerkt. Er is niets erger dan dit een hele leven verborgen moeten houden. Geef niet toe aan wat mensen de sociale norm noemen maar denk aan jullie eigen persoonlijkheid en vooral de interactie als koppel. Breek de routine en voel terug hoe het was toen jullie net verliefd waren. Weet je het nog?

  De spanning, het gevoel en de passie. Wel dit is niet zo ver weg als je denkt, het enige wat je hoeft te doen is er terug in geloven, want wie zijn geloof in de liefde verloren heeft begraaft zichzelf onder een berg van frustratie die noch jij, noch je partner zullen kunnen appreciëren. Spreek met je partner en de mensen rondom jou en leer van elkaars ervaringen. Zelfkennis is misschien het begin van alle wijsheid maar de kennis die je van anderen te weten kan komen zal het welzijn van je relatie naar nieuwe hoogten sturen. Kom uit je schelp en spreek over je seksuele ervaringen want alleen zo stel je uzelf in staat om er beter in te worden.