Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoeveel kinderen kan je aan?

Bezin eer ge begint

 1. sonja
  Kinderen geboren zien worden en ze gedurende hun ganse levensverloop zien opgroeien is één van de mooiste geschenken die we als mens kunnen krijgen. Ze zijn een deel van onszelf dat de toekomst van onze familie zal waarborgen. Het is aan ons als ouders om ze dan ook zo goed mogelijk te begeleiden zodat ze het meeste uit hun leven kunnen halen. Hun opvoeding zal namelijk de fundering leggen voor wat ze later als mens zullen worden. Het spreekt voor zich dat meer kinderen hebben de taak als ouder niet bepaald gaat vergemakkelijken. Alhoewel veel kinderen krijgen ook zijn voordelen kan hebben is het niet aan iedereen gegeven om dit te blijven volhouden. Het is dus belangrijk dat we voor onszelf kunnen uitmaken waar onze limiet ligt en hoeveel tijd we aan onze kinderen willen besteden. Met een paar kinderen zal u namelijk nog een redelijk comfortabel leven hebben maar met meerdere zal uw[​IMG] vrije tijd gestaag slinken. Veel nakomelingen hebben zal een leven vol toewijding aan hun nodig hebben. Kinderen kosten geld, u zal ze moeten opvoeden en u zal de perfecte balans tussen ouder en kind moeten zien te vinden. Waar ga jij voor? Een leven voor jezelf of één voor de kinderen?

  1 kind:
  1 kind hebben is het absolute minimum om ouder te kunnen worden. De verandering naar het ouderschap is hier wel het grootst. Je bent het namelijk nog niet gewend om dagelijks met kinderen om te gaan maar geen nood. Voor je het weet rol je zo in de rol van een goede ouder. Uitslapen is gedaan en als jullie eens alleen willen zijn of gewoon eens iets willen gaan drinken zal je altijd voor een babysit moeten zorgen. Op voorhand zal je denken dat het wel allemaal zal meevallen en hopelijk is dit ook voor jou het geval doch moet je het krijgen van een kind niet onderschatten. Het is een grote verantwoordelijkheid die je samen met je partner moet zien te volbrengen. Jij bent namelijk het voorbeeld voor de pasgeboren baby en deze zal later ook altijd bij jou ten rade komen.

  Het opvoeden van één kind is voor bijna alle karakters mogelijk. Je zal nog een redelijk deel van je vrije tijd overhouden zodat je ook nog andere, ontspannende activiteiten kan hebben. Maar je moet er alleszins klaar voor zijn, dat je kind makkelijk of moeilijk zal zijn heb je niet altijd in de hand. Durf je dus ook aan het wat negatievere scenario te verwachten. Niemand kan voorspellen hoe jouw nakomelingen zich gaan gedragen al kan je dit meestal wel aan jullie eigen karakters als koppel toetsen. Hou je klaar voor een grote verandering maar dit hoeft daarom nog niet het einde van de wereld te zijn.

  2 kinderen:
  Als je eerste kleuter nu al wat groter geworden is denk je er misschien aan om voor een tweede te gaan. Je wilt het mirakel van de zwangerschap nog is meemaken en denkt dat een speelkameraadje voor je eerste als een geschenk uit de hemel zal vallen. Maar daarom is dat niet altijd zo. Sterker nog, je hebt meer kans op jaloezie tussen de kinderen en niet elk kind heeft dezelfde interesses. Het kan goed meevallen maar kan zeker ook voor nog meer stress zorgen. Alles verdubbelt dan ook. Je hebt dubbele kosten, minder vrije tijd en je zal er vanaf nu twee moeten kunnen in het oog houden. Leuk als kinderen het grootste stuk van je tijd mogen inpalmen, wat minder als je nu al veel tijd tekort komt. Je zal voor ieder van je kinderen namelijk dezelfde aandacht moeten kunnen vrijmaken. Als je nu al niet weet van welk hout pijlen te maken is het misschien niet zo verstandig om aan een tweede kind te beginnen.

  3 of meer kinderen:
  De echte Die hard kinderfans zullen niet tevreden zijn met één of twee kinderen. Zij willen een groot gezin stichtten en hebben er dan ook alles voor over om in hun opzet te kunnen slagen. Mensen die 3 of meer kinderen willen zijn vaak geen carrièremakers, ze willen hun leven aan hun kinderen besteden zodat hun kinderen er beter van kunnen worden. Onderschat het hebben van 3 kinderen niet. Vanaf dan heb je een klein klasje die je continu in het oog zal moeten houden. Bij 3 of meer kinderen heb je ook veel meer kans dat er eentje is die zich niet gelukkig voelt en daarom graag het huis op stelten wil zetten. Ik ken persoonlijk mensen die liever gaan werken dan op weekend met de kids te gaan. Niet dat hun werk minder stressvol is maar daar kunnen ze stap voor stap het gevraagde afwerken. Bij kinderen is dit even anders, zij vragen naar goeddunken uw aandacht en of u het nu wilt of niet, uiteindelijk zullen ze er alles aan doen om hem te krijgen.

  Jouw ideale keuze:
  Uiteindelijk zal jij de keuze van aantal moeten maken en dit in samenspraak met je partner. Maak aub geen kinderen omdat je partner of iemand anders het blijft vragen. Het is geen schande om hier niet op in te gaan. Alleen jij kan voor jezelf uitmaken wat jij van je leven verlangt. Kinderen vragen veel aandacht dus kan je daar best wat rekening mee houden. Vanaf ze daar zijn heb je geen keus meer, die heb je alleen ervoor! Denk dus goed na om weer eens aan het zoveelste kind te beginnen. Buiten het financiële en tijdrovende zal het je leven plotsklaps veranderen. Kan jij daar voldoende mee om?