Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hou je innerlijke psychopaat in toom!

Leer jezelf echt kennen

 1. sonja
  Hoewel we altijd over onze positieve ervaringen en ontmoetingen spreken laten we alles wat negatief is liever op de achtergrond. Het spreekt ons niet aan om daarover te praten en we willen zeker niet dat andere mensen van ons er een slecht gedacht op gaan nahouden. Maar in feite spelen we allemaal een rol in deze film dat onze maatschappij zou moeten voorstellen. We dringen er bij anderen op aan om zo eerlijk mogelijk te zijn en zullen met de regelmaat van de klok over waarden en normen beginnen. Doch zijn wij als mens de eerste om[​IMG] ons daar niet aan te houden. Allemaal zijn we tegen leugens en bedrog maar eigenlijk gaat er geen dag voorbij waarbij we dit zelf beoefend hebben. Men zou dit nog kunnen goedpraten indien dit alles onbewust zou gebeuren maar eigenlijk is dit helemaal niet het geval. We weten maar al te goed wat we doen en liegen onszelf nog liever voor dan te moeten bekennen dat wij hier onderhevig aan zijn. Maar al te graag oordelen we over psychopaten die geen gevoelens hebben en anderen gebruiken om er zelf beter van te worden maar zijn we dat niet een beetje allemaal?Hoe houden we onze innerlijke psychopaat in toom?

  Hoe open bent u?

  Als ik zo de mensen rondom me heen waarneem valt het me telkens weer op dat iedereen er graag zijn geheimen op nahoudt. Bang dat iemand anders over hun zal oordelen kroppen ze vaak hun negatieve gevoelens en gedachten op waardoor ze er eigenlijk alleen maar meer last van zullen ondervinden. Hoe geslotener we zijn, hoe meer homogeen de groep zal lijken doch is het toneel dat u opvoert in niemands belang. Over vele onderwerpen durven we zelfs met niemand praten waardoor alleen onze eigen ik dit moet zien te verwerken. Het spreekt voor zich dat deze geslotenheid je negatieve zelve zal beginnen voeden waardoor u in feite beetje per beetje begint af te takelen. Wie zijn diepste geheimen verborgen moet houden draagt telkens weer een dood gewicht mee dat bij elke ontmoeting zwaarder zal beginnen wegen.

  Waarom begrijpen we enkel onze eigen gevoelens?

  Onze eigen gevoelens kennen we het best omdat we er elke dag mee geconfronteerd worden. Gevoelens geven weer in hoeverre onze innerlijke balans is verstoord. We weten zelf dan ook maar al te goed wat zo'n disruptie met onze persoonlijkheid kan doen. Ineens kunnen we bv. bij een ruzie van de perfecte partner in een duivels gebroed transformeren dat we er achteraf verstomd van staan hoe dit in hemelsnaam is kunnen gebeuren.

  Momenten van woede en verdriet kunnen veel bij een mens in beweging zetten. Zeker als u niet onmiddellijk de kans naar een oplossing kan zien zullen we meer en meer in staat zijn om onze eigen grenzen te gaan doorbreken. Wat gisteren helemaal uitgesloten was kan vandaag dan weer wel omdat het ons even goed uitkomt. Voor deze fout kunnen we dan soms jaren boeten niet goed wetende hoe dit alles ooit is kunnen gebeuren. Maar als een ander hetzelfde meemaakt hebben we het moeilijk om empathie met deze gebeurtenis te gaan opwekken. Wat zegt dit dan over ons? Probeer anderen te helpen door eerst en vooral met uw eigen open kaart te spelen. U zal merken dat het delen van uw negatieve gevoelens met anderen op den duur uw innerlijke psychopaat zal doen wegkwijnen.

  Geloof in een betere morgen:

  Het geloven in een betere morgen lijkt voor sommigen wel onbestaande. Graag geven ze kritiek op alles wat fout loopt maar kunnen moeilijk plannen bedenken om er ook daadwerkelijk iets aan te gaan doen. Als we deze opvatting opvolgen lijkt het wel nutteloos om zo ons leven te gaan leiden. Wie zich door deze mensen laat omringen zal er altijd deels last van ondervinden omdat we onbewust gedachten van anderen tot ons nemen. We hebben als mens een kwetsbaarheidsfactor die wel tegen een stootje kan maar na langdurige blootstelling aan negativiteit zal winnen. Probeer uw eigen levensvisie verder te zetten en ga niet op in een ander zijn frustraties en wanen die uw eigen opvattingen alleen maar zullen beïnvloeden. Een betere morgen heeft enkel kans op slagen als u er ook in blijft geloven!

  Wat als je voelt dat je breekpunt aan het naderen is?

  Iedereen heeft zijn kookpunt, noch bij u noch bij mij is dit anders. Agressie kan wel eens onze opgekropte emoties loslaten maar het blijft een gevaarlijk iets wat we moeilijk onder controle kunnen houden. We hebben allemaal een positieve en negatieve zelve die onze balans weerspiegelt. Wanneer onze negatieve zelve echter aan populariteit wint kunnen de meest vreselijke dingen gebeuren. Als je voelt dat je de situatie niet langer onder controle kunt houden kan je maar best zo snel mogelijk professionele hulp onder de vorm van een dokter of psycholoog gaan raadplegen. Een goede vriend of vriendin kan je wel bijstaan maar heeft niet de expertise om ook daadwerkelijk een geschikte therapie te gaan voorstellen. Zet het van je af dat je hierdoor gek verklaard zal worden want dat is helemaal niet zo. In ons allen zit een potentiële moordenaar die we maar beter zo snel mogelijk kunnen onderdrukken. Zoek hulp als het echt niet meer gaat voor dat jij morgen de voorpagina van de plaatselijke krant zal bekleden.