Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hou uw doelen in het vizier

zodat niets meer onmogelijk lijkt

 1. sonja
  In moeilijke tijden is het niet altijd zo simpel om uw doelen in het vizier te houden. Zeker als tegenslagen op een dagelijkse basis komen aankloppen raak je wel eens je perspectief kwijt. Toch is het belangrijk dat we niet opgeven en er blijven voor gaan. Maar dikwijls geven we op, denken we dat dit niet voor ons is weggelegd en nemen we genoegen met minder. Iets wat je nooit zou mogen toelaten, neem nooit genoegen met minder om dat het er hard aan toe gaat. Veel te veel mensen hebben zo hun kansen op succes van de baan geveegd, word dan ook geen lid van deze club. Als je iets wil bereiken is er maar één weg, de weg naar je doel. Probeer tegenslagen te voorzien en in het ergste geval te overwinnen. Zolang we[​IMG]uit deze tegenslagen iets geleerd hebben staan we weer een stap dichter bij ons doel. En geloof me, als je volhardt zal je slagen; het zal misschien niet allemaal zo snel gaan als je had gedacht maar je komt er wel. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat mensen die niet opgeven zullen slagen!

  Zorg dat er maar één weg is, de weg vooruit!

  In 1519 zette Hernando Cortez zijn laatste vaart van Cuba naar Yucatan. Eens aangekomen met 11 schepen, 500 soldaten, 100 matrozen en 16 paarden beval hij de schepen achter hun te verbranden! Zijn leger zou door een machtige vijand getrotseerd worden, een vijand die meer manschappen en paarden tot zijn arsenaal kon rekenen. Hij sprak zijn manschappen als volgt toe: ,, Zoals jullie kunnen zien gaan de boten waarmee we aangekomen zijn in vlammen op, dit betekent dat we deze kust alleen kunnen verlaten als we van onze vijand kunnen winnen, er is dus geen keus meer, we winnen of we sneuvelen!" Als jij succes in het leven wil nastreven zou je ook je schepen achter je moeten verbranden. Geef jezelf ook geen andere keus meer dan te winnen of verliezen. Alleen zo is het brandend verlangen om te kunnen winnen vol te houden. Succesvolle mensen zoeken altijd maar weer naar dat verschil dat hun van de rest zal onderscheiden. Maak er ook een obsessie van om te winnen, om je doelen na te streven, om je echt gelukkig te kunnen voelen.

  Plannen en volharden zijn de boodschap:

  Als je iets wil nastreven zul je moeten plannen, schrijf alles wat je wilt zo precies mogelijk op papier. Neem geen genoegen met iets minder. Je moet de kans nemen om uw dromen te kunnen vervullen. Want wat bereik je als je iets wint dat niet je ultieme droom was? Vroeg of laat komt het spook van je dromen toch opflakkeren, het is dus verstandig om meteen na te streven wat je echt wilt! Na je alles opgeschreven hebt dien je een stappenplan op te stellen. Hoeveel tijd geef je jezelf om tot dit resultaat te komen? En welke eerste stappen zal je ondernemen om dit stappenplan te vervullen? Een kind van 5 zou het kunnen en toch laten we ons door veel van de wijs halen. Volg de stappen van je stappenplan en indien er iets niet lukt probeer je het opnieuw, tot je resultaat boekt. Wie nooit opgeeft zal succes bereiken. Laat je door niets of niemand ontmoedigen, jouw wil is wet, wat een ander vind is zijn zaak. Jij kent de jouwe!