Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Idioten aantrekken in een relatie

Maakt u er ook een kunst van?

 1. sonja
  Iemand vinden om een relatie mee te beginnen valt nog mee maar iemand vinden die ons op alle vlakken laat voelen dat hij of zij de ware is blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Het is dan ook dikwijls dat het begin van de relatie wel meevalt maar naargelang ze vordert er heel wat problemen zullen opduiken. Wie is deze persoon toch waarmee we een nieuwe relatie zijn aangegaan? Hoe stom was ik wel dat ik daarmee iets begonnen ben? Als deze vragen regelmatig door je hoofd spoken maakt u er ook een kunst van om idioten in een relatie aan te trekken. Maar niet getreurd want er zijn manieren om dit in de toekomst te gaan voorkomen. Mensen verraden bij een eerste ontmoeting namelijk meer dan ze zelf zouden willen. Omdat we soms snel [​IMG]in een trance van verliefdheid zijn merken we deze signalen niet of nauwelijks op waardoor ze geen doorslaggevende factor in uw uiteindelijke beslissing zullen nemen. Nochtans kunnen ze u van heel veel toekomstig onheil besparen. We moeten dus in de beginfase het kaf van het koren kunnen scheiden zodat we geen tijd steken in een relatie die toch nooit ergens zal geraken.

  De eerste aanblik:
  Hier begint het allemaal mee. De eerste keer dat iemand je bekijkt of dat iemand naar jou kijkt. Onmiddelijk geven je instincten weer dat het een vriendschappelijke blik is of dat er wel iets meer van kan worden. Elke relatie begint met oogcontact en soms kunnen we op twee seconden uitmaken waarom een blik interessant is of niet. Daar begint het eerste probleem, we kiezen veel te snel en altijd eerst op uiterlijk. Hoe goed je ook mag zijn, niemand kan in twee seconden uitmaken of iemand de moeite is of niet. Hij of zij kan mooi, netjes en een leuke glimlach hebben maar daarmee weten we nog niets over hun karakter.

  In plaats daarvan zou het veel slimmer zijn als we de persoon in kwestie eerst wat gaan bestuderen. Uit het gedrag en de gelaatsuitdrukkingen van mensen kunnen we namelijk heel wat uitmaken. Zo zullen egoïstische mensen overmatig zelfzeker overkomen en altijd over hun zelf praten, een gierigaard zal twee uur met hetzelfde glas blijven en zal een one-night stander naar alles wat rond huppelt zitten lonken. Allemaal kenmerken die we uit vroegere ervaringen goed genoeg kennen maar toch niet altijd goed genoeg laten doordringen bij een eerste ontmoeting. Zeker als we op zoek zijn naar een relatie proberen we niet te kritisch over te komen maar dat speelt achteraf dan ook dikwijls in ons nadeel.

  Het eerste gesprek:
  Naast hoe een persoon zich gedraagt is zijn uitspraak en kennis over bepaalde onderwerpen van even groot belang. Hoeveel mensen ik niet aan een relatie zie beginnen zonder dat ze echt iets over mekaar weten is spectaculair. Het bewijs dat mensen eerst hun seksuele verlangens voorop stellen zonder dat ze de persoon in kwestie ook maar iets kennen. Spreek eerst met mekaar vooraleer je er het bed mee induikt want achteraf is het veel moeilijker en pijnlijker om er een eind aan te maken.

  Als we een beetje ons verstand laten werken kunnen we gemakkelijk in het begin van een ontmoeting aan de gesprekken uitmaken hoezeer we bij mekaar zouden passen. Maar we laten ons vaak leiden door onszelf wat verzinsels wijs te maken dat het in de toekomst wel niet zo zal zijn. Als er echt belangrijke punten zijn waarin jullie niet overeenstemmen zal dit als koppel er niet veel beter op worden. Wees niet schuw maar vraag onmiddellijk wat je wil weten. In een halfuur kan je soms al weten dat iemand niet voor jou geschikt is. Waarom doen we er dan gemiddeld een paar jaar over vooraleer we dit ten gronde beseffen? Wees slim en laat je niet door je emoties leiden, als je het niet ziet zitten moet je dat ook durven zeggen.

  Verhaaltjestijd, bent u er klaar voor?
  Idioten vertellen graag hoe goed ze wel zijn in zowat alles. Wat u ook vertelt, ze kunnen uw verhaal met gemak overtroeven. Ze vertellen heel graag over hun eigen ik en zijn helemaal niet geïnteresseerd in wat u te vertellen heeft. Luisteren naar uw verhalen zullen ze dan ook maar zolang kunnen volhouden totdat je de verveeldheid van hun gezicht zal kunnen aflezen. Wat zij doen en meemaken is het enige wat voor ze telt. Als u dit gedrag opmerkt zegt u ook beter:,, adieu en tot nooit meer!"

  De profiteurs:
  Er loopt ook nog een speciale orde van parasieten rond. Mensen die van anderen proberen te leven. Zelf brengen ze niets tot weinig aan een relatie toe en telkens weer proberen ze op een ander zijn kap er beter van te worden. Weer geen portefeuille mee of weeral geen inkomen deze maand zullen u dan ook niet lang onbekend in de oren klinken. Durf korte metten te maken met profiteurs want met zo'n mensen zal u noch persoonlijk noch binnen een relatie kunnen groeien.

  Waar zie ik mezelf binnen 20 jaar?
  Waar zal u binnen 20 jaar staan, wie zal het zeggen? Het is dan ook niet gemakkelijk om aan de hand van een glazen bol te zitten speculeren. Doch hebben we natuurlijke instincten meegekregen die ons een verderzetting van ons bestaan op voorhand laten geworden. Ons gevoel geeft ons namelijk signalen die we maar beter zo snel mogelijk opmerken. Als u zichzelf binnen 20 jaar met de persoon waarmee u nu in een relatie bent nog ziet bent u goed bezig. Als u daarentegen grote twijfels hebt of jullie relatie volgende week nog in stand gehouden zal blijven is er toch wat meer aan de hand. Als er u iets niet zint moet je dat durven kenbaar maken.

  Het heeft geen zin om te wachten op een betere morgen als u vandaag al weet dat de kans daartoe nihil zal zijn. Elke relatie, van de prille tot de vergevorderde hebben allemaal hun problemen doch moeten we soms ons verstand eens op de eerste plaats durven zetten. Als u geen toekomst ziet moet u knopen durven doorhakken. Verlies geen tijd aan mensen waarmee u samen niets kan bereiken. Onze tijd hier op aarde is al beperkt, verkwist hem niet aan zaken die u niets bijbrengen.