Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Iemand liefhebben, hoe laat je dit blijken?

Liefhebben kun je leren.

 1. OnlineHulpverlener

  Liefhebben...


  Het uiten van liefdevolle gevoelens voor iemand is niet altijd gemakkelijk uit te voeren. Niet alleen zijn er de omstandigheden die het in de weg kunnen staan maar ook kun je als mens moeite ervaren om jouw waardering en enthousiasme op de juiste manier te vertalen naar woorden en andere uitingen van liefde waarmee de ontvanger precies begrijpt wat jij nu eigenlijk voelt.
  Iemand liefhebben is dus één ding, het op de juiste manier uiten ervan en de gevoelens zo duidelijk mogelijk overbrengen naar de ander is een tweede...

  Uiting van gevoelens

  Om iemand lief te hebben en deze boodschap helder weer te geven is het van belang dat je vaardig bent in het omzetten van gevoelens naar, bijvoorbeeld, woorden. Voor sommige mensen gaat dit 'automatisch' goed, maar er zijn ook nog tal van mensen die hierin wel wat meer vaardigheid kunnen gebruiken.

  Zelfontdekking

  Om te kunnen weten hoe je iemand 'de liefde verklaart' moet je eerst weten wie je zelf bent en hoe zeker/onzeker jij in het leven staat. Als jij iemand bent die weet wat je wilt, overtuigd is van het eigen kunnen en voortvarend door het leven stapt, kun je deze vaardigheid inzetten om gemakkelijker jouw gevoelens over te brengen op een ander.
  Maar wanneer je onzeker bent, angstig en nog zoekende bent naar jouw eigen identiteit, dan kan het lastig zijn om enerzijds jouw gevoelens van liefde voor een ander op de juiste waarde te schatten en anderzijds kan het voor jou dan een moeizame aangelegenheid worden om gevoelens van liefde over te brengen op de ander.

  Waar sta jij voor ?

  Voordat je besluit iemand op de hoogte te brengen van jouw gevoelens voor hem/haar is het belangrijk dat je jezelf eerst afvraagt of jouw gevoelens voor de ander werkelijk oprecht zijn.
  Om een voorbeeld te geven; iemand de liefde verklaren met in jouw achterhoofd de hoop dat de ander jou als persoon en jouw kwaliteiten dan zal gaan erkennen, is een verkeerde motivatie voor het uiten van liefde wanneer je niet werkelijk de ander liefhebt.
  Daarbij is het een cliché, maar daarom niet minder waar; je kunt pas echt liefde schenken wanneer je (ook) van jezelf houdt.

  Ter afsluiting zou ik nog willen zeggen dat iemand oprecht liefhebben en het uiten hiervan prachtig is, en wanneer dit beantwoordt wordt is dit zelfs nog vele malen mooier!
  Dit wens ik dan ook alle lezers en lezeressen van harte toe!

  Foto's

  1. love-22660_640.jpg

Recente Reviews

 1. poesje
  poesje
  5/5,
  mooi
 2. veerleke
  veerleke
  5/5,
  Het liefhebben, daar leef ik voor
 3. sandra
  sandra
  5/5,
  De oprechtheid tov jezelf is inderdaad zo belangrijk
 4. sonja
  sonja
  5/5,
  Bedankt voor het aangename artikel. Heel mooi
 5. freyatje
  freyatje
  5/5,
  Prachtig:)
 6. jana
  jana
  5/5,
  Bedankt, tof artikel en zeer leerrijk
 7. robby
  robby
  5/5,
  Zeer leuk geschreven. Dat er nog vele mogen volgen:)