Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ik kan dat niet, waarom niet?

Verleg je grenzen

 1. sonja
  Als er zich een probleem stelt is het natuurlijk het makkelijkst van al om te zeggen: ,,ik kan dat niet!" Zo hoef je geen verantwoordelijkheid op te nemen zodat een ander het voor jou zal moeten doen. Mensen die vaak zeggen dat ze iets niet kunnen stammen meestal af van permissieve ouders die in hun opvoeding te weinig belang aan de autonomie van het kind hebben besteed. Zodoende zijn deze grote kinderen een voortvloeisel van een opvoedingsstijl die hun de kracht om zelf iets te verwezenlijken niet heeft bijgeleerd. In feite zijn het dus de ouders die hier fouten hebben gemaakt doch zal het niet langer veel uithalen om nu nog te beginnen over hun 30 jarige dochter die het huis maar niet wil verlaten. Verkeerde cognities uit het verleden hebben dit gedrag in de hand gewerkt dus zullen we deze eerst moeten aanpakken. Eens het besef gekomen is dat ,,ik kan dat niet" zeggen eigenlijk geen geldige reden meer is kan men aan de zoektocht van een oplossing gaan beginnen. Maar de wil moet er zijn om onze eerder genoten opvoeding weg te werken want zonder dit heeft het natuurlijk allemaal geen zin. Bereid om te veranderen? Goed zo, dan vertel ik je graag wat nodig is om niet langer te denken dat je eigenlijk niet veel kunt.

  Zet je gedachten op punt:
  Het begint hem allemaal in ons hoofd. Wat jij geloven wil zal uiteindelijk bepalen of je iets wel of niet zal doen. Tijdens noodsituaties kunnen mensen de gekste dingen waardoor ze wanneer ze er achteraf op terug kijken eigenlijk niet begrijpen hoe ze dat hebben kunnen fiksen. Heel simpel, ze hadden geen andere keuze, het was dikwijls dat of eronder door gaan waardoor ze alles geprobeerd hebben om het tot een goed einde te laten komen. Het spijtige van de zaak is dat dit gedrag zich alleen in noodsituaties uit waardoor ze de rest van hun bestaan niet volgens hun potentieel gaan leven.

  Eigenlijk bedriegen ze zichzelf door niet steeds weer alles te proberen alvorens op te geven. Want in opgeven zijn mensen als de beste. Bij de minste tegenslag gooien ze de handdoek in de ring waarna ze verstomd staan dat hun leven niet echt volgens eerder opgemaakt plan verloopt. In wat kom jij nog tekort en heb je er echt alles aan gedaan om het tot een goed einde te brengen? Zo niet kan je daar vanaf vandaag verandering in brengen zodat u ook niet langer hoeft te zeggen dat je iets niet kunt. Geloof dat het mogelijk is want dat is het ook en zoek een oplossing om je problemen aan te pakken.

  Vraag niet steeds de hulp van anderen:
  Een groot deel van onze economie draait op het feit, dat velen voor het minste hulp inschakelen. Eerst horen we bij familie en vrienden en als deze ons niet kunnen helpen zullen we er desnoods voor betalen. Alles is goed genoeg om zelf het probleem niet te hoeven aanpakken. Nochtans zijn er weinig problemen die niet door ons zelf kunnen worden opgelost. Waar wringt het schoentje dan? Inderdaad, het is veel makkelijker om iemand anders onze karweitjes te laten opknappen dan dat we zelf een verschil willen maken.

  Want wat kunnen we eigenlijk niet? Staat er een grens op ons kunnen? Tuurlijk niet, de geschiedenis heeft duizenden voorbeelden van mensen laten zien waarvan men ook dacht dat iets nooit zou lukken. Maar daarvoor moeten we doorzettingsvermogen creëren en dat kunnen we op een heel simpele manier: geef nooit op, ook al lijkt het onmogelijk of ondoenbaar, zoek een manier om het toch waar te maken. Mensen zullen u soms als gek beschouwen omdat u niet van opgeven wil weten maar dat is de enige manier om uw plannen ook daadwerkelijk te laten slagen. Laat dus is zien wat u in huis hebt en blijf volhouden!

  Hoe manieren vinden om het te doen slagen?
  Om een probleem op te lossen waar we niet onmiddellijk raad mee weten zullen we middelen moeten vinden die onze slaagkansen kunnen verhogen. Boeken en het internet zijn belangrijke ondersteuningsvormen om alle kennis die u nodig heeft te kunnen vergaren. Elke wetenschappelijke theorie en elke manier om een probleem aan te pakken staan erin beschreven. Zelfs indien u zelf een vliegtuig, auto of huis wilt bouwen zonder voorgaande kennis kan u met uw wil tot leren alles doen wat uw hartje begeert.

  Wij mensen zijn een fier ras die zonder dat ze het wellicht beseffen soms de gemakzuchtigste wezens op aarde zijn als het neerkomt op problemen oplossen. Word geen lid van deze groep die zelf hun kennis en vaardigheden niet willen uitbreiden maar leef elke dag ten volle zodat u aan uw sterfbed kan zeggen dat u echt geleefd hebt. Alleen zo hebben we echt het recht om fier te zijn op wie we zijn!