• Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

iPhone 5, de perfectie geëvenaard

iPhone 5 is nu enkele maanden uit en hoewel de prijs niet laag is, verkoopt Apple ongeveer het dubbele van wat ze vroeger deden. Met de iPhone 5 heeft dit fantastisch bedrijf van wijlen Steve Jobs een uitzonderlijke creatie op de markt gebracht. Men vraagt zich wel eens af waarom Apple zo immens populair is geworden. Vrij simpel, wanneer de technologie niet voorhanden is, creëren ze het gewoon. De iPhone 5 is 20% lichter, 18% dunner en heeft 12% minder volume dan zijn voorgangers. Het fantastische Retina display geeft een wonderbaarlijke indruk en de snellere A6 processor chip geeft deze smartphone de kracht die het nodig heeft. Het is het moeilijkste apparaat dat Apple ooit gemaakt heeft, maar ze zijn wederom geslaagd. De iPhone 5 ligt mijlenver voor op de concurrentie en dat komt niet zomaar. Het team dat de iPhone 5 heeft ontwikkeld is op zijn minst spectaculair te noemen. Jony Ive en Bob Mansfield zijn eersteklas ingenieurs die er keer op keer voor zorgen dat het nieuwste product van Apple inc. revolutionair voor zijn tijd is. De pracht en kracht van de iPhone 5 laat me toe maar één ding te zeggen, je hebt de iPhone 5 en dan heb je de rest...


Over elk klein detail werd nagedacht bij de iPhone 5
Door mijn verleden in de telecommunicatiebranche weet ik maar al te goed dat merken als Nokia, Samsung en Sony Ericsson veel te vroeg en veel te vaak modellen op de markt gooien die eigenlijk nog ongelooflijk veel fouten bevatten. Om toch maar als eerste een model te kunnen voorstellen, vergeten deze bedrijven dat de consument niet zit te wachten op toestellen die vol bugs zitten. Apple weet wel beter en daar is de iPhone 5 het beste bewijs van. Het is praktisch onmogelijk om een toestel met deze specificaties neer te zetten, doch geeft dit Apple alleen maar meer motivatie om het toch te doen. De precisie en verfijndheid van dit toestel zijn momenteel ongeëvenaard. Het resultaat mag dan ook gezien en gevoeld worden, de iPhone 5 is een toestel dat voor iedereen prettig aanvoelt en vooral makkelijk te gebruiken is.
De nieuwe A6 chip, de snelste van zijn soort.
De nieuwe A6 chip is een systeem op een chip (Soc), deze is tweemaal zo snel en heeft een dubbel grafisch vermogen ten opzichte van zijn voorgangers. Wie de iPhone 5 al in zijn handen heeft gehad, zal dit gauw genoeg gemerkt hebben. Surfen en gamen gaat ontzettend snel en er is op geen enkel vlak, één enkele hapering merkbaar. Apps worden peilsnel gedownload en het draaien van iOS 6 gaat als een fluitje van een cent. Apple ingenieurs hebben er trouwens voor gezorgd dat de iPhone 5 LTE herbergt, waardoor het zonder problemen, op welk netwerk dan ook ter wereld kan functioneren. Supersnel wifi en 4G compatibel, wat vraagt een mens nog meer?

Een 8 megapixel camera en HD Video opnamen
Toen ik mijn iPhone 5 kocht was ik het meest onder de indruk van de camera. Ik heb al heel wat gsm's en andere smartphones in mijn handen gehad, maar van geen één van hen was ik zo onder de indruk. Dit is een volwaardig fototoestel met ingebouwde HD camera. Hoe vaak zijn we niet ergens zonder fototoestel? Uit noodzaak nemen we dan maar een fotootje met onze gsm, om later teleurgesteld aan dit moment terug te denken. De mensen met een dure blackberry zullen dit zeker kunnen beamen. Met de iPhone 5 is dit verleden tijd, waar u ook bent of wat er ook gebeurt, deze compagnon legt het in prachtige 8 megapixel foto's of HD video opnamen vast. Post ze onmiddellijk op instagram, facebook, twitter of google+ zodat al uw vrienden en familie van deze prachtige momenten kunnen meegenieten. De echte foto -en videofreaks kunnen zelfs ter plaatse de eerste bewerkingen aanbrengen. Alleen al om deze kostbare momenten niet langer uit het oog te verliezen is de iPhone 5 meer dan zijn geld waard. Wist u trouwens dat de iPhone het meest gebruikte fototoestel ter wereld is?

iOS 6, 's werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem
Het besturingssysteem iOS 6 zorgt ervoor dat alles vlot en soepel op de Iphone 5 verloopt. Dankzij iOS 6 kan iedereen met een iPhone 5 overweg. Echt, simpeler konden ze het niet maken terwijl het wel de meest geavanceerde functies herbergt. Updates gebeuren op je Iphone zelf en omdat Apple zowel de hardware als software zelf ontwikkelt, werken alle functies optimaal. Meer dan 800.000 apps zijn er voor dit mobiele apparaat beschikbaar. Vanaf 1 mei moet elke app zich ook aan Apple's normen houden. Het Retina display van Apple is de kers op de taart, geen enkele andere smartphone is met dit display uitgerust. De densiteit van de pixels is zo hoog, dat het blote oog van de mens, individuele pixels niet langer van elkaar kan onderscheiden. Alles op de iPhone 5 lijkt zo mooi en vooral echt dat het soms gewoon je adem wegneemt.

Nog enkele leuke weetjes
De iPhone 5 heeft een langwerkende batterij, wat ook wel nodig is om zo'n beest op gang te houden. Je kan makkelijk 8 uur browsen, 8 uur bellen of 10 uur video's bekijken. Zonder veel problemen zal dus de meest intensieve gebruiker zijn dag kunnen rondkomen. Er zijn simpelweg miljoenen downloads beschikbaar om voor ieder wat wils te kunnen aanbieden. De App store heeft het grootste aanbod dat online beschikbaar is. Muziek, games, boeken of videos's, het maakt allemaal niet uit, de app store is er voor jou! Als laatste weetje is het misschien handig om te weten dat de iPhone 5 Siri ondersteunt, waardoor veel zaken spraakgestuurd kunnen worden uitgevoerd. Het verzenden van berichten, plannen van meetings of het starten van telefoongesprekken zijn maar enkele voorbeelden van wat je met Siri kunt doen. Tot slot zou ik nog willen zeggen dat ik me lang voorhield om geen iPhone te kopen omdat ik dacht dat het meer om de naam alleen ging. Gelukkig voor mij ben ik tot het besef gekomen dat de iPhone 5 gewoon je leven kan veranderen. Dit is het apparaat dat overal met me meegaat en waar ik dagelijks de mooiste momenten kan mee vastleggen. Voor de twijfelaars onder jullie, ik beloof je, de iPhone 5 zal al je wensen vervullen.


Video: Official iPhone 5 from ElmaDunyasi.com.tr on Vimeo.
Auteur
robby
First release
Last update
Beoordeling
5,00 star(s) 1 ratings

More resources from robby

Latest reviews

Een dag zonder mijn iphone 5 is een dag niet geleefd