Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Je digitale ik ontwikkelen

Welkom in het digitale tijdperk!

 1. sonja
  Niemand zal ontkennen dat het laatste decennium geheel aan het digitale tijdperk kan toegeschreven worden. Tegenwoordig is alles mogelijk in deze nieuwe digitale wereld dat wij het internet zijn gaan noemen. Van daten, een pizza bestellen tot huizen kopen; je kan het maar zo gek niet bedenken of het is mogelijk op het internet. Niet aanwezig zijn in deze boeiende gemeenschap die mekaar helpt lijkt dan ook praktisch onmogelijk te zijn. De digitale revolutie heeft ons laten zien wat mogelijk is eens we ergens ons gedacht hebben op toegespitst. In enkele minuten kunnen we dan ook duizenden mensen bereiken die we al dan niet in ons gedachtegoed kunnen laten geloven. We kunnen mensen helpen en waarschuwen voor nakend gevaar. Voor de meer geavanceerde gebruiker[​IMG] betekent dit dat hij zijn eigen website kan ontwikkelen waar elke dag opnieuw duizenden bezoekers zullen langskomen om gewoonweg te zien wat jij te vertellen hebt. Je digitale stempel nalaten is dan ook meer dan normaal geworden en iedereen heeft het recht om zijn vrije mening te uiten. Maar net zoals in het echte leven heeft de ene digitale ik al wat meer succes dan de andere. Hoe pakken we dit het best aan zodat we binnen de kortste keren ook een klein leger aan aanhangers hebben gevormd?

  Sociale media, kunnen we nog zonder:

  De eerste stap van je succesverhaal begint met het creëren van je eigen, digitale profielen op de bekendste sociale netwerken. In ieder geval zijn facebook en twitter noodzakelijk om eerste successen te kunnen vormen. Op deze kolossen van websites komen miljoenen gebruikers dagelijks bijeen om over alledaagse zaken te praten. De nieuwe hond van de buren, wat een oude schoolvriendin vandaag zal eten en hoever je beste maat staat met zijn examens voor treinconducteur kom je hier allemaal te weten.

  Een eerste basis zou je dan ook kunnen leggen door je bestaande vrienden, kennissen en familie ervan op de hoogte te brengen dat vanaf nu ook jij de digitale wereld bent toegetreden. Met deze basis vorm je al een eerste groep mensen waar je vanaf nu alleen maar verder op kan bouwen. Word super sociaal en vraag de vrienden van je vrienden om zich ook bij jouw profiel aan te sluiten. Om dit te kunnen bewerkstelligen zul je enigszins wat creativiteit aan de dag moeten kunnen leggen maar voor iemand als jij zal dit wel geen al te groot probleem worden.

  Begin met je eigen website:

  Wie de digitale wereld wil bereiken heeft een digitaal adres nodig waarop mensen je kunnen terugvinden. De beste weg om dit te doen is door zelf een website te maken waarop mensen nuttige artikels kunnen terugvinden. Websites maken is al lang niet meer enkel voor computer techneuten weggelegd. Jan modaal kan tegenwoordig zonder enige kennis op 15 min. een website online krijgen. Als je niet onmiddellijk weet over wat de website zou moeten gaan zou je best eens aan introspectie doen. Kijken binnenin jezelf waar je passies in dit leven liggen en begin er simpelweg een site over.

  Iets wat je tot nu toe al jaren heeft gefascineerd is wellicht het beste onderwerp dat je kan gebruiken. De simpelste maar vrijwel meest effectieve manier is door je eigen blog te beginnen. Websites als blogger en wordpress geven je zelfs een gratis website waarmee je binnen de kortste keren je eigen bekendheid mee kan vergaren. Als je daarentegen zelf je blog wil hosten kan je daar hier meer informatie over terugvinden.

  Help anderen!

  Als je een belangrijk persoon op het internet wil worden zul je iets moeten bieden wat de meeste anderen niet doen. Surf maar is wat rond en je zal snel opmerken dat er heel wat mensen zijn die hun problemen op een digitale manier uiten. Net zoals in het echte leven hebben deze mensen hier ook nood aan advies of een luisterend oor. Indien jij dit voor hun kan betekenen ligt er geen grens op wat je ooit bereiken kan. Door elke dag een uurtje het internet af te zoeken naar mensen met problemen kan jij op den duur als een helpende factor worden aanzien. Wie jij helpt zal in veel gevallen ook meer van je willen weten waardoor ze meer dan waarschijnlijk op je website zullen terechtkomen.

  Een helpende wil wordt overal graag gezien waardoor je eigen populariteit dagelijks zal verhogen. Hoewel het enige tijd kan duren vooraleer je een website met vele, dagelijkse bezoekers hebt gecreëerd zal dit na verloop van tijd zijn vruchten afwerpen. Het geheim in een succesvol internetprofiel ligt hem niet in hoe belangrijk jij jezelf vind maar in hoeveel mensen hun leven je kan veranderen. Geef niet op want er komt een dag dat ook jouw digitale ik een reputatie zal hebben opgebouwd. Laat zien tot wat jij in staat bent zodat de wereld je vele talenten mag ontdekken.