Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Je dromen blijven volgen of voor een normale job gaan?

Welk pad volg jij?

 1. sonja
  Vanaf het moment dat we kunnen beginnen dromen over onze toekomst hebben we ons allemaal wel eens een droomjob voorgesteld. De job die niet als een job zou voelen maar meer een aanvulling van je eigen persoonlijkheid zou zijn. De visualisatie alleen al van hoe het zou zijn mocht je deze job kunnen uitvoeren maakt je al blij. Het is dan ook niet gewoon een baan zoals alle anderen. Binnen deze job van je leven zou je pas echt gelukkig zijn. Maar de realiteit is dikwijls verschillend van ons droom ideaal waardoor we op een zeker moment gedwongen een keuze moeten maken. Het is niet altijd gemakkelijk om je dromen te blijven volgen als ze weinig in het laatje brengen. We moeten allemaal[​IMG] leven en de meesten van ons moeten dan ook nog is mee een gezin onderhouden. Lange tijd zonder inkomsten is dus uitgesloten omdat het de kwetsbaarheid van onze eigen familie alleen maar verhoogt. Maar wat moeten we dan doen? Een job aannemen die ons niet zint of toch maar blijven dromen dat het ooit zal lukken? Hoewel je het niet graag zal horen moeten we soms lange tijd iets tegen onze zin doen om uiteindelijk te kunnen zegevieren. Maar één ding staat vast, diegene die zijn dromen niet verwaarloost zal op een dag zijn geluk mogen oogsten.

  Geef je dromen niet op!

  Opgeven aan je dromen is hetzelfde als opgeven aan je leven. Het is niet omdat het niet onmiddellijk lukt dat je zomaar de handdoek in de ring moet gooien. Het blijft nog steeds wat jij wilt en zo zou het ook moeten blijven. Velen denken als ze een minderwaardige job moeten aannemen om rond te komen dat ze daardoor in hun opzet mislukt zijn maar niets is minder waar. Het zal je daarentegen nog meer motivatie geven om te streven naar datgene wat je altijd al wou.

  Wat je zeker niet mag doen is je tevreden blijven stellen met een job die je noodgedwongen moet doen. Het betaalt misschien de rekeningen maar het vervult je passie niet voor de langere termijn. Doe dit dus alleen om rond te komen maar vergeet niet naar waar je toe wil. Een grote fout is dat mensen vaak zich comfortabel gaan opstellen omdat er nu geen grote financiële problemen meer zijn. Laat je niet verleiden om in deze comfortzone te blijven. Zoek manieren om je dromen alsnog te kunnen vervullen.

  Zoek naar manieren zodat je aan je dromen kan blijven werken:

  Tijd is een kostbare factor geworden in onze hedendaagse maatschappij. Met een full-time baan en een gezin is het niet zo evident om nog veel tijd aan de realisatie van je dromen te kunnen werken. Daarom is het aan jou om manieren te vinden zodat dit wel een mogelijkheid blijft. Het kan maar is eerder weinig realistisch dat de job van je dromen je zo maar aangeboden zal worden. Maak een vaste planning op waarbij je minimum een paar uur per week aan het volgen van je dromen zal gaan besteden.

  Door andere vormen van inkomsten te vinden kan je eveneens meer tijd thuis dan op het werk doorbrengen waardoor er ook meer kans ontstaat dat op een dag je droom realiteit zal worden. Een passief inkomen is bv. een perfecte manier om een zakcentje bij te verdienen. Deze vorm is voor iedereen mogelijk en zal je op den duur alleen maar meer geld gaan opbrengen. Vergeet alleszins nooit waarvoor je leeft want je dromen zijn te belangrijk om op te geven.

  Hoe de job van je leven uiteindelijk verkrijgen?

  Als je ooit de job van je leven wilt gaan uitoefenen zul je er u ook moeten naar gedragen. Modelleer mensen die de job die jij wilt nu al uitoefenen en zoek naar de grootste verschillen tussen hun en jij! Doe er alles aan om dezelfde competenties als hen te verwerven en probeer in deze wereld je eerste voetstappen te zetten. Begin er niet enkel aan wanneer je de job krijgt maar laat zien waarom men jou zou moeten aannemen. Ga naar jobbeurzen en neem elke nieuwigheid binnen de sector tot jou zodat je automatisch een zekere expertise zult opbouwen.

  Of je nu voor een baas werkt of zelfstandig wilt worden maakt in dit opzicht niet veel uit. Uitblinken is de boodschap en alleen zo zal je een zekere vorm van bekendheid verwerven. Zeker als je nu al naar oplossingen zoekt voor problemen waar ze al jaren mee aan het kampen zijn. Laat je vaardigheden als manager de vrije loop en probeer wat creativiteit aan de dag te leggen. Laat zien dat jij de man of vrouw bent waar ze al jaren op aan het wachten zijn en je kan niet voor mogelijk houden wat dit met je carrière kan doen.