Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Je kinderen tegen pedofielen beschermen

Minimaliseer de kans en let op het gevaar rondom de kinderen

 1. sonja
  Sinds de affaire Dutroux is de ontmaskering van pedofielen in ons land sterk toegenomen. Vele zaken over pedofilie volgden waardoor mensen meer en meer schrik kregen om hun kinderen nog bij iemand achter te laten. Door elke dag deze horrorverhalen te moeten aanhoren springt ons verdedigingsmechanisme om onze kinderen te beschermen in werking. Want het laatste dat we ooit zouden willen is dat één van onze kinderen in de handen van deze ziekelijke mensen zullen terecht komen. Pedofielen hebben meestal jarenlange, intensieve begeleiding nodig omdat de kans op herval redelijk hoog ligt. Zij bekijken pedofilie namelijk niet als een aandoening maar eerder als een nog niet begrepen lust. Het spreekt voor zich[​IMG] dat hun interpretatie alle grenzen overschrijdt en dat we als ouder dan ook de plicht hebben om onze kroost tegen deze psychische gevallen te gaan beschermen. We hebben in deze nieuwe tijden van onrust dan ook de verantwoordelijkheid om de kans dat onze kinderen in aanraking met pedofielen zullen komen maximaal te beperken. Het internet is één van de geweldigste uitvindingen van de laatste jaren maar het heeft ook de poort opengezet voor mensen met niet altijd de beste bedoelingen. Hoe moeilijk het voor ons is om deze manipulators te ontmaskeren, des te moeilijker is het voor je kinderen. In dit artikel geven we u graag een kijk op hoe je het best uw kinderen tegen pedofielen kan beschermen.

  Vertel je kinderen hoe de vork in de steel zit:
  Wie niet weet wat hij moet vrezen zal onbezonnen verder stommiteiten begaan. Leg je kinderen zorgvuldig uit wat er zoal op de wereld rondloopt en hoe ze daar het best rekening mee kunnen houden. Doe hen geen bang aan maar laat ze zien dat ze wel ten alle tijde op hun hoede moeten zijn. Het heeft ook geen zin om je kinderen van iedereen te gaan afschermen want dan zullen ze daar op latere leeftijd last van ondervinden. Wees realistisch en spreek samen met hun enkele tips af waar ze op moeten letten wanneer jij daar niet bent. In eerste instantie zullen ze misschien een beetje geschokt zijn maar dat gaat heus wel over. Beter dat ze met deze tips een aanranding kunnen voorkomen dan dat ze er ooit één moeten ondergaan.

  Elke nieuwe ontmoeting met volwassenen moeten ze melden:
  Maak je kinderen duidelijk dat ze elke nieuwe ontmoeting met volwassenen moeten melden. Niet dat niemand meer te vertrouwen is, maar zolang ze niet volwassen zijn is het jouw plicht om hun op de mogelijke gevaren te gaan duiden. Zeker als ze nog onder de leeftijd van 16 jaar zijn hoeven ze helemaal buiten jouw weten geen relaties met andere, volwassen mensen aan te gaan. Het probleem met pedofielen is dat een leek ze niet altijd zal herkennen, ze zijn meestal heel vriendelijk en charmant en proberen gewoon zo snel mogelijk een vertrouwensband met je kind op poten te zetten. Zij weten natuurlijk ook dat een kind snel vertrouwen kan kweken en dat ze soms heel impulsief kunnen zijn. Spijtig genoeg maken deze psychisch gestoorden daar gretig gebruik van om ze in de val te doen lopen.

  Let op het gedrag van je kinderen:
  Kinderen zullen je wel altijd vertellen dat ze alles wat je hun gebiedt zullen doen maar je zal ondertussen ook wel weten dat dit niet altijd het geval is. Omdat ze er vaak het gevaar niet van inzien maken kinderen snel contact met anderen. Zeker met het internet van de laatste jaren is het ontzettend simpel geworden om snel met meer dan de helft van de wereldbevolking in contact te komen. Ook zullen pedofielen zich vaak als speelkameraadjes voordoen waardoor het kind er helemaal geen erg in ziet. Als je dus merkt dat kinderen zaken voor je verstoppen of ineens een venster van hun computer toe doen omdat jij hun kamer binnen wandelt kan je maar best een klein onderzoekje starten. Wie er op tijd bij is kan heel veel ellende voorkomen want vergeet niet dat slachtoffers van pedofilie een levenslang trauma zullen meedragen.

  Laat kleine kinderen nooit alleen op het internet!
  Hoewel je misschien denkt dat we in nieuwe tijden leven is het veel te gevaarlijk geworden om kleine kinderen alleen op het internet te laten surfen. Het is ook helemaal niet nodig dat ze daar foto's van hen op publiceren of dat ze overal een profiel gaan aanmaken want dit zijn allemaal open poorten waar pedofielen naar op zoek zijn. Elk profiel dat toch aangemaakt wordt zou beter onder jouw supervisie zijn zodat je eventueel hun toegang tot bepaalde zaken kan beperken. Het lijkt misschien overdreven maar er zijn spijtig genoeg veel te veel mensen die er op uit zijn om van je kinderen te gaan profiteren. Dat kan je dan ook als goede ouder helemaal niet toestaan!

  Leer ze blind sms'en en geef ze een gsm!
  Op basis van veiligheid heeft de gsm al meer dan zijn strepen verdient. Kinderen in nood hebben door middel van hun gsm al vele ergere zaken kunnen voorkomen. Het best van al is om ze blind te leren sms'sen zodat ze bij eventuele ontvoering onmiddellijk jou kunnen verwittigen. Of stel hun mobieltje in met een keuzetoets die onmiddellijk verbinding met de politie maakt. Hoe meer kansen ze bij een eventuele aanval hebben, hoe groter de kans is dat je ze nog ooit levend zal terugzien. Een luide, persoonlijke alarmknop zoals de senioren dragen kan ook een oplossing zijn om omstanders van mogelijk gevaar op de hoogte te brengen. Doe er aub alles aan om ze zoveel mogelijk van pedofielen weg te houden zodat hun verdere leven niet op een trauma moet gebaseerd zijn.