Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Kan jij een geheim van iemand anders bewaren?

Zo moeilijk is dat nu ook niet...

 1. sonja
  Het bewaren van een geheim is voor veel mensen een helse karwei. Ze zeggen wel dat ze je geheimen nooit tegen iemand zullen vertellen maar eigenlijk is een halfuur erna hun belofte al reeds verbroken. Niet echt verwonderlijk dat veel mensen niets meer met zo'n persoon zullen delen. Wie lichtzinnig met jouw vertrouwelijkheden omgaat is het inderdaad niet waard om veel van jou te weten. We begrijpen niet altijd waarom mensen onze geheimen aan de buitenwereld gaan zeggen als we er hun zelfs attent op hebben gemaakt dat dit niet gedaan wordt. Onze reactie hierop is dan ook meestal dat deze mensen niet langer te vertrouwen zijn en dat we daar in de toekomst rekening mee zullen moeten houden. Maar hoe zit het met jou?[​IMG]Kan jij wel een geheim bewaren? Naar anderen met de vinger wijzen is altijd makkelijker dan aan zelfevaluatie te doen. Natuurlijk zal u wel denken dat u met alle gemak het grootste geheim van een vriend of vriendin zal kunnen bewaren doch strookt dit niet met de realiteit daar meer en meer mensen hun beloftes breken. Niet altijd met een aanwijsbare reden en zeker niet bewust om jou te treiteren maar daarmee is het wel gebeurd. Een geheim bewaren kan moeilijk zijn doch is het zeker niet onmogelijk. Met deze tips kan ook u alvast de grootste geheimen gaan bewaren.

  Hoe belangrijk is het om een geheim te bewaren?

  Mensen vertellen u een geheim omdat ze u vertrouwen. Ze denken dat jij niet zoals vele anderen met hun diepste emoties onvoorzichtig zal omspringen. Het feit dat ze de stap maken om persoonlijke zaken met u te delen geeft weer hoe hard ze op u steunen. Dit betekent dat ze jou als een vertrouwenspersoon ervaren waarbij ze hun hart is kunnen luchten. Dit vertrouwen beschamen zal jullie vriendschap kunnen schaden en dat is wel het laatste dat je op het spel wil zetten.

  Een geheim bewaren is een edele taak die niet aan iedereen uitbesteed wordt. Het is als ontvanger een privilege om zoveel van een enkel iemand mogen te weten te komen. Waarom er zoveel dan een sport van maken om alles te gaan rondbazuinen blijft de vraag. Hoe zou u zich voelen moest men al uw vertrouwelijkheden aan de grote klok gaan hangen? Een gevoel van minachting en gedeeltelijke schaamte zullen naar boven komen terwijl je maar blijft denken waarom iemand in godsnaam zoiets zou doen.

  Doe alles om het pact in stand te houden:

  De mensen die je in vertrouwen hebben genomen rekenen erop dat je te vertrouwen bent. Dit betekent dan ook dat het jouw taak is om hun geheimen zo goed mogelijk voor iedereen verborgen te houden. Probeer onderwerpen die het geheim aangaan te vermijden en lieg indien nodig. De overdracht van een geheim is aan jullie pact onderhevig. Alle middelen in uw bereik zouden moeten aangewend worden om toch maar het geheim in stand te kunnen houden. Enkel wie dit kan heeft het recht om geheimen te bewaren. Zelfs liegen is in dit geval toegestaan al kan je al heel wat bereiken door simpelweg niet op het onderwerp te blijven ingaan.

  Vermijd in situaties te komen waarbij je tong wat losser wordt:

  Drank, drugs en stress kunnen ervoor zorgen dat we meer gaan vertellen dan we eigenlijk willen. Alle middelen of ervaringen die uw lichaam uit balans proberen te krijgen zullen meehelpen in het verspreiden van het geheim. Blijf nuchter en sereen en u heeft de minste kans dat het geheim zal uitlekken. Omdat bepaalde middelen ons tegennatuurlijk laten reageren hebben we ons eigen zelve niet altijd in de hand. Eigenlijk kunnen we er op dat moment niet aan doen maar niettemin brengt dat heel wat toekomstige schade die je beter had kunnen vermijden met zich mee.

  Schrijf het geheim van je af:

  Als je van jezelf vind dat je het heel moeilijk krijgt om nog langer het geheim te bewaren is het een goed idee om de vertrouwelijkheden is op papier te gaan neerschrijven. Zodoende kan je uw gedachten de vrije loop laten gaan en hoeft er hiermee niemand gekwetst te worden. Schrijven is een krachtig middel om stress af te bouwen en zal tevens bijstaan in uw proces om alles zoveel mogelijk confidentieel te houden. Vergeet de neergeschreven kennis wel niet te verbergen zodat ongewenste mensen dit niet kunnen inzien.

  Geheimen worden nooit doorverteld!

  Het grootste probleem dat zich stelt bij het bewaren van iemand anders geheim is dat we het graag zelf willen gaan doorvertellen aan personen die wij vertrouwen. Hoewel deze uw verhalen misschien voor zich zullen houden zal men veel minder geneigd zijn om dit ook voor een ander dat men dikwijls zelfs nog niet goed kent te gaan doen. Hou alles voor uzelf en vertrouw zelfs uw beste vriend of collega niet want voor je het weet zal die zijn mond voorbijpraten denkende dat dit helemaal niet zo erg is maar waardoor jij wel snel ruzie met de overdrager zal krijgen.