Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Klaar voor een kind of niet?

Ga na of uw tijd als ouder is aangebroken.

 1. sonja
  Kinderen zijn de vruchten van onze schoot. Ze zijn zo belangrijk voor het verder bestaan van ons ras dat we zonder hun op ettelijke jaren uitgestorven zouden zijn. We kunnen dus niet zeggen dat kinderen onbelangrijk zijn. Doch is het niet aan iedereen gegeven om kinderen te hebben, zoals bij alles hebben bepaalde mensen er nu eenmaal meer aanleg voor. Buiten dit moeten we er ook nog is klaar voor zijn, maar hoe kunnen we dat nu weten? Daar het om één van de belangrijkste beslissingen in uw leven gaat zou ik er u toch willen aan herinneren dat kinderen hebben ook heel wat verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Het zal u veel tijd kosten om ze op te voeden en ook al[​IMG] lijkt het in de films als heel gewoon, dat is het helemaal niet. We zouden de mensen die vandaag aan kinderen beginnen dan ook wat meer steunmaatregelen mogen geven. Door hen zijn wij namelijk van een mooie toekomst verzekerd, zonder jonge garde zouden we al snel serieuze wereldproblemen krijgen. Dit is natuurlijk geen reden om er te vroeg aan te beginnen. Een kind krijgen zal een enorme inspanning van zowel uzelf als van uw partner vragen. Zowel op mentaal als op financieel vlak zal u op tijd en stond er moeten staan. Door onderstaande vragenlijst door te nemen kan u zelf zien of u wel of niet voor kinderen klaar bent.

  Hoe zit het met je relatie?
  De fundering van elk gezin is de relatie waarop ze gebouwd is. Vraag u dus gerust af hoe het eigenlijk met uw relatie gesteld is. Denkt u binnen 30 jaar nog samen te zijn of hebt u grote twijfels dat dit binnen 2 jaar nog het geval zal zijn? Als uw relatie nu moeizaam verloopt zal het nog tien maal erger gaan als kinderen op de proppen komen. Kleine kinderen zijn dikwijls voor geen rede vatbaar, ze zullen van u dan ook een groot deel van uw vrije tijd inpikken. Kan u daarmee leven? Denk niet dat je partner alles zal doen want dat zou voor de persoon in kwestie veel te belastend overkomen.

  Dat je nu een trouwring draagt of niet maakt niet uit. Het is jullie innerlijke gevoel en karakters dat moeten overeenstemmen. Vergeet niet dat kinderen u dagelijks op de proef zullen stellen. Ze zullen niet altijd doen wat u van hun verlangt, zijn dikwijls ziek en kunnen geen 2 maand met dezelfde kleren rondlopen. Jullie moeten samen beslissen om er echt voor te willen gaan. Niet gauw zeggen van "ok, laten we het eens proberen" want als je hierin faalt, faal je ook als ouder. Als jullie binnen 6 maand nog hetzelfde gevoel als vandaag hebben mag u gerust aan kinderen beginnen. Een kind zal ook nooit een gebroken relatie terug goedmaken, het zal u waarschijnlijk nog meer van mekaar doen scheiden.

  Kan u nu ook goed met kinderen omgaan?
  Hoe zit het met uw ouderlijke capaciteiten? Kan u het vandaag de dag al goed met kinderen vinden of blijft u liever uit hun buurt? De kinderen van anderen zijn niet de ergste bengels ter wereld. Geloof me, uw kinderen zullen ook op tijd en stond de boel afbreken. Hoe denkt u daar op te reageren? Omgaan met kinderen is kinderen begrijpen en dat kan je alleen als je er voldoende tijd in kan steken. Als je het nu al te druk hebt met je job en/of privéleven zal het morgen nog veel erger worden. Kinderen vragen een constante aandacht. Zelfs als u er niet bent zal u begeleiding moeten voorzien. U moet dus al een kleine manager zijn om nog maar gewoon de tijdsindeling op te stellen. Indien u nu al niet onmiddellijk de beste kindervriend bent is het misschien geen slecht gedacht om eens op de kinderen van uw zus, tante, vriend of vriendin te letten. Zo kan u echt zien hoe kinderen zijn en waar u zich vanaf de geboorte elke dag aan mag verwachten.

  Zijn er genoeg centen in kas?
  We leven in een maatschappij dat voor een groot stuk geld vooropstelt. Geen of te weinig geld hebben kan niet alleen u maar uw hele gezin schaden. Kinderen zijn één van de grootste financiële inspanningen waaraan u zich mag verwachten. Op een constante basis moet u hun in hun onderdak, kleding en voeding voorzien. Naast de wettelijke verplichtingen weten we ook dat er heel wat meer bij komt kijken. Pampers, kleren, schoenen, geneesmiddelen, speelgoed, dokterskosten, opleidingskosten enz. zijn maar enkele van de vele uitdagingen die u bij het krijgen van kinderen zullen te wachten staan. Het zou dus mooi meegenomen zijn als u reeds een startkapitaal hebt weten opbouwen. Ik zou zeker niet willen aanraden om zonder iets aan kinderen te beginnen. Het zal voor vele ruzies en frustraties zorgen, die bent u liever kwijt dan rijk. Voor deze onbenulligheden gaat u toch uw relatie niet op het spel zetten?

  Hebt u genoeg plaats voor een kind?
  Hoewel een studio als leuk en romantisch voor een jong koppeltje kan ervaren worden is het geen plaats om kinderen op te voeden. Kinderen hebben plaats nodig, veel plaats! Naargelang uw kind in leeftijd vordert zal hij ook meer spullen bezitten. Naast zijn eigen kamer zal hij of zij tegen dan naar alle waarschijnlijkheid een klein arsenaal aan speelgoed hebben. Zeg dus bye bye tegen uw hobby -en/of studeerkamer, de kleine zal die plaats met plezier van u overnemen. Is de buurt een goede buurt om kinderen op te voeden? Woont u dicht bij een school of kan dat wel eens voor problemen zorgen? Allemaal vragen waar u en uw partner een antwoord op zullen moeten verzinnen.

  Doe je het voor jezelf of om je partner of iemand anders te plezieren?
  Kinderen krijgen doe je in de eerste plaats voor jezelf. Omdat je lief of moeder vindt dat het nu wel eens tijd is om aan kleine koters te beginnen is geen beweegreden om dat ook daadwerkelijk te doen. Denk goed na wat jij echt wilt want jij zal er tenslotte je leven aan moeten wijden. Binnen 20 jaar is het niet gedaan, je zal je hele leven voor je kinderen moeten klaarstaan. Kinderen zijn waarschijnlijk het mooiste geschenk wat we op deze wereld kunnen hebben maar begin er niet te vroeg aan. Wees er klaar voor, niet alleen voor uzelf maar zeker voor het kind. Er zijn al meer dan ongelukkige kinderen op de wereld, het aantal hoeft echt niet meer te groeien. Veel succes in wat je ook beslissen zal...