Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Leef als de persoon die je wilt zijn

Wat is uw ideale zelf?

 1. sonja
  Iedereen droomt wel eens over het voor hem of haar perfecte leven maar weinig mensen doen er alles aan om hun dromen tot werkelijkheid te laten komen. Toegegeven, het is makkelijker om niets te doen maar dan moeten we ons wel tevreden stellen met een weinig betekenisvol leven. Afhankelijk of u een prestatiegericht of meer familiaal gericht type bent zullen uw dromen waarschijnlijk alleen het beste door u begrepen worden. We leven allemaal namelijk in een fenomenologische realiteit wat op zich wil zeggen dat alleen wijzelf het best ons subjectieve welzijn kunnen begrijpen. Zoek dan ook[​IMG]naar wat uw echte dromen in het leven zijn zonder dat u compromissen zou moeten sluiten. Wat is uw echte doelstelling in het leven? Welke persoon wilt u echt zijn? In veel gevallen is dit mijlenver van waar we nu staan maar daar is een mouw aan te passen. Denk niet op voorhand dat het onmogelijk is om te zijn wie u echt wil zijn want dat is een utopie. Als de mens in zijn hele geschiedenis wel één ding bewezen heeft is het wel het feit dat we tot de meest fantastische zaken in staat zijn. Maar we moeten willen veranderen, hoe graag wil jij je ideale zelf naar boven laten komen?

  Schrijf het exact neer!
  We kunnen wel zeggen dat we graag zus of zo willen zijn maar zonder dat we een exact beeld hebben van wie we willen zijn is het ook onmogelijk om naar het ideale zelf te gaan streven. Sluit uw ogen en visualiseer hoe uw ideale leven er zou uitzien. Zondermeer is dit in alle waarschijnlijkheid dag en nacht verschil met waar je nu staat maar niet getreurd, met de juiste instelling is alles mogelijk. Waar hebt u altijd al van gedroomd en waarom is dit toch nooit uitgekomen? Hoe zou u door het leven willen gaan? Hoe zou u zich willen kleden? Hoe zou u in de omgang zijn? Hoe preciezer u bent, hoe gemakkelijker het wordt om het ook daadwerkelijk te gaan zijn. Denk dus niet dat dit of dat niet van belang is want dat is het wel! Wie een exact beeld heeft van zijn ideale zelf is niet langer een vogel voor de kat maar kan met zijn wil tot verandering de meest onvoorstelbare zaken gaan bereiken!

  Plannen is winnen!
  Nu we onszelf een doel hebben opgelegd zullen we een manier moeten bedenken om het ook daadwerkelijk te gaan behalen. Dit doen we in kleine stapjes zodat we ons bewustzijn er niet mee overrompelen. Hou uw doelen zuiver en mogelijk en het zal een heel pak makkelijker worden om ze te gaan behalen. Bekijk waar je nu staat en waar je wilt staan! Wat zijn volgens jou de stappen om dit waar te maken? Door stelselmatig kleine veranderingen in uw leven te integreren beginnen we te groeien waardoor elke dag een beetje beter zal gaan. Niet omdat we ons doel al behaald hebben maar omdat het streven ernaar en de behaalde kleine doelen motiverend werken waardoor we veel minder snel zullen opgeven. Als je vandaag een narcist pur sang bent zal je naar alle waarschijnlijkheid morgen geen leuke, meelevende persoon zijn maar op termijn is dit zeker niet uitgesloten. Kleine plannetjes maken is winnen, wat is uw eerste verandering naar uw nieuwe zelve?

  Leef als diegene dat je wilt zijn:
  Wie morgen dokter wil worden kan zich maar best vanaf vandaag als dokter gaan gedragen. Veel mensen denken dat je moet wachten om een bepaald gedrag te gaan aannemen terwijl dit eigenlijk op niets slaat. Gedraag u als de persoon die je altijd al wou zijn en je houdt niet voor mogelijk wat er in je leven zal veranderen. De kracht van de overtuiging is nog steeds tot op de dag van vandaag diegene die de meeste dromen heeft doen uitkomen. Hoe zit het met uw overtuigingskracht en hoe laat jij dit op anderen overkomen? Modelleer mensen die nu al zijn hoe jij wilt zijn en evalueer wat het grootste verschil is tussen hun en jij. Als je met dit antwoord in gedachten een plan kan opstellen om de verschillen weg te werken ben jij binnen de kortste keren net als hen. Laat je niet wijsmaken dat een diploma, bepaalde standing of cultuurverschillen aan de basis liggen waarom jij iets niet kan zijn maar doe er alles aan om deze afwijkingen uit de wereld te helpen.

  De kracht van nooit op te geven:
  Niet alle mensen die succes geboekt hebben zijn superintelligent maar ze hebben wel allemaal één ding gemeen. Ze geven niet op! Nooit of te nimmer zal iemand hun van hun stuk kunnen brengen. Al hebben ze 100 falingen achter de rug, voor hen is dit niet belangrijk. Het enige wat voor hun telt is hun geloof en dat zou bij jou niet anders mogen zijn. Nooit opgeven is geen sinecure, het is hard werk en weinig mensen zullen je door dik en dun blijven steunen maar laat dit geen weerklank zijn voor de droom die jij in gedachten hebt. Wat je ook wilt, het is mogelijk als je gelooft dat het mogelijk is. Begin vandaag te bouwen aan je eigen zelve en laat niemand je anders vertellen. Je verdient het om te zijn wie je wilt zijn en het is niet omdat het een ander niet gelukt is dat dit bij jou ook het geval zou moeten zijn!