Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Leef het leven dat je wilt

Bepaal alles zelf

 1. sonja
  Het is zo betreurenswaardig dat het overgrote deel van de bevolking niet het leven leidt dat ze zouden willen. Mensen haten hun baan, relatie en soms zelfs hun kinderen. Waarom zou iemand zo willen verder leven? Niemand heeft baat als jij je levensdoel niet kan vervullen. En toch gebeurt het op massale schaal, we kijken naar de maatschappij en denken dat het zo wel zal moeten. Dat we toch maar die baan moeten aannemen omwille van het geld of dat we toch maar een relatie zouden beginnen terwijl we daar helemaal geen nood aan hebben. Dit gedrag is kuddegedrag en brengt zelfs aan de kudde waartoe je toegetreden bent niets bij. Want hoe kan jij nu ten volle[​IMG] presteren in een omgeving die je niet bevalt. Een omgeving waar jouw kansen op een beter leven elke dag weer als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dit, mijn vrienden is hel op aarde! En daar zou niemand aan moeten blootgesteld worden. Ik geloof sterk dat ieder van ons met een doel op deze aarde is gekomen, we hebben allemaal onze talenten en kunnen deze dus ook in ons voordeel laten werken. Het is bewonderingswaardig wat er kan gebeuren als je uw eigen kunnen kan ontplooien. Een goede personeelchef weet dit maar al te goed, zet de juiste mensen op de juiste plaats en magie zal niet langer een droom blijven. Ze weten ook dat het geen zin heeft om iemand een functie te laten uitoefenen die ze niet graag doen. Klanten, personeel en iedereen die met deze personen in aanraking komt zal er dan ook geen positieve ervaring aan overhouden. Ipv voor het bedrijf te werken, werken ze vierkant tegen en op die manier kan je beter je geld uit het raam gooien, dan heeft er nog iemand iets aan. Leef niet tegen je zin want dan ga je er zelf onder leiden en iedereen met wie je in aanraking komt. Bewust of onbewust zal je jezelf als een ongelukkig iemand gaan gedragen. Als je verlangen tegenwerkt verlam je uw eigen ik op deze planeet. En wat ben je dan eigenlijk, een slechte versie van jezelf? Iemand die tegen zijn eigen wil taken moet volbrengen hopend dat het allemaal wel goed zal komen. En om welke reden? Om een ander gelukkig te maken? Daarmee zal je zelf nooit vervuld geraken. Durf vandaag de eerste stap te zetten naar je nieuwe toekomst. Een toekomst die niet alleen jouw bestaan maar iedereen om jou kan beïnvloeden. Stop met iemand anders te zijn en leef vanaf vandaag het leven dat je echt wilt!

  Wat wil ik echt bereiken in mijn leven?

  Als ik veel mensen hoor praten over hun leven wordt het me vrij duidelijk dat ze nooit de belangrijkste vraag van hun leven hebben beantwoord. Wat wil ik echt bereiken in mijn leven? Ze hebben in sommige gevallen zelfs nog niet de moeite genomen om hierover eens goed na te denken. Toch verwijten ze hunzelf omdat ze volgens hun nog niets bereikt hebben. Het antwoord op deze prangende vraag komt zich niet op een schoteltje presenteren, je zal het dus zelf moeten ontdekken. Niemand ter wereld, hoe goed hij of zij ook mag zijn kan deze vraag voor jou beantwoorden. Maar eens je het weet en er actie voor begint te ondernemen ben je zeker dat je zal slagen in de les die het leven met zich meebrengt. En dat is uw levensdoel te verwezelijken want alleen zo kan je waarde geven aan je tijd hier op aarde. En dat die tijd kort is zal je niets verbazen, waarom dan nog langer wachten met ervoor te gaan? Je kan misschien niet alles hebben of alles bereiken wat je wilt maar je kan wel geluk creëeren door te doen wat je graag doet. Wees daar vanaf vandaag duidelijk in! Wie wil ik zijn, wat wil ik met mijn leven doen en hoe ga ik het voor mekaar krijgen? Doe vanaf nu niets anders meer dan al je hersenen hiervoor te gebruiken. Doe je ogen dicht en denk aan alles wat jou gelukkig kan maken. Is het dat mooie huis, die liefdevolle relatie, die uitstekende baan of wil je simpelweg rijk zijn? Ben jij eerder iemand die zijn leven vervult bekijkt als hij anderen kan helpen? Kan je het voor je zien, hoe het zou zijn, wat het met jezelf zou doen, hoe je gelukkig zou kunnen zijn? Laat al je dromen voorbijkomen. Nu even gaat het alleen om jou, wat jij wilt en waarvoor jij 's morgens zou willen opstaan? Wees zo nauwkeurig mogelijk, jouw verlangen is nu prioriteit! Je hebt al genoeg naar een ander zijn levensstijl proberen te leven, vanaf nu zal je alleen doen wat jij wilt en niet wat een ander voor jou beslist heeft. Schrijf alles op papier en ik bedoel ook alles. Wil je een dure auto, schrijf dan direct op in welke kleur en van welk merk. Als je een uitdagende baan wilt of eindelijk die stap naar een zelfstandig statuut wil maken moet je nadenken hoe je dit kan creëeren? Wil je die droomrelatie, schrijf dan op wie aan je eisen zou voldoen en hoe jullie samen een prachtig leven kunnen leiden. Wees zo specifiek mogelijk zodat je nooit vergeten zal wat jouw droomleven weerspiegelt. Nu weet je eindelijk wat je wilt en kan je stappen ondernemen om het leven van je dromen ook daadwerkelijk te beleven.

  Geef je droom een faire kans op slagen:

  Vanaf het moment dat je weet wat je wilt kan je beginnen bouwen aan een betere toekomst voor jezelf. Doe je al lange tijd iets tegen je zin? Wat staat er in je weg om je droom van een onafhankelijk leven te kunnen bereiken? Is het je werk? Je relatie? Je gelimiteerd geloof dat het niet zal lukken? Wat het ook mag zijn, doe er vandaag iets aan. Want je beliegt alleen jezelf als je dingen doet waar je niet echt achter staat. Soms krijg ik wel eens de vraag of ze beslissingen uit het verleden moeten blijven naleven? Tuurlijk hoef je dat niet te doen. Mensen maken soms fouten en in tijd veranderen we allemaal. Waarom zou je dan een beslissing van 10 jaar geleden moet blijven nakomen? Als je met iets niet tevreden bent moet je onmiddellijk actie ondernemen. Als je niet gelukkig bent in je relatie zou je uw partner direct op de hoogte moeten brengen. Zeg duidelijk wat er moet veranderen en als dit niet kan horen jullie niet bij mekaar te zijn. In een relatie hoor je als twee individuen mekaar te steunen zodat beide partners er beter van worden. Als iemand zijn partner verplicht om bepaalde zaken tegen zijn zin te doen is die de relatie niet waard. Men kan compromissen sluiten maar er moet wil aan de beide kanten bestaan. Als dit er niet is geef ik je relatie geen hoopvolle toekomstvooruitzichten. Hetzelfde met je baan, vrienden, kenissen en familie. Als men je echt wil helpen moet men je dromen laten ontwikkelen. Dwing dit af en laat niemand je anders vertellen. Want mensen durven al eens een ander zijn dromen kapotprikken omdat ze zelf nog niets bereikt hebben. Neem alleen advies van de beste spelers in het vak. Naar wie kijk je op? Wie is je voorbeeld? Hoe doet hij of zij het? Hoe kunnen zij wel dit leven vervullen? Wees een inspecteur en zoek naar voorbeelden. Van deze mensen kan je veel leren, zij weten wat het is om de top te bereiken. Wat je ervoor moet doen en van wie je advies moet nemen. Laat je alleen omringen door mensen die je echt iets kunnen bijleren, die het zelf meegemaakt hebben, die het leven leiden waar jij altijd van gedroomd hebt. Kopieer hun methoden zodat ook jij succesvol kan zijn. Steek zeker dit op zak, zonder actie is er geen vooruitgang en zal je altijd blijven zijn wat je nu uitstraalt. Alleen diegene die actie ondernemen hebben een faire kans om succes te behalen.

  Laat falen uw vriend zijn:

  Falen is goed, het geeft ons duidelijkheid dat de gebruikte methode niet rendabel was en dat we beter een andere weg kunnen kiezen. Hoeveel keer je faalt maakt dan ook niets uit, het is hoeveel keer je opstaat na een mislukte poging dat van belang is. Succesvolle mensen hebben niet altijd succes gehad, beter nog, ze hebben meestal zware waters moeten doorzwemmen om te zijn wie ze nu zijn. Ze hebben geleerd dat falen hun beste vriend kan zijn, want bij elke faling zijn ze één stap dichter tot hun doel. Ze geven niet op, maar gaan verder. Ok, ze hebben ook wel eens moeilijke momenten maar het zijn diegene die hun door niets of niemand op hun knieën laten dwingen dat succes op hun palmares mogen schrijven. Want denk is goed na wat de meeste mensen en jezelf continu doen? Als iets niet gaat geven we op, we denken dat het gewoon nooit zal gaan. We zetten niet door en daar ligt ons grootste probleem! We geven onszelf geen eerlijke kans op slagen en stoppen er mee alvorens we nog maar de kans krijgen om naar iets groters te groeien. Geen wonder dat we terplekke blijven trappelen! Je bent maar pas een verliezer in dit leven als je stopt met proberen. Lukt het één keer niet, doe je het terug, en terug, en terug tot het lukt! Opgeven zou nooit in je woordenboek mogen staan. Als je vandaag alleen dit in je hoofd kan brengen is je eerste stap naar succes al reeds gezet. Leef vandaag het leven dat jij wilt, niet wat je buur van je verwacht, schrijf het op en neem onmiddellijk actie! Lees elke dag voor het slapengaan en bij het ontwaken je droom luidop. Ik wil dit....en ik zal er alles aan doen om dit te bereiken. Visualiseer hoe het zou zijn en probeer alles om er ook te geraken. Neem aub je lot in eigen handen want alleen zo zal je echt vrij en gelukkig kunnen zijn. En bij elke tegenslag lees je dit artikel opnieuw zodat je niet vergeet wat je doel is. Onderstaande video geeft een beeld van Sylvester Stallone en hoe hij ook nooit wou opgeven. Veel succes!