Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Leidt u ook een tweederangsleven?

Geef niet toe aan minder dan je echt wilt

 1. sonja
  Het leven op zich is een mirakel, elke dag weer krijgen we de kans om van de geneugten van ons bestaan te kunnen genieten. Doch is niet iedereen zo gelukkig als men denkt, er zijn nog altijd meer probleem-mensen dan deze die volstrekt gelukkig zijn. In onze jonge jaren doen de meesten onder ons wel genoeg zaken om innovatief genoeg te kunnen zijn. Er is namelijk wat werk aan de winkel, we moeten een goede job zoeken, een familie opbouwen en onze vriendenkring niet teleurstellen. Allemaal zaken die ons voldoende bezig kunnen houden. We dromen van meer te kunnen zijn al zien we verder in het leven dat het allemaal niet zo gemakkelijk is. Je moet er dan ook[​IMG]iets voor over hebben wil je ooit de top in iets bereiken. In de beginperiode gaat alles goed maar al snel durven we onze dromen op te geven. Andere plichten dringen zich op waardoor we de illusie krijgen dat we gewoon beter zouden opgeven. We vervallen in een leven dat we eigenlijk nooit gewild hebben, één van vele plichten en weinig zaligmakende gebeurtenissen. Omdat we denken dat het zo hoort beginnen we een tweederangsleven te leiden. Eentje waar we vroeger nooit aan wilden toegeven en dat nu als normaal beschouwd wordt. Het spijtige van de zaak is dat we meestal niet doorhebben dat we een tweederangsleven aan het leiden zijn. Hoe weten we nu dat we onze dromen aan het volgen zijn of we ons met minder gesetteld hebben?

  Hoe zit het met je ochtendkuren?

  's Morgens vroeg kan je met volle vreugde opstaan of je kan het zelfs moeilijk hebben om nog maar gewoon uit bed te willen komen. Als jij de alarmwekker haat en je dikwijls blijft liggen kan dat een eerste teken zijn dat je geen vervuld leven aan het leiden bent. Mensen die hun dromen achtervolgen staan graag op, voor hun is dit een nieuwe dag met nieuwe kansen waarin ze zichzelf kunnen ontplooien. Mensen die graag slapen en zelfs regelmatig een middagdutje plannen zijn niet meteen diegene die vol met energie zitten. Als je liever blijft liggen dan op te staan is er duidelijk iets mis met wat je leven momenteel voorstelt. Slapend door het leven gaan is als stilletjesaan sterven, het brengt geen meerwaarde aan je bestaan waardoor je meer en meer zal aftakelen.

  Heb jij een droomjob?

  Heb jij de job van je leven gevonden of zit je de uren op je werkplaats af te tellen? Als jij ook telkens weer wacht tot je werkdag erop zit ben je niet meteen happy met je werk. Kan je ook niet wachten tot het lunch, rookpauze of eindtijd is? Dan zit jij niet op je plaats. Menig mens denkt dat werken iets is wat je tegen je zin zou moeten doen. Dat werken niet leuk is en dat het saai hoort te zijn.

  Omdat de mensen rondom ons ook dikwijls niet graag gaan werken denken we snel dat dit zo hoort te zijn. Als jij zondagavond ook al zit te denken van "oh nee, morgen weer werken" kan je moeilijk van je droomjob spreken. Omdat we een redelijk aantal uren op het werk presteren is het dan ook vanzelfsprekend dat alles rondom jou hiervan de dupe zal zijn. Als je uw werk niet graag doet zou je het ook niet moeten doen, er zijn tegenwoordig mogelijkheden genoeg om iets naar je zin te kunnen vinden.

  Je droomt dikwijls over een ander leven:

  Als bijna niets in je leven je kan boeien zal het niet abnormaal zijn dat je eens wil wegvluchten. Niet fysiek maar in je dromen. Indien jij ook van een andere vrouw, andere job, betere kinderen of compleet ander leven droomt ben je niet op een pad dat naar succes zal leiden. Je begeeft je eerder op een pad naar depressie en ongelukkigheid. Als er iets niet klikt in je leven moet je het veranderen. Zie waar de problemen zijn en durf ze aan te pakken. Denk nooit dat het allemaal zomaar kan veranderen, zonder actie te ondernemen blijf je staan waar je nu staat, op een meter van de afgrond denkend wat je volgende stap zou moeten zijn. Alleen jij kan jezelf gelukkig maken en alleen jij weet hoe je leven er zou moeten uitzien. Neem nooit genoegdoening met minder want dat ben je helemaal niet waard.

  Het gras aan de andere kant lijkt groener:

  Wat een ander heeft lijkt je wel aan te staan, sterker nog, je voelt dikwijls de jaloezie in je opkomen bij het bestuderen van andermans bestaan. Denkend dat zij het beter hebben en hopend dat jij ooit ook zo'n leven zal mogen leiden zal niets aan je huidige situatie veranderen. Het gras is niet groener aan de overkant, je moet gewoon dat van jou weten te onderhouden. Geluk maak je zelf en hoewel je misschien denkt dat jij al veel meer miserie dan een ander te verwerken kreeg zal iedereen het zijne beleven. Door te dromen van andermans leven ben je van één ding zeker, er zal nooit iets aan het jouwe veranderen. Als je het beter wilt zul je moeten zien waar het schort. Eens je dat weet kan je actie ondernemen, doe je dat niet blijft alles hetzelfde.

  Waarom heb ik zoveel miserie?

  Als je veel nadenkt over wat er fout in je leven gaat zal er ook veel fout blijven gaan. Zit je dikwijls te duppen waarom jij toch zoveel miserie kent? Dan zit je niet op één lijn met jezelf. Golven zullen er altijd komen, je moet gewoon een manier vinden om ze te overwinnen. Negatieve gedachten brengen negatieve emoties op waardoor je ook negativiteit in je leven zal aantrekken. Hetzelfde geldt als je dankbaarheid en geluk vooropstelt. Wat je vraagt, zal je krijgen. We moeten gewoon de juiste vragen durven stellen en eerst onszelf eens onder de loep durven nemen. Zelfkennis is het begin van alle waarheid, waarom praktiseren we dit dan zo weinig?