Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Liefdadigheid, geeft u ook wel eens iets?

Geef en krijg zoveel meer terug

 1. sonja
  We zijn allemaal kinderen van de wereld. Een wereld die allesbehalve eerlijk verdeeld is en waarin niet iedereen dezelfde kansen heeft gekregen. Als we hier in Europa om ons heen kijken valt het misschien niet op maar er heerst nog grote armoede in onze landen. Omdat we snel veel zaken als normaal beschouwen zien we vaak de wereld rondom ons niet hoe ze echt is. Veel mensen hebben een goed leven maar een groot deel van de wereldbevolking leven nog steeds als de slaven van een paar honderd jaar geleden. Elke dag eten en drinken is zelfs niet aan hun besteed, ze moeten[​IMG]het noodgedwongen doen met wat ze hebben, wat ze krijgen of wat ze vinden. Nu kan je wel zeggen dat ze maar moeten gaan werken of zorgen dat ze op een andere manier geld verdienen maar spijtig genoeg is de realiteit helemaal anders. We kunnen als mensen allemaal groeien maar soms zijn de kansen zo beperkt dat alleen supergemotiveerde genieën hieruit een uitweg kunnen bedenken. Dat maakt dat velen niet anders kunnen dan een leven te leiden waar hun grootste problemen bij ons zelfs nog niet ter sprake komen. Ik zou u vandaag willen laten stilstaan dat er meer is dan wij en onze directe omgeving. En dat het aan u en ik is om mensen die het minder hebben te kunnen helpen. Want men zegt wel, ik verdien niet genoeg om iets te geven maar we weten allemaal dat dit helemaal het geval niet is. Een kleine bijdrage kan voor sommige mensen de wereld betekenen. Dat moet niet altijd financieel zijn, je kan je ook inzetten langs organisaties en evenementen om de armsten en zieken een hart onder de riem te steken. Alle bijdragen zijn goed, het gaat hier niet om wie het meeste geeft maar om diegene die geven wat ze kunnen. Zelfs een beetje van uw tijd kan al een ommekeer teweegbrengen. Wees dankbaar om wat men u gegeven heeft maar vergeet niet dat er nog velen zijn die uw geluk niet hebben mogen ervaren.

  Wat kan ik doen om de wereld te veranderen?

  Met deze vraag zou u steeds de dag moeten beginnen, wat kan ik doen om de wereld te veranderen? Want mogelijkheden zijn er genoeg maar men moet ze durven grijpen. En iedereen kan wel iets doen om een ander een beetje gelukkiger te maken. Je kan is naar Brussel gaan om de daklozen een kopje soep aan te bieden, je kan een donatie geven aan een liefdadigheidsinstelling, met kerstmis de armen gaan voeden of gewoon is gaan luisteren hoe het bij mensen met een handicap er aan toegaat. Dit zijn maar enkele van de duizenden voorbeelden die jij en ik kunnen doen om van de wereld een betere plaats te maken. Iedereen zal je niet kunnen helpen maar probeer toch te doen wat je kunt. Zie het als een teken van dankbaarheid voor wat u allemaal gekregen hebt. Want met wat u bezit kunnen misschien 3 andere, arme gezinnen goed leven. Wat mij het meest tegen de borst drukt zijn de superrijken die helemaal niets doen om anderen te dienen. Ik zal ze niet allemaal over dezelfde kam scheren maar toch is het hallucinant dat moesten ze ieder 10% van hun inkomen doneren er waarschijnlijk geen armoede meer zal zijn. Dan zouden er geen mensen meer sterven aan hongersnood, Cholera of andere epidemieën die grotendeels veroorzaakt worden omdat mensen zelfs hun basisbehoeften niet kunnen vervullen. Geef dus wat u kan, ook al is het maar weinig, geef liever 2 euro aan een man op straat die daarmee kan eten dan helemaal niets te geven. Hoe meer u geeft, hoe meer u ook zal ontvangen. En als je niets geeft wanneer je 1000 euro per maand verdient zal je ook niets geven als je een miljoen verdient. Mensen denken dat ze meer genereus gaan zijn eens ze ooit veel geld hebben maar niets is minder waar. Voor vele kapitalisten is het zelfs een spelletje om steeds maar weer meer te kunnen verdienen. Met dat iemand veel wil verdienen heb ik geen enkel probleem, maar vergeet dan ook niet om iets terug te geven aan deze die het echt nodig hebben. Als je geen waarde voor anderen kan geven zal je ook nooit waarde voor jezelf kunnen creëren.

  De kracht van geven:

  De kracht van geven is één van de meest krachtigste wapens die we als mensen bezitten. We kunnen met kleine stappen de wereld veranderen zodat die er morgen toch een klein beetje beter uitziet. En hoe meer je geeft, hoe meer je zal verdienen. Uit uw dankbaarheid en u zal beloond worden. Een natuurwet die al jaren verkondigd wordt en die al meermaals bewezen is geweest. Als je van iets in uw leven een verslaving mag maken is het wel ééntje van geven om anderen. Je krijgt er een warm, intens gevoel van omdat jij weet dat je iets goed gedaan hebt. Achteraf zal je opmerken dat mensen die om andere geven er ook zelf beter van worden. Als je iets bijdraagt, mag je ook iets ontvangen. Het zijn alleen zij die hun ego kunnen voorbijwandelen en bescheidenheid aan de dag kunnen leggen die een kans zullen maken om herinnerd te worden. Want anders zijn we gewoon maar parasieten die leven op een maatschappij waaruit zij het meeste voor hun zelf willen halen. We zijn allemaal schepsels van een universum, alleen door eraan bij te dragen kunnen we onze cultuur, gedachtengoed en dromen blijven verzilveren. Denk dus vandaag eens na over waaraan jij kunt bijdragen en wie zijn leven jij een beetje anders kan maken. Wees een gever en leer uw rijkdom en kennis te delen met anderen zodat ook zij kunnen groeien naar meer.