Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Liefdesverdriet

Hoe gaan we ermee om?

 1. robby
  ID-100105034.jpg
  Liefdesverdriet is één van de hardste emoties die een mens moet ondergaan. Het plotse verlies van je grote liefde in het leven laat een grote wonde achter, waarvan je nooit had gedacht dat het bij jou zou kunnen gebeuren. Want jullie waren het koppel waar iedereen naar opkeek. De liefdesband die je als koppel door de maanden of jaren heen had opgebouwd verdwijnt als sneeuw voor de zon. Geen wonder dat het gevoel van terug alleen te zijn ons hoploos doet voelen. Hoe gaan we verder? Zal het nog ooit goed komen? Waarom heb ik dit laten gebeuren? Enkele van de talloze vragen waarmee je tijdens het verwerkingsproces mee zult te maken krijgen. Toch beseffen we maar al te goed dat we zo niet kunnen blijven verder gaan. De pijn en het gemis zijn groot en zullen misschien nooit helemaal verdwijnen. Maar dat wil niet zeggen dat we ons verdere leven in de zetel met zelfbeklag moeten verder zetten. Tijd om het liefdesverdriet aan te pakken. Tijd om de draad van ons leven weer op te pikken. Want hierbij kan niemand je helpen. Je staat er alleen voor en zal het allemaal zelf moeten doen. Ben je er klaar voor? Tuurlijk wel, hier gaan we:

  Verwerk het nu, doe niet alsof:

  Liefdesverdriet verwerken doet pijn. Dat zal bij jou niet anders zijn. Het is belangrijk dat je die slechte emoties voelt en dan een manier zoekt om ze voor eens en altijd achter jou te laten. Totaal nutteloos is gaan acteren: “Oh, ik ben erover hoor!”, terwijl je dat helemaal niet bent. Als je later je ex nog is tegen het lijf loopt zit je met een groot probleem. Dan wellen terug alle emoties op en beginnen er opnieuw momenten van rouw. Durf het verleden onder ogen zien, weet dat het nu over is en dat het geen zin meer heeft om te blijven hopen.

  Berg alle spullen van je liefdesleven op:

  Hoogstwaarschijnlijk heb je heel veel mooie momenten samen beleefd. De laatste tijd was het een echte hel, maar dat wil niet zeggen dat jullie geen herinneringen hebben opgebouwd. Foto’s, video’s, souvenirs en alle andere zaken die nog maar het minste aan je ex doen denken berg je op in een doos. Deze doos moet uit het huis. Laat het geen troost voor hopeloze momenten zijn, want geloof me, die ga je zeker ervaren. Ik vraag je niet om je verleden te vergeten, maar deze herinneringen gaan je niets verder helpen. Integendeel, ze doen je telkens maar weer terugdenken aan wat je ooit hebt beleefd. Als je hele huis of appartement aan hem of haar doet denken heb je maar één keuze: VERHUIZEN!

  Vind jezelf, wie ben jij?

  Na een periode van rouw is het tijd om jezelf terug te vinden. Wie ben ik? Wat verlang ik van mijn leven? Schrijf dit heel uitgebreid op een stuk papier dat als basis zal dienen voor jouw toekomst. Een toekomst die je helemaal zal kan bepalen. Bepaal je eerste doel en begin onmiddellijk met de realisatie ervan. Eens bereikt doe je het opnieuw. Wil je een mooi huis? Ga dan naar buiten en zoek je droomhuis. Wil je die leuke baan? Klaag dan niet verder over je huidige positie, maar zoek de job van je leven. Wil je een droompartner? Ga er dan voor. De tijd van zelfbeklag is over. Nu is het aan jou om verder te gaan.

  Creëer een nieuwe wereld en mijd geen liefde:

  Wat je hebt doorgemaakt is erg! Maar het is niet het einde van de wereld. Dagelijks kampen duizenden mensen met liefdesverdriet. Het is dus niet zo speciaal als je wel zou denken. Waar je wel op moet letten is dat je door je ervaring niet meer verzuurd raakt. We kennen allemaal de verhalen van mensen die geen liefde meer willen voelen omdat ze te hard zijn gekwetst. Wil jij hier echt bij horen? Geef het een plaats en ga verder. En nee, je volgende partner verdient het niet om anders te worden behandeld, omdat jij dit hebt meegemaakt. Geef hem of haar evenveel liefde en openheid als bij de rest. Niemand kan zich weren tegen liefdesverdriet, maar we kunnen ons wel weren tegen verbitterdheid. Creëer een nieuwe wereld en leef elke dag alsof het je laatste was. Ook al ben je nu even alleen. Durf te leven! Je verdient het niet om ellendig verder te gaan. Geef alles en zie hoe je leven kan veranderen.

  Foto: Ambro/ FreeDigitalPhotos.net

Recente Reviews

 1. Thomas4233
  Thomas4233
  2/5,
  hallo allemaal
 2. bieke
  bieke
  5/5,
  Die nieuwe werel creëren is nog leuk. Probeer het maar. Dat geeft ook een goed gevoel.
 3. Tanja
  Tanja
  5/5,
  Leuke gids voor de toekomst...
 4. lesley
  lesley
  5/5,
  Bedankt voor de tips. Ga ik in de toekomst zeker nodig hebben.
 5. fabienne
  fabienne
  5/5,
  Klopt. Niet bij de pakken blijven zitten.:)
 6. Nientje
  Nientje
  5/5,
  Blijven mekkeren heeft inderdaad geen zin:)