Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Lust, liefde of een beetje van allebei?

Ontdek je seksuele verlangens

 1. sonja
  We leven in een heel andere tijd dan pakweg 20 jaar geleden. Waar het vroeger taboe was om buiten je relatie nog maar iets anders over verlangens en lust tegen vrienden of kennissen te zeggen zijn we nu veel meer ruimdenkend geworden. Trouw aan één partner zijn blijft nog steeds het grote voorbeeld al wordt dit in de realiteit minder en minder toegepast. Vooral mensen die al jaren lang een relatie aanhouden blijken soms nood aan iets anders te hebben. Vroeger werd alles buiten de relatie als ontrouw aanzien maar de dag van vandaag beginnen koppels zich meer open te stellen. Niet altijd om seks buiten de relatie te gaan hebben maar soms kan het spreken daarover alleen al voor een nieuwe extase gaan zorgen. Het wordt een meer aanvaardbaar onderwerp omdat onze vrouwen en mannen hun vrienden en collega's namelijk hetzelfde zien doen. Mensen zijn niet[​IMG] graag apart en proberen dan ook waar mogelijk te volgen. Of dit een positieve verandering voor uw relatie zal betekenen zal vooral van uw eerder gemaakte afspraken gaan afhangen. Zolang we over lust spreken kunnen er namelijk afspraken gemaakt worden maar vanaf er liefde aan te pas komt kan dit uw relatie laten teniet gaan. Is het mogelijk om een goede balans tussen liefde, lust en trouw te vinden?

  Is liefde...trouw zijn?

  Onze relaties zijn meestal door liefde gefundeerd. Het is op deze liefde dat we in goede en kwade momenten kunnen terugvallen. Uw affectie voor uw partner is dan ook één van de belangrijkste eigenschappen die eigen aan uw relatie zijn. Houden van is dan ook meer dan gewoon onze seksuele driften op iemand te laten botvieren. Bij liefde komen er heel wat andere emoties kijken. We hebben dan namelijk een gevoel voor iemand ontwikkeld dat ons vanaf dan zodanig parten speelt dat we tot deze persoon op alle vlakken zullen aangetrokken zijn. Met deze persoon zien we onszelf trouwen, kinderen krijgen en nog andere belangrijke beslissingen die in uw leven te wachten staan. Het is een deel van onze eigen persoonlijkheid geworden, zodanig dat we na lange afwezigheden de persoon in kwestie gaan beginnen missen.

  In het begin is alles spannend en lijkt elke dag andere mogelijkheden te bieden doch zal dit na verloop van tijd stelselmatig gaan veranderen. Buiten het feit dat u echte zielsverwanten zou zijn zal iedereen op een zeker punt in zijn leven de nodige spanning missen. Hoe langer we met dezelfde persoon een relatie hebben, hoe moeilijker de spanning te vinden zal zijn. U zal wel nog spannende momenten ervaren doch kijkt u onbewust al eens met een half oog naar wat de buitenwereld nog te bieden heeft. Maar in de eerste fase willen we onze driften niet erkennen, ze hebben ons namelijk altijd geleerd dat we binnen een relatie trouw moeten zijn. In ons denken proberen we deze verlangens dan maar wat weg te werken maar op den duur krijgen we het daar meer en meer moeilijker mee.

  Kunnen we onze drang naar iets anders inperken?

  De natuur heeft ons mannen en vrouwen beiden bepaalde hormonen meegegeven. Waar bij mannen het testosteron voor continu seksuele prikkels zal zorgen zal bij vrouwen het hormoon oestrogeen de nodige complicaties met zich kunnen meebrengen. Vroeg of laat zal de interesse in onze huidige partner namelijk wat minderen. Mensen zijn nieuwgezind en ze weten niet altijd hoe hiermee om te gaan. Toch noodgedwongen de oude waarden blijven verdedigen in een poging onze natuurlijke verlangens weg te werken of zouden we wel eens iets nieuws durven proberen? Veel mensen denken namelijk dat vreemdgaan alles met een huidige, slechte relatie te maken heeft maar dat is niet altijd het geval.

  Soms is het gewoon een verlangen dat we niet langer hebben kunnen inperken. We hebben gewoon onze opgekropte, seksuele gevoelens de vrije loop laten gaan. Is onze huidige partner daarom altijd de schuldige? Tuurlijk niet, vaak heeft dit er niets mee te maken; het zoeken van nieuwe partners is bij zoveel keuze rondom ons dan ook meer een natuurlijk instinct geworden dat we niet kunnen blijven tegenwerken. Deze nieuw gevonden partners zijn er dan ook meestal niet om onze huidige relatie te vervangen doch komt het bedrog vroeg of laat wel eens uit waardoor uw relatie op een einde kan lopen.

  Maar daarom hoeft het niet altijd zo te gaan. Eerlijkheid blijft nog steeds een belangrijk punt binnen uw relatie dus spreekt het voor zich dat u zoiets best eerst met uw partner kan bespreken. Vaak gaat men niet van een bedrieger weg omdat hij seks met iemand anders heeft gehad maar eerder omdat het vertrouwen een knak gekregen heeft. Indien u zich meer en meer tot vreemde personen aangetrokken voelt is het hoog tijd om dit eens met uw partner te bespreken. Misschien is dit bij hem of haar namelijk hetzelfde en kan er over gepraat worden. De open relatie is misschien taboe doch kan het geluk van een relatie hierdoor wel veranderen. Dit heeft niets te maken met dat er geen liefde meer binnen de relatie is maar laat ons terug op onze natuurlijke instincten vertrouwen. Lust, liefde of een beetje van allebei? Aan jullie om te kiezen wat er voor jullie past maar wees niet perse negatief tov de open relatie. Toegegeven, het is niet voor iedereen maar het kan in uw huidige relatie voor een nieuwe, positieve ommekeer zorgen.