Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Maak jezelf niets wijs als je te dik bent

Een eye opener voor een maatje meer

 1. bieke
  Dik zijn is geen aandoening, het is een levensstandaard die op den duur uw gezondheid kan schaden. Al die lekkere maaltijden waar er op geen grammetje vet gezien wordt beginnen hun tol te wegen en we voelen ons toch niet meer hetzelfde als vroeger. Onderaan komt een klein buikje piepen en daar willen we zo snel mogelijk vanaf. We beginnen ons beetje bij beetje te ontzien van al dat lekkers maar constateren dat dit een moeilijke taak zal worden. Na een paar dagen begeeft onze geest en zullen we meer en meer vreetbuien ondervinden. Uithongering geeft dan ook nooit het gewenste resultaat. Mensen die zich uithongeren komen na de periode van vasten veelal meer bij dan ervoor. Een inname van gezonde voeding is dan ook onontbeerlijk voor een mens zijn dagelijks welzijn. Maar we willen er niet alleen in de zomer goed uitzien, we willen er het ganse jaar goed uitzien. Met onderstaande tips bent u het hele jaar door verzekerd van een slanke lijn.

  Bewustwording is de eerste stap naar vervolmaking:
  Wees eerlijk met jezelf, als je te dik bent zal je dit moeten erkennen. Twijfel je hieraan, ga dan eens naakt voor de spiegel staan en zie zelf hoe jij je hierbij voelt. Vind je jezelf ok dan is er niets aan de hand. Maar lieg niet tegen je eigen ik want dat kan je zwaar komen te staan. Durf de werkelijkheid onder ogen zien en neem vandaag de beslissing dat dit zo niet verder kan. Dit is de dag dat alles kan veranderen, je moet gewoon maar de moed opbrengen om er iets aan te doen. Als je te dik bent heeft dit een reden, je hebt je lichaam fout opgeleerd. Maar geen nood, een goede handeling is even snel aangeleerd als een foute handeling.

  Laat voeding je kracht zijn:
  Onze voeding is als brandstof voor een wagen, zonder dit zal je hem nooit kunnen starten. Niet eten is het slechtste wat je kan doen, je geeft je lichaam het gevoel dat er momenteel niets voorhanden is waardoor het in een staat van crisis zal verkeren. En raad is, vroeg of laat barst de bom en kunnen er twee zaken voordoen. Ofwel krijg je vreetbuien waardoor je nog meer zal wegen dan ervoor ofwel nemen ze je op in een kliniek voor ondervoeding. Geen één van deze opties wil je echter meemaken. We moeten ons eetpatroon gaan veranderen naar een gezonde voeding van groenten, fruit, mager vlees en kip. Drink hierbij zoveel water als je wilt, water geeft ons lichaam de mogelijkheid om alles te zuiveren waardoor afvalstoffen ons lichaam op een ordentelijke manier kunnen verlaten. Stel zelf een dieet op zodat je elke dag van de week precies weet wat je die dag mag eten. Als je problemen hebt met de samenstelling van een dieet, raadpleeg dan een diëtist.

  Bewegen, bewegen en nog eens bewegen:

  Ik hoor soms mensen van dertig jaar klagen over reuma en andere aandoeningen. Bij de minste beweging hebben ze iets verstuikt omdat hun lichaam bewegingsvreemd is. Ons lichaam is een motor en die moet verzorgd worden. Sporten zal u niet alleen sneller doen vermageren, het zal uw geest vrijmaken waardoor u meer helder kunt nadenken. Beweging 's morgens geeft het beste resultaat, na het opstaan beginnen bewegen zal uw lichaam de ganse dag door vetten doen verbranden. Uw conditie zal dagelijks verbeteren waardoor ook uw gehele lichaamstoestand met het uur zal vorderen. Als u nooit voorheen heeft gesport is het raadzaam om een dokter te raadplegen. Deze zal u een gepast schema kunnen voorschotelen. Vanaf dag één de marathon lopen is dan ook uit den boze. Stel een conditieplan op waarbij u elke week weer wat meer zal ondernemen. Het resultaat zal verbluffend zijn! Veel succes en laat niemand u tegenhouden. Vandaag is het begin van uw nieuwe zelve.