Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mag je partner een nieuwe vriend of vriendin hebben?

Waarom zouden we het weigeren?

 1. sonja
  Wie een relatie met iemand aangaat is er zich niet altijd bewust van welke consequenties dit met zich kan meebrengen. De verliefdheid is meestal fantastisch en geeft je een gevoel dat je alles aan kan. Niets of niemand zal tussen jullie beiden kunnen komen en binnen deze eerste periode is er inderdaad weinig kans dat de ene de andere gaat bedriegen. Door de euforie laten we ons veelal leiden en elke dag lijkt wel meer en meer positiever. Maar na verloop van tijd ebt deze eerste fase van verliefdheid weg en zal je het met wat er overblijft moeten zien te redden. Indien jullie sterk op mekaar ingespeeld zijn zal dit allemaal geen problemen geven maar wat als er tussen nu en toen daadwerkelijk iets veranderd is. Sowieso kan[​IMG] een relatie enkel slagen als het op vertrouwen gebaseerd is. Zonder vertrouwen heeft het geen zin om nog samen je dagen te volbrengen want dan maak je je eigen zelve totaal gek. Op zich zal dit binnen de meeste relaties wel overbrugbaar zijn maar wat als er iemand anders van het andere geslacht op de proppen komt? Zal je dan nog evengoed toegeeflijk kunnen zijn of vind je dat je partner hier een grens aan het overschrijden is? Het bepalen van die grens kan soms het einde van je relatie betekenen. Wat wel en niet kan kunnen enkel jullie in onderling overleg bedisselen.

  Zijn nieuwe vrienden binnen een relatie toelaatbaar?
  Zolang je nieuwe vrienden van dezelfde sekse zijn zal je partner hier waarschijnlijk helemaal geen probleem mee hebben. Maar zodra dit niet langer het geval is en de nieuwe vriend of vriendin ook nog is aantrekkelijk bevonden wordt zal dat een heel andere zaak worden. In de meeste gevallen zal de vijandigheid en jaloersheid van je huidige partner op tilt slaan omdat deze zeker niet wil dat er nog maar een kans bestaat dat er ooit een einde aan jullie relatie zal komen. Het is vreemd dat aanzienlijk wat partners onmiddellijk de link met bedriegen leggen terwijl dit misschien helemaal niet aan de orde is.

  De kans is natuurlijk veel kleiner als je geliefde een vriendschap met iemand van hetzelfde geslacht zal gaan uitoefenen dan wanneer dit voor jou als serieuze concurrentie wordt aanzien. Maar is het dan totaal onmogelijk om een vriendschap met iemand van hetzelfde geslacht te gaan uitoefenen zonder er op een bepaald moment gevoelens voor te gaan ontwikkelen of zit deze illusie allemaal in ons hoofd? Langs de andere kant zou het feitelijk helemaal niet fair zijn moest een relatie vooropstellen dat je nooit meer iemand nieuw mag leren kennen.

  Wat is er eigenlijk verkeerd aan?
  De traditionele waarden stellen voor dat trouw aan de partner betekent dat je vrienden vanaf nu alleen nog uit dezelfde sekse zullen bestaan. Het is niet dat je niet langer met andere mannen of vrouwen meer in contact mag komen maar dat zal wel enkel in het bijzijn van je huidige partner zijn. Je levensgezel zal het anders snel verdacht beginnen vinden maar eigenlijk is deze houding helemaal verkeerd. Als je partner je echt wil bedriegen zal deze dat met of zonder jouw permissie ook wel gaan doen. Sterker nog, door hem of haar dit voordeel te gaan verbieden breng je een situatie voort waar het voor hem of haar nog aantrekkelijker wordt om het te gaan doen.

  Alles wat verboden is trekt de mensen aan dus als jij dit gedrag negatief gaat bekrachtigen neem je een deel van zijn of haar vrijheid af wat op zich nefast voor je relatie zal zijn. De geheimhouding en spanning waarmee ze dan te maken krijgen kan pas voor een romantische sfeer gaan zorgen zodat eigenlijk jij je partner in de armen van die andere aan het duwen bent!

  Verhaaltjestijd, bent u er klaar voor?
  Natuurlijk zal bijna iedereen in uw directe omgeving zeggen dat uw partner helemaal geen nieuwe vriend of vriendin nodig heeft en dat hij of zij het maar met jou moet doen. Hoe romantisch dit ook lijkt te zijn, des te meer zal dit gedrag een destructieve invloed op jullie relatie gaan hebben. Als vertrouwen toch zo belangrijk voor jullie is, waarom zouden jullie dan geen andere mensen mogen zien? De wereld is een plaats om met mekaar te communiceren zodoende we onze eigen verhalen ook eens op de wereld kunnen loslaten.

  Als je verplicht bent om dit met steeds dezelfde persoon te gaan doen zal je vaak ook dezelfde antwoorden krijgen wat je leven op zich een stuk saaier zal maken. Exploreer wat de wereld te bieden heeft en neem dit aub niet van uw partner af. De beperkte tijd die we buiten ons werk, slapen en het gezin nog over hebben zou ten volle moeten gespendeerd worden. Wie dit wel toelaat zal een gelukkige partner om zich heen hebben die de waarde van zijn of haar relatie nog meer zal begrijpen. We hebben buiten onze partner of familie allemaal wel iemand nodig waar we eens op een andere manier kunnen tegen praten. Geef je partner op zijn minst de kans om zijn eigen wereld te ontdekken zodat je er zelf de vruchten van kan plukken omdat jullie relatie zo in een hele andere dimensie zal voortgaan.