Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mannen en omwegen gaan niet samen

Leer de psychologie achter de man

 1. robby
  Tot op de dag van vandaag blijft het onduidelijk waarom er zo'n groot verschil tussen mannen en vrouwen bestaat. Zowel de man als de vrouw hebben hun eigen karakteristieken, waardoor de ene de andere weleens niet begrijpt. Vrouwen denken anders dan mannen en het is dan ook niet verwonderlijk, waarom ze hun eigen denkwijze in de omgang met mannen blijven volgen. Door tips te geven denken veel vrouwen dat hun mannelijke gelijken er wel zullen achter komen wat ze bedoelen. De teleurstelling is dikwijls groot wanneer dat toch niet zo blijkt te zijn. Hierdoor ontstaan er dikwijls ruzies, terwijl de mannen meestal niet begrijpen wat hun vrouw met haar intenties voor ogen had. Geen wonder dat zo'n gedrag niet in de smaak zal blijven vallen waardoor heel wat koppels, er vaak onnodig vroeg de brui aan geven. Nochtans zijn mannen gemakkelijker te begrijpen dan de meeste vrouwen zouden durven denken. Hoewel man en vrouw totaal verschillende wezens zijn is het zeker mogelijk om een balans tussen de twee te vinden. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het nodig dat we onze andere helft daadwerkelijk proberen te begrijpen. Een ding staat zonder meer vast, mannen en omwegen gaan absoluut niet samen!

  Wil je iets? Zeg het hem gewoon, mannen willen niet liever!
  Vrouwen dragen een zekere mystiek met zich mee. Mannen begrijpen dat niet altijd waardoor confrontaties vaak niet uitblijven. Het grote probleem met de meeste vrouwen is dat ze van hun mannen verwachten, dat ze een soort onoplosbare puzzel voor hun gaan oplossen. Ze zijn niet rechtuit, maar denken door een bepaald gedrag te vertonen hun slag binnen te halen. Dat dit veelal niet lukt zullen jullie wel weten, doch zullen de meesten niet beseffen dat dit voor mannen vaak onmogelijk blijkt. Door kwaad te zijn of seks als macht te gebruiken ga je op de lange termijn zeker je zin niet blijven krijgen. De man ervaart dit als een straf maar beseft niet waarom hij deze noodgedwongen moet ondergaan.

  Als je van een man iets gedaan wil krijgen zal je recht voor de raap moeten zijn. Zeg hem waar het op staat en denk niet dat hij alles zomaar zal begrijpen. Het mannelijk brein werkt niet zo complex als dat van een vrouw, waardoor mannen genetisch gezien dus ook niet in staat zijn om jouw bedoelingen te begrijpen. Hij wil heus niet moeilijk doen, hij kan het gewoon niet. De vrouwen die deze simpele materie in hun achterhoofd kunnen houden, zullen alles wat ze willen van de mannen gedaan kunnen krijgen.

  Stilte betekent voor mannen dat alles in orde is:
  Mannen zullen het moeilijker hebben om hun emotionele wonden te verwerken. Hoewel men vaak denkt dat mannen veelal ongevoelig zijn, hebben ze meer gevoel dan een vrouw. Ze houden van rust en denken dan ook dat alles in orde is wanneer hun vrouw stilzwijgend haar dagen bij hun doorbrengt. Vrouwen zwijgen net omdat er wel iets aan de hand is en hopen met dit gedrag te vertonen een beetje meelevendheid van hun man op te wekken. Wanneer de man dit niet opmerkt worden ze kwaad en beschuldigen ze hem van ongevoeligheid. Mochten ze nu onmiddellijk met hun man gaan praten, zouden ze opmerken dat op deze manier veel sneller het gewenste resultaat kan bereikt worden. Om met mannen effici├źnt te communiceren zal je het simpel moeten houden. Beschouw hun als een kind dat je ook moet uitleggen als er iets van hun verwacht wordt.

  Hij houdt van routine, wees dus voorzichtig...
  Mannen zijn biologisch ingesteld om ervoor te zorgen dat hun gezin in vrede kan verder leven. Na verloop van tijd hebben jullie dan ook een vaste routine opgebouwd die voor hem als heilig wordt beschouwd. Alvorens iets aan die routine te veranderen kan je best met hem overleggen. Bespreek duidelijk de huishoudelijke taken en maak een schema van wie wat en waar moet doen. Geloof niet dat hij dit van zichzelf zal opmerken want dan heb je binnen de kortste keren weer een laaiende ruzie. Met seks is dit niet anders, de vrouw die haar man gelukkig wil houden zorgt er voor dat hij ook hierin een zekere routine kan terugvinden. Opeens veel minder of helemaal niet meer seksen zal hem doen beginnen nadenken, voor een man betekent dit namelijk dat er iets aan de relatie schort waardoor deze zal beginnen zoeken naar problemen die er helemaal niet zijn.

  Laat hem waken over jullie gezin:
  Een man is ingesteld om over zijn gezin te waken, al duizenden jaren wordt hij als de beschermheer van zijn kroost aanzien. Vrouwen die deze leidersrol op hun nemen druisen tegen de natuur in waardoor mannen zich onzeker gaan voelen. Geef hem het gevoel dat hij een belangrijke waarde binnen het gezin is en dat jullie allemaal op zijn leiderschap zullen vertrouwen. De vrouw die dit begrijpen kan gaat een gelukkig leven tegemoet. De wereld verandert dagelijks doch zijn de aangeboren instincten nog dezelfde als duizenden jaren geleden. Waarom we deze dan ook zo perse willen veranderen blijft een raadsel.