Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mannen en vrouwen zijn verschillend

De verschillen tussen man en vrouw

 1. sonja
  Mannen en vrouwen zijn verschillend, lijkt een misschien voor de hand liggende opmerking maar toch gedragen we ons daar niet altijd naar. Al duizenden jaren zijn we verschillend opgevoed, jongens krijgen auto's en vechtfiguren terwijl meisjes met barbies en speelgoedkeukens moesten spelen. Vanaf jonge leeftijd worden we dus gestimuleerd om andere zaken te gaan doen, anders te denken en ook anders te handelen. De één is niet beter dan de ander, we hebben ieder onze specialiteiten en ieder van ons denkt anders. Het spreekt voor zich dat het dan niet onredelijk lijkt dat dit op bepaalde punten zou kunnen botsen. Sinds de prehistorie waren de taken van de man en vrouw duidelijk afgelijnd. De man was verantwoordelijk voor de jacht terwijl de vrouw de zorg van de kinderen en het bereiden van voedsel op zich nam. Ze leefden naast mekaar en geen van de twee stelde zich ooit vragen of de relatie eens besproken moest worden. Dit ging duizenden jaren door maar vanaf de jaren 60 is daar een duidelijke ommekeer gebeurd. Opeens leefde men niet meer zij aan zij en zou iedereen hetzelfde moeten zijn. Sinds oudsher respecteerde men de taak van man en vrouw en beschouwde men elkaar als uniek. Ergens op onze weg naar nieuwe ideologieën hebben we dit overboord gekieperd en leven we liever een leven van stress, mekaar niet begrijpen en algeheel ongelukkig zijn.

  Verschillend betekent niet dat je ongelijk hoeft te zijn:

  Het is niet omdat we als man en vrouw verschillend zijn dat we daardoor ongelijk aan elkaar zouden zijn. We hebben elk ons kwaliteiten en geeneen is beter dan de andere. Erkennen dat man en vrouw verschillend zijn is de eerste bewustwording naar samenhorigheid. Als een man kwaad is zal hij vechten of naar de fles grijpen, een vrouw zal eerder haar beklag bij vriendinnen gaan doen en een emmer ijs naar binnen werken. We lossen onze problemen op andere manieren op. Omdat zowel onze taakverdeling als ons denken verschillend zijn heeft de natuur dit nog is gestimuleerd door ons lichaam hiernaar af te stemmen. Het is dus niet verwonderlijk dat we zo verschillend van mekaar zijn. Maar als we mekaar proberen te begrijpen kunnen we in geluk naast mekaar leven.

  Onze ouders kunnen ons niet meer helpen:

  Onze ouders kunnen niet langer als gids beschouwd worden. Dit omdat de laatste decennia totaal verschillend zijn als al de jaren ervoor. Onze ouders zijn bij deze aloude tradities opgevoed, hetzelfde was voor hun ouders en diens ouders het geval. We moeten dus onze eigen regels kunnen ontdekken, dit gegeven is nog veel te nieuw, hierdoor kunnen we ons niet op voorgaande generaties blijven baseren. Dit wil niet zeggen dat we goed bezig zijn, de statistieken spreken boekdelen. Een op twee huwelijken houdt het de dag van vandaag nog geen vijf jaar vol.

  Ga op onderzoek uit en vervolmaak jezelf:

  Als je wil slagen in de relatie met je partner zal je dus op onderzoek moeten uitgaan. Hoe denkt zij over dit, en waarom kijkt hij weer naar dat zullen enkele van de vele vragen zijn die in je geheugen zullen opborrelen. We zijn allen pioniers in deze materie dus maakt het niet uit hoeveel fouten we zullen maken. Zolang we er iets uit leren zal iedere ruzie ons dichter bij mekaar brengen. Denk dus niet dat alleen jouw man of vrouw verschillend is want dat zijn we allemaal. Zet je relatie niet op het spel door wat akkefietjes maar wees trots dat door jullie nieuwe denken jullie elk een specialiteit zullen verwerven in het begrijpen van elkaar. Een begrip waar elke relatie zou op moeten gebaseerd zijn.