Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Met je man praten doe je zo

5 tips om hem beter te begrijpen

 1. sonja
  Mannen en vrouwen zijn twee verschillende wezens. Hoewel we door mekaar aangetrokken worden zit onze communicatie vaak niet op dezelfde golflengte. Dit komt niet omdat jullie als man en vrouw niet goed overeenkomen maar ligt enkel aan het feit dat jullie als man en vrouw echt niet hetzelfde zijn. Als vrouw met een man praten kan dus een hele opgave zijn. Je moet je als vrouw namelijk eventjes in zijn wereld kunnen inleven. Empathie zal dan ook de sleutel tot een opbouwende conversatie zijn. Denken als mannen lijkt misschien niet gemakkelijk maar eigenlijk moet je maar met een paar zaken rekening houden. Ten eerste moet je gaan beseffen dat ze helemaal niet als een vrouw gaan denken. Ze hebben hun eigen structuur dat hun zo uniek maakt dus moet je als vrouw zien te weten te komen hoe deze ineen zit. Geloof nooit dat mannen niet willen praten, mannen praten[​IMG] even graag dan vrouwen maar zullen zich alleen voor iemand open stellen als ze er zeker van zijn dat de persoon aan de overkant hun echt begrijpt. Als je ook problemen ondervind in het praten met je man of met je vriend zullen onderstaande tips je op de goede weg helpen.

  Spreek af wanneer je wil praten:
  Het lijkt misschien vreemd maar als je met je man een goede babbel wil houden doe je dat best niet zonder verwittiging. Spreek met hem af wanneer je eens graag wilt praten en of hij even tijd voor je kan maken. Rechtuit zijn is hier de boodschap, probeer hem niet met signalen te laten verstaan dat je een gesprek nodig hebt want dat zal hij waarschijnlijk niet begrijpen. Bedissel samen een dag en uur zodat geen van jullie kan zeggen dat hij of zij geen tijd heeft. Mannen hebben altijd een beetje voorbereiding nodig en worden niet graag onmiddellijk aan een kruisverhoor onderworpen, doe dat dan ook niet.

  Zorg dat niets hem kan afleiden:
  Mannen zijn als kleine kinderen, het kleinste lichtje of beweging kan hun van het onderwerp doen afleiden. Dit komt niet omdat ze niet met jou willen praten maar hun natuurlijk instinct als jager heeft de hersenen van een man daar nu eenmaal naar geprogammeerd. Zet dus geen tv aan of laat hem ondertussen met niets anders bezig zijn. Mannen zijn niet multifunctioneel, ze kunnen maar één handeling per keer uitvoeren. Men zegt wel eens dat mannen nooit luisteren maar eigenlijk is dat niet waar. Ze zijn gewoon gelijktijdig met iets anders bezig of zijn op dat moment gewoon aan iets anders aan het denken waardoor hun hersenen zich enkel op dat zullen gaan focussen.

  Wees direct, omwegen begrijpen mannen niet:
  Als je mannen iets wilt laten verstaan zul je direct moeten zijn. Wind er geen doekjes om en verzin er zeker geen verhaaltje bij want dat zullen mannen niet begrijpen. Heb je iets te zeggen doe dat dan ook en denk niet aan de consequenties van hoe hij het zal opnemen. Wees eerlijk en open en hij zal dat ook met jou zijn. Eens je zijn aandacht hebt ben je vertrokken. Sommige vrouwen zeggen dat met hun man niet te praten valt maar hebben ze dat eigenlijk al ooit is gedaan? Zijn ze al is open en eerlijk geweest? Of dachten ze met één of ander sprookje iets te willen vertellen?

  Aanvallen, wat denk je daarmee te bereiken?
  Als er iets op de lever van een vrouw ligt zal ze dat ook kenbaar willen maken. Ze begint haar man aan te vallen waardoor deze onmiddellijk zijn natuurlijk verdedigingsmechanisme naar boven zal roepen. Wie aangevallen wordt zal zich namelijk willen verdedigen. Het begin van alle ruzies welke tot niets zullen leiden. Zeg hem niet dat hij voor dit en dat verantwoordelijk is en dat hij zijn plichten niet is nagekomen want dan zal hij zich in zijn eer gekrenkt voelen. Vertel hem gewoon met welk probleem je kampt en hoe hij dit zou oplossen. Omdat mannen van instinct probleemoplossers zijn zullen ze dit maar al te graag voor jou doen. Ze willen namelijk dat hun partner zich goed voelt en zullen dan ook alle problemen proberen op te lossen.

  Mannen houden van routine:
  Als goede huisvader van zijn gezin wil de man dat alles op rolletjes loopt. Volgens een bepaalde manier zal hij zijn dagelijkse activiteiten verderzetten en zal echt problemen hebben wanneer jij ineens alles wilt gaan veranderen. Mannen hebben namelijk eventjes tijd nodig om nieuwe zaken te verwerken en kunnen helemaal niet overweg met grote, plotse veranderingen. Probeer daar binnen je gezin dan ook rekening mee te houden. Wil je dat er veel verandert? Doe dit dan met beetjes en geef hem telkens wat tijd om eraan te wennen. Mannen willen maar één ding, dat alles goed gaat, dat zijn gezin gelukkig is en dat hij soms de kans krijgt om daar even van te genieten. Als je deze 5 tips in het achterhoofd houdt zal ook jij beter met je man kunnen praten.