Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Met niets beginnen

Hoe starten als je niets hebt?

 1. sonja
  Met niets beginnen hebben we allemaal in ons leven is moeten doen. Wat uw achtergrond ook is, er komt een punt in je leven wanneer je eens uit de startblokken zal moeten geraken. Vanaf dat moment begint uw echte leven zodat ook jij kan starten met het bouwen van je eigen imperium. Niet dat iedereen de ambitie moet hebben om de nieuwe Microsoft of Coca cola te worden maar het zal alleszins de bedoeling zijn dat het uw doel in het leven zal vervolledigen. Maar dan komen de excuses want we hebben natuurlijk niets meegekregen in het leven en we hebben toch altijd zoveel ongeluk. Als u van die mening bent mag u van één ding zeker zijn, het zal voor u nooit gebeuren! Dat er vele anderen meer geluk dan jij hebben is[​IMG] best mogelijk maar dat zal jouw zaak nu niet bepaald gaan verder helpen. Onze afkomst kunnen we niet kiezen, voor sommigen zal het wat gemakkelijker zijn dan voor anderen maar uiteindelijk is wie je als mens wordt nog het meest belangrijk. Wat nu van tel is, is wat jij ervoor over hebt om ook iets te kunnen opbouwen. Ben je een creatief mens? ik hoop het wel want je zal het in ieder geval meer dan nodig hebben.

  Heeft u echt niets?

  Echt niets hebben heeft eigenlijk niemand. Ieder van ons heeft wel iets dat hem zal kunnen verder helpen. Mensen die failliet gedraaid zijn denken bv. dat ze niets meer hebben maar eigenlijk hebben ze veel meer dan hun doorsnee medemens. Ok, ze hebben waarschijnlijk een heleboel schulden maar eigenlijk zijn ze ontzettend rijk aan ervaring. Vaak is hun kennis van onschatbare waarde zodat ze zonder het goed en wel te beseffen in no time uit de schulden kunnen zijn. Hoe slecht u het ook denkt te hebben, er is wel altijd iets waarop je kan verder bouwen.

  Dat is dus meestal het probleem niet, het is eerder een gebrek aan geloof dat ons vaak onterecht doet denken dat we niets zouden hebben. Niet dat u overpositief te werk zou moeten gaan maar het kan zeker geen kwaad om de feiten met een nuchtere bril te bekijken. Er zijn al duizenden mensen die van niets of minder dan niets iets uitzonderlijk hebben opgebouwd. Waarom zou dit bij u anders moeten zijn? Wees realistisch en probeer elke dag weer wat meer van uzelf te vragen. Dromen zou u steeds moeten doen maar vergeet ze ook niet van tijd tot tijd eens uit te voeren. De slachtofferrol aannemen is het gemakkelijkst van al, spijtig genoeg brengt dit je niet veel bij!

  Focus op wat je wilt:

  Waar je op focust zal je hebben. Wie met een bepaalde doelstelling door het leven gaat en zich door niets of niemand aan de kans laat schuiven zal uiteindelijk nooit kunnen verliezen. Een simpel feit dat door de meeste mensen als heel moeilijk wordt ervaren. Tegenslagen laten ons vaak uit ons lood slaan waardoor we veel gemakkelijker zullen willen opgeven. Maar vergeet nooit dat de beslissing om op te geven altijd door jou genomen wordt. Beklag en respijt komen na de zonde dus zal jij ermee door het leven moeten gaan. Geloof me vrij, er zal ook geen één week in je leven voorbijgaan dat u niet aan deze tekortkomingen zal doen terugdenken. Hebt u iets voor ogen, voer het dan uit en laat niemand u anders vertellen. Wie heeft er nu het recht om aan jouw dromen te sleutelen? Juist ja, niemand! Waarom laten we het dan zoveel toe? Vanaf u iets wilt zou u er dan ook alles aan moeten doen om het te kunnen bereiken. Onmogelijk? Dat woord zou u nooit in de mond mogen nemen. Niets is onmogelijk als u gelooft dat het mogelijk is!

  Wees klaar tegen dat het moment daar is:

  Mensen klagen omdat ze zogezegd nooit geen kansen in het leven krijgen. Maar ze doen er dan ook niets aan om zich voor te bereiden voor wanneer de kansen zich zullen presenteren. Niets doen zal uw dromen nooit waarmaken. Maar klaar staan wanneer u een kans krijgt zal uw dromen in een stroomversnelling brengen. We krijgen vaak genoeg een opportuniteit om iets van ons leven te maken maar zijn dikwijls niet genoeg klaargestoomd. Wie iets wilt moet ernaar leven zodat de wet van de aantrekkingskracht ook op uw denken van toepassing kan zijn.

  Geef uzelf alle middelen om te slagen en u zal zien dat er ineens veel meer mogelijk zal zijn. Wist u dat 80% van de miljonairs met niets begonnen zijn? Maar zo ziet het merendeel van de bevolking dat niet. Voor hun hebben rijken veel geluk waardoor ze ook zoveel hebben kunnen verwezenlijken. Maak uzelf geen blaasjes wijs, het enige wat u moet doen om iets te creëren is in uzelf geloven. Laat rijkdom geen verre droom zijn, het is ook voor u mogelijk. Je moet het gewoon graag genoeg willen!