Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Met online dating kan u de ware leren kennen

De digitale liefde ontleed

 1. sonja
  Online dating is niet meer weg te denken uit onze maatschappij, er worden tegenwoordig meer relaties op facebook en datingsites dan in het echte leven gecreëerd. We hebben sinds de komst van het internet dan ook ons dating gedrag aardig aangepast. Waarom je nog opmaken en buitenkomen als je vanavond in je luie stoel met een nieuwe love kandidaat kan zitten chatten. Meer en meer ervaringen worden dan ook naar de digitale wereld overgeheveld. Iedereen heeft wel zijn plaatsje op het internet, we moeten gezien worden en op internet kan de aandacht massaal zijn. Om die reden maken we facebook-profielen, websites en profileren we ons graag op allerhande digitale tentoonstellingen. Want het gaat hem in de eerste plaats om je looks, haal dus [​IMG]die beste foto naar boven zodat je er altijd piekfijn uitziet! Maar als we nieuwe mensen in deze digitale wereld gaan ontmoeten kunnen we hen maar beter ten gronde kennen. Neem dus zeker onderstaande notities door zodat ook jij met online dating de ware kan leren kennen.

  Ga niet af op het digitaal profiel:
  Een profiel op een datingsite kan je nooit 100% ten harte nemen, het is een opgesmukte versie van onszelf. Gaan we vertellen dat we graag luirikken en niet echt carrière maken? Tuurlijk niet, we verbloemen alles zodat de persoon aan de overkant niet jouw echte maar jouw digitale versie leert kennen. Een digitale ik die in vele gevallen nog niet eens dicht bij de werkelijkheid zal aanleunen. Maak dus nooit de fout om op een profiel af te gaan. De beste methode om iemand beter te leren kennen is te converseren. En als er nu iets is waar het internet mogelijkheden ten volle van heeft zijn het wel chatlocaties. Spreek dus niet na je eerste gesprek af! Vraag gerust alles wat je wil weten en wees zelf open genoeg zodat de persoon aan de overzijde jou ook leert kennen. Dit wil niet zeggen dat je zomaar uw telefoonnummer en adresgegevens moet doorsijpelen. Zonder in detail te treden kan je al zeker een eerste indruk opmaken. Als het je aanstaat kan je verder gaan maar geef het zeker wat tijd.

  Je hebt hem of haar beter leren kennen, wat nu?
  Jullie zijn nu al eventjes aan het chatten en je intuitie geeft aan dat je hem of haar nu wel eens in levende lijve wil ontmoeten. Hoe kan je dit het beste aanpakken? Hoezeer je mekaar ook denkt te kennen, je kan nooit zeker genoeg zijn. Spreek de eerste keer dan ook altijd op een publieke locatie af. Hoe meer mensen, hoe meer vreugd! Hoewel er niet veel internet horrorverhalen zijn is het toch aan te raden om af te spreken waar veel mensen zijn. De kans dat er dan iets slechts zal gebeuren is miniem. Laat na een uurtje iemand je opbellen, als de persoon je echt niet aanstaat kan je er vanonder muizen. Achteraf kan je nog laten weten dat hij of zij niet echt je ding is, ondertussen kan er niets meer gebeuren.

  Eerlijkheid duurt het langst:
  Hoewel de meeste leugenachtige profielen naar voor schuiven hoef jij de kudde niet te volgen. Hoe eerlijker jij bent, hoe meer kans je maakt dat je ook personen gaat aantrekken die voor jou geschikt zijn. Als je zegt dat je enorm sportief bent en je ligt een hele dag in je zetel kan je er van op aan dat je relatie op leugens gebaseerd zal zijn. De kans dat zo'n koppels bijeen blijven is dan ook miniscuul. Zo geef je voeding aan toekomstige ruzies, ruzies die je relatie kunnen verbreken. Het heeft dan ook helemaal geen zin om te liegen, vroeg of laat val je door de mand en dan is het nog maar de vraag of de brokken nog te lijmen zullen zijn. Of je nu aan gewone of online dating doet, wees eerlijk! Je bedriegt er alleen jezelf mee als je het niet bent.

  Vroeger is gedaan, de toekomst is nu!
  Vorige relaties zijn passé, je leeft hier en nu! Zwijg dan ook over je vorige relaties op je eerste dates of chatsessies. Dit kan een imense afknapper zijn en niemand heeft er boodschap aan hoe goed jouw vorige partners wel waren. Praat over nu en wat je wil bereiken in het leven. Waar je altijd van gedroomd hebt of wat je zeker nog zou willen doen. Wees niet over positief en zeker ook niet super depressief. Een goede realist kan iedereen wel bekoren. Spreek vooral uit je hart en probeer geen masker op te zetten. Het zal te pijnlijk zijn als je het op een dag zal moeten afzetten.