Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mijn man kijkt naar andere vrouwen, wat nu?

Het ingebouwde jachtpatroon van de man

 1. sonja
  Het verschil tussen een man en een vrouw wordt nog maar eens bewezen als het gaat over hoe mannen naar andere vrouwen staren. Zelfs wanneer de man in een vaste, liefdevolle relatie is zal hij zich moeilijk kunnen bedwingen als een mooie vrouw in zijn gezichtsveld komt. Kerend en buigend om toch maar een beter zicht te krijgen van hoe deze vrouw eruit ziet. Dat onze liefdevolle vriendin of vrouw naast ons zit maakt het wat moeilijker maar toch zullen we er alles aan doen om deze nieuwe vrouw te gaan bekijken. Haar algemene lichaamsbouw, borsten en billen zullen al de nodige visuele introspectie met zich meebrengen. Wie is deze mysterieuze vrouw die uw man nog niet kent? Even laat hij de wereld voor wat het is tot dat deze vrouw verdwenen is. Nog even denkend over hoe ze als persoon zou zijn blijft de gedachte van de nieuwe, mysterieuze vrouw in zijn gedachten spelen. Ondertussen heeft hij niets gehoord van wat zijn vrouw tegen hem die hele tijd aan het vertellen was en kunnen de nodige fantasieën zich gaan manifesteren. Hij durft in vele gevallen zelfs zijn passie met zijn vrouw te delen waar dit natuurlijk niet altijd even goed zal overkomen. Vrouwen kunnen wel eens lachen met het feit dat een andere vrouw zijn focus opeist maar als dit te regelmatig gebeurt gaan ze zich toch vragen stellen. Mijn man kijkt naar andere vrouwen, is er iets aan te doen?

  Waarom kijken mannen naar andere vrouwen?
  Mannen kijken naar andere vrouwen omdat wanneer ze dit niet zouden doen ons ras al lang uitgestorven zou zijn. Het is een natuurlijk selectieproces om de voortplanting van zijn wezen te kunnen voortzetten. U zou het eerder als vreemd moeten beschouwen als u man nooit naar anderen vrouwen kijkt. Dan is het namelijk mogelijk dat hij zijn schaamte van vorige ervaringen met ontrouw probeert te verdoezelen. Elke man zal dus kijken wanneer er een mooie blondine over straat loopt en het kan zelfs zijn dat hij tijdens het rijden er zijn hoofd voor ombuigt om haar toch te kunnen bekijken. Vrouwen nemen dit gedrag vaak als onrespectvol op maar eigenlijk ligt het niet in de bedoeling van de man om zijn partner te kwetsen.

  Na duizenden jaren van beschaving zit de man nog steeds met zijn jachtinstinct. Hij kan er niet aan doen om naar andere vrouwen te kijken omdat dit zijn hele zijn op dat moment overwelmt. Op dat ogenblik denkt de man niet aan zijn partner en zal hij de nieuwe vrouw niet met zijn huidige partner vergelijken. Het is zijn natuurlijke opdracht om te kijken of de vrouw bij hem bepaalde gevoelens laat opborrelen. Vaak is dit echter niet het geval waardoor het moment op zich ook snel gepasseerd zal zijn. De ruzies met zijn huidige vrouw duren dan ook meestal langer dan het moment dat hij zich daadwerkelijk op die ander gefocust had.

  Kan u er als vrouw iets aan doen?
  Eigenlijk kan u er als vrouw niet veel aan doen dat uw partner naar iemand anders kijkt. Indien u daar veel opmerkingen over maakt zal hij daar rekening mee houden maar zal hij dit eerder onopvallend gaan doen. Hij zal aan u als vrouw dan ook jaloers vinden en zoiets zal een relatie dan ook nooit ten goede komen. Andere vrouwen doen soms ook het tegenovergestelde, ze beginnen zelf ook meer naar andere mannen te kijken en laten hun partner dit dan ook graag weten in een poging om hem jaloers te maken. Weeral een poging die echter niet veel zoden aan de dijk zal brengen.

  Een betere manier bestaat erin om hem proberen te begrijpen, door te kijken naar hoe hij zich op dat moment door zijn gevoelens laat leiden kan u als vrouw er een betere kijk op krijgen. U kan er bv. een spelletje van maken waarbij u hem waarschuwt als er een andere aantrekkelijke vrouw in de buurt komt. Zodoende voelt hij zich niet schuldig om ernaar te kijken en bent u plotsklaps tot super leuke vriendin gepromoveerd. Dit betekent natuurlijk niet dat u hem moet steunen om ermee te flirten maar zoals ik al zei kan kijken niet veel kwaad. Probeer van uw man geen vrouw te maken want dat zal u nooit lukken. Door zijn natuurlijke instincten wat voeding te geven zal hij in de algemene omgang ook veel aangenamer en productiever zijn wat dan weer voor de huidige partner een voordeel kan opleveren.

  Waarom geeft hij het niet graag toe?
  Vrouwen zeggen wel eens dat mannen geen gevoelens tonen wanneer ze zich aangetrokken voelen tot iets nieuws. Maar eigenlijk proberen ze de hele tijd om hun huidige partner niet van de wijs te brengen. Ze zullen dus bijna altijd ontkennen dat ze naar andere vrouwen kijken om hun partner niet te kwetsen. In principe weten ze dus maar al te goed dat ze aan het kijken waren maar weten ook dat hun natuurlijke instincten niet altijd in de gratie van hun vrouw zullen vallen. Een man leeft dus zeker en vast mee met hoe zijn vrouw haar voelt en probeert in eerste instantie dus alles te ontkennen zodat zij daar geen last van zal ondervinden.

  Apprecieer dan ook dat hij zijn best doet om je als vrouw niet te kwetsen. In ieder geval doet hij zijn uitermate best om deze natuurlijke instincten tegen te gaan maar meestal gaat het gewoon niet. Het vrouwelijk schoon zal dan ook altijd iets blijven dat mannen fascineert. Vragen dat je man niet langer kijkt naar andere vrouwen heeft totaal geen zin. Zelfs als je hem zover krijgt zal hij zich daar nooit goed bij voelen. Probeer liever tussen jullie beiden een consensus te vinden tussen wat kan en wat niet ipv hem van zijn natuurlijk gedrag te ontdoen.

Recente Reviews

 1. bailys
  bailys
  5/5,
  Uitstekend
 2. anneleen
  anneleen
  5/5,
  Mooi artikel, het is inderdaad waar dat we ons daar veel te veel zorgen in maken.