Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mijn man kijkt weer voetbal, wat met mij?

Zoveel mogelijkheden die je als vrouw kan benutten

 1. sonja
  Dat mannen en vrouwen verschillend zijn wordt nog maar eens bewezen als het om interesses gaat. Waar mannen veelal naar sport en actualiteit zappen zal een vrouw liever een romantische film of favoriete serie willen bekijken. Als dit een paar keer voorvalt zal je dat helemaal niet erg vinden maar wat als je partner met hele dagen alleen zijn keuze wil bekijken. Leuk is anders als zijn voorkeur helemaal van de jouwe verschillend is maar als goede metgezel knijp je algauw een oogje toe. Redelijk wat vrouwen blijven gewoon braafjes mee voor het televisietoestel zitten maar natuurlijk kan je wel wat anders met je beperkte tijd hier op aarde doen. Daarom is het[​IMG] misschien nog niet zo dom om tijdens deze sessies van je man andere activiteiten te gaan opzoeken. Eigenlijk is het een gift als je man graag de buis voor hem alleen wilt want dit betekent dat jij eindelijk de zaken kunt doen waar je al zolang van gesproken hebt. Vergeet niet dat je niet alleen met dit probleem kampt maar dat vele van je vriendinnen waarschijnlijk hetzelfde meemaken. Hieronder geef ik je graag enkele tips van hoe jij deze periode met positivisme kunt overbruggen.

  Verbieden doe je beter niet:
  We hebben allemaal verschillende karakters met allemaal verschillende verlangens en voorkeuren. Ook jouw man heeft zijn eigen gewoontes en hobby's gekweekt waarbij hij zich comfortabel voelt. Er is al zo weinig vrije tijd als werkende mens, deze behoefte van je man om na het werk is te relaxen kan je hem dan ook moeilijk kwalijk nemen. Voor jou is dit trouwens niet anders, niemand zou jou ook mogen verbieden om te doen waar je hart voor staat. Mekaar hierin begrijpen is harmonie tussen jullie relatie vinden zodat zowel jij als je man ervan kunnen profiteren. Wie zijn man verbiedt om naar bv. voetbal te kijken zal weten hoe laat het is. Natuurlijk zal hij daarmee helemaal niet akkoord gaan en gelijk heeft hij. Het heeft geen zin om iemands interesses te gaan tegenwerken want dan kan je wel eens van een kale reis terugkomen.

  Verzamel jullie krachten en plan een bijeenkomst:
  Vriendinnen en kennissen heb je voor een reden, hoog tijd om daar gebruik van te maken. Laat zoveel mogelijk mensen weten dat je hun graag nog is wil terugzien en organiseer een bijeenkomst zodat jullie samen plannen kunnen bedenken. Als jouw man constant naar de wielerkoers of het voetbal zit te kijken heb jij eveneens het recht om iets leuk met je vrije tijd te gaan doen. Spreek ergens af waar jullie mannen zeker niet zijn zodat jullie in alle kalmte alles kunnen bespreken. Nu is het aan jou om iedereen te overtuigen om zelf iets te gaan doen en een agenda samen te stellen. Vanaf nu is het geen probleem als je partner het hele voetbalseizoen wilt volgen, vraag hem gewoon waar en wanneer hij deze matchen wilt volgen en doe zelf iets op de gegeven data. Het is niet omdat jullie in een relatie zijn dat je alles samen moet doen en zeker niet als het je geen bal interesseert, daar doe je noch hem noch jou een plezier mee.

  Een eigen plek:
  Je kan met vriendinnen wel geregeld is afspreken maar soms wil je ook gewoon is thuis zijn al was het maar om eens een boek te lezen of wat tv te kijken. Als het televisietoestel dan constant bemand is zit je met een probleem. Daarom beginnen veel vrouwen met het ontwerpen van hun eigen ruimte. Een plek die alleen voor hun en de kinderen is en waar ook zij eens goed kunnen ontspannen. Want laten we eerlijk zijn, niet alleen mannen hebben nood om eens te relaxen. De vrouwen van vandaag staan in voor het gezin, het huishouden en nemen er dan nog is dikwijls noodgedwongen een full-time job bij. Geen wonder dat zij ook soms eens zeggen van:,,pff, nu is het even tijd voor mij!" Denk niet dat het egoïstisch is als jij je eigen ruimte gaat ontwerpen want dat is het helemaal niet. Het is ook helemaal geen teken dat jullie uit mekaar aan het groeien zijn maar is daarentegen een bewijs dat jullie in balans een relatie kunnen verderzetten.

  In deze ruimte komt enkel wat jij graag hebt en op deze tv komt alleen wat jij wilt zien. Dat heb je na al jouw dagelijkse taken dan ook heus wel verdient! Laat je niet wijsmaken dat alleen mannen moeten ontspannen omdat zij zwaar werk hebben want vaak doen vrouwen nog veel meer dan hun mannelijke collega's. Dit is iets van jou en daar hoeft niemand inspraak in te hebben. Jij valt aan hem toch ook niet lastig wanneer hij naar zijn twintigste Champions League zit te kijken. Nodig van tijd tot tijd is een vriendin uit en babbel over die goede oude tijd. Wees gerust, met je partner kan je nog honderd en één dingen doen. Ieder even apart ontspannen is dan ook eerder een zegen dan een vloek.