Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Miss Lipgloss, de koningin van de beautywereld

Van niets naar de top in blogging

 1. sonja
  Miss lipgloss, kent u ze nog niet?Bloggen is in, vele duizenden mensen hebben tegenwoordig dan ook hun eigen blog. Menig mens doet het voor zijn plezier terwijl anderen het meer professioneel willen aanpakken. Het is dan ook zeker mogelijk om met je blog een mooi centje bij te verdienen. Maar tussen wat spaargeld en er echt van kunnen leven is nog een groot verschil. Er zijn er dan ook velen die het proberen maar weinigen die het ook daadwerkelijk waarmaken. In de Verenigde Staten is de professionele blogger al lang bekend maar nu kunnen enkelingen van bij ons zich ook als professioneel blogger profileren. Cynthia Schultz van Miss Lipgloss is zo één van die professionele bloggers die[​IMG]dagelijks duizenden bezoekers op hun blog mogen verwelkomen. Vanaf haar 16e begon ze met haar passie aan het grote publiek te delen. Het thema beauty staat dan ook centraal voor de opmaak van haar blog, een thema waar heel wat mensen affectie voor vertonen. Maar een topblog maak je niet zomaar, daarvoor is hard werk en een degelijke kennis waarover je schrijft meer dan noodzakelijk. Cynthia doet dan ook meer dan de doorsnee blogger. Buiten haar reviews geeft ze tips, maakt ze haar eigen foto's en video's, showt ze wat hot in de beautywereld is en laat ze de lezer van haar privé leven proeven. Voor ons is Cynthia Schultz het grote voorbeeld van dat je met kennis en wilskracht je eigen imperium kan opbouwen. Het was voor mij dan ook een grote eer om Miss Lipgloss te kunnen interviewen. Hierdoor krijgt u als lezer een idee van hoe je als blogger de top kunt bereiken.

  Laten we beginnen bij het begin. Wie is Cynthia Schultz (Miss Lipgloss) en van waar komt de passie om met make-up en beauty bezig te zijn?

  Cynthia Schultz is een jonge vrouw van 21 met een blog MissLipgloss.nl en daarbij horende shop Miss Lipgloss Shop. Die passie... tja... Geen idee! Als kind vond ik het al interessant en leuk en toen ik op mijn 16e begon met MissLipgloss is die passie nogal uit de hand gelopen. Maar ik heb geen idee waar dat vandaan komt.

  Heb je altijd al graag geschreven of is dit een noodzakelijk kwaad geworden? Vind je dat je schrijftalent de voorbije jaren is verbeterd?

  Ik heb altijd al graag geschreven, toen ik net kon schrijven krabbelde ik al schriftjes vol. Schrijven is echt mijn ding, ben er gek op, wil het gewoon de hele dag doen. En dat doe ik nu dus ook met mijn blog en dat is geweldig! Ik denk wel dat ik beter ben geworden, ook omdat ik twee jaar journalistiek heb gestudeerd, maar ook omdat ik gewoon elke dag schrijf. En door mijn kritische bezoekers word ik wel op fouten gewezen!

  Je schrijft veel reviews over make-up, test je die zaken ook allemaal uit? Woon je bv. persvoorstellingen bij of neem je contact op met bedrijven? Hoe word je binnen dit wereldje van pers aanzien?

  Alles waar ik over schrijf, test en gebruik ik zelf. Dat vind ik heel belangrijk! Ik bezoek inderdaad voor persevenementen waar ik kennis maak met de nieuwste producten en heb goed contact met PR bureaus. Op die manier heb ik altijd het laatste nieuws en kan ik makkelijk aan producten komen om te testen of om over te schrijven. Ik word als volwaardig journalist en serieuze partij aangezien en dat is erg prettig.

  Nu de populariteit van je blog de laatste jaren is gestegen zal je als persoon wel vaak herkend worden? Spreken mensen je aan op straat? Durven ze zich ook negatief uit te laten? Hoe ga je daar persoonlijk mee om? Zowel op je blog als in real life?

  Ja! Elke dag wel. Op straat spreken mensen me regelmatig aan en dat vind ik hartstikke leuk. In real life zijn mensen nog nooit (echt nog nooit!) negatief geweest terwijl er op internet natuurlijk wel negatief gepraat wordt. Zeker op andere fora waar complete topics over me worden aangemaakt, dat is wel grappig. Daar ga ik eigenlijk gewoon 'niet' mee om. Ik lees het niet, lach erom dat andere mensen zich drukker om mij maken dan ik zelf :) Dat is toch wel bijzonder! Maar met negatieve kritiek ga ik natuurlijk wel om, want dat is serieus bedoeld. Daar reageer ik altijd op en voor zover dat kan pak ik dat op om te verwerken.

  Om Miss Lipgloss als populairste blog te laten bestaan zal je wel anders moeten zijn dan de meeste beautybloggers? Wat doe jij anders dan je medebloggers en kom je wel eens in contact met hun?

  Ik kom zeker in contact met ze, de andere grote beautybloggers zijn vriendinnen van me! Eigenlijk is het niet zo moeilijk, we zijn allemaal heel verschillende personen en dus hebben we ook heel andere blogs. Mijn blog is echt 100% Cynthia, en dat is weer anders dan de persoonlijkheid van een andere blogger. Ik blog vanuit mijn hart en vanuit mijn karakter.

  Kan je echt leven van je blog alleen of moet je er nevenactiviteiten bijnemen? Hoelang heeft het geduurd voor je er geld mee begon te verdienen? En denk je dat er nog veel potentieel in zit?

  Ik kan nu ongeveer twee jaar echt leven van mijn blog. Dit heeft drie jaar geduurd voor mij. Ik doe er nog wel dingen naast (zo ben ik beautyredacteur bij CosmoGIRL! en heb ik een webshop) maar dat doe ik puur omdat ik dat ontzettend leuk vind. Ik denk zeker dat nog veel potentieel in mijn blog(s) zit, het kan in mijn ogen alleen maar groter, leuker en beter worden.

  Is het je ambitie om tot je pensioen te blijven bloggen of zijn er nog andere dromen die Cynthia Schultz wil beleven?

  Bloggen blijft denk ik wel het middelpunt. Puur omdat het daar allemaal mee begonnen is en omdat ik er zo bizar veel plezier aan beleef. Maar ik bouw er gewoon dingen om heen. Zoals nu met de webshop. En met mijn functie als beautyredacteur. Dat sluit allemaal zo goed op elkaar aan en dat kan ik perfect met elkaar combineren. Dus ik denk dat dat alleen maar meer en beter zou worden de komende jaren.

  Wat belooft de toekomst van Miss Lipgloss te worden? Staan er uitbreidingen of veranderingen op til?

  Net een paar weken geleden is de webshop geopend. Dat was een enorme stap voor me en ik ben blij dat ik die genomen heb, samen met De Nieuwe Zaak. Dat was spannend (is het nog steeds) maar vooral een nieuwe uitdaging. Daar was ik ook wel aan toe! Verder durf ik niet te ver vooruit te kijken. Ik geniet van elke dag en doe iets wat ik ontzettend leuk vind. Verder zie ik wel wat er op mijn pad komt. De afgelopen jaren heb ik geprobeerd mijn leven te plannen maar dat gaat niet, er komen altijd weer dingen voorbij die ik met beide handen aangrijp die ik niet per se aan had zien komen. Zo wilde ik altijd wel een shop. En het was een droom van me om beautyredacteur te zijn. Nu heb en ben ik beide. Wie weet welke dromen ik de komende jaren nog meer waar kan maken. Ik vertrouw erop dat ik nog meer gave kansen krijg (of creeer voor mezelf) en ik pak alles aan waar ik blij van word.

  Wie of wat is jouw grootste motivator geweest om van je blog een succes te maken? Heb je bepaalde boeken of artikels gelezen dat je iets hebben bijgeleerd?

  Ik denk niet dat ik echt één motivator heb gehad. Mijn bezoekers hebben me altijd gemotiveerd door te gaan en mijn blog beter te maken (ze zijn kritisch!). Verder ben ik zelf denk ik mijn grootste motivator geweest. Ik ontdekte en ervoer dat ik zo blij werd van bloggen en alles wat daarbij kwam kijken. Dat ondernemende vond ik heerlijk. Lekker je eigen ding doen, lekker er op uit. En dat werd alleen maar meer. Ik merkte gewoon dat ik energie kreeg van dat wat ik deed, dus ging ik het meer doen. En zo gaat dat nog steeds. Ik doe wat ik leuk vind, word daar blij van, en zo komen er alleen maar meer dingen waar ik blij van word. Zo'n vicieuze cirkel is dat dan.

  Tot slot had ik graag geweten hoe je jezelf elke dag motiveert om artikels te schrijven ? Hoe je het schrijven als je nog weinig lezers had bent blijven volhouden?

  Ik deed en doe het nog steeds puur omdat ik het leuk vind. Schrijven, make-up, bloggen: ik was en ben er gek op. Ik deed het niet per se voor bezoekers en al helemaal niet voor geld. Elke bezoeker was voor mij een pareltje. WOW, weer een bezoeker! Jeetje, weer een comment! Alles is 'extra' als je niks verwacht. En dat heb ik nog steeds. Elke hit, elke comment, elke tweet, alles maakt me blij. Omdat ik het nooit had verwacht en het nu als een goudmijntje onder mijn vingertoppen ligt. Dat is geweldig.