Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Moeders van nu, voed uw dochters terug op!

Probeer de negatieve spiraal te doorbreken

 1. lesley
  De laatste generatie vrouwen die op ons afkomt lijkt er wel één van veel te willen en weinig te kunnen. Dat ze uren zwetend achter het fornuis staan vragen we al lang niet meer, maar op den duur lijkt het wel of er niets meer van de oude standaarden overeind blijft. Nieuwe tijden vragen dikwijls om nieuwe maatregelen doch is een degelijke basis vereist om een hedendaags gezin bij mekaar te houden. We praten wel eens over de job van duur betaalde managers, maar eigenlijk zijn we niet zoveel van hun verschillend als we wel durven denken. De taak van de moderne vrouw in een hedendaags gezin is meer complex dan ooit tevoren. Ze moet namelijk buiten[​IMG] het managen van haar gezin er dikwijls ook nog is een full time job op nahouden. Door al deze verschillende taken te combineren bouwt ze hoogstwaarschijnlijk een voldoende portie aan stress op, waardoor de gezinstaken na verloop van tijd door beide partners zullen gedragen worden. Dit alles zou nog niet zo'n groot probleem zijn mocht de vrouw in kwestie op een serieuze basis kunnen terug vallen. Verwonderlijk genoeg vinden vele moeders van de laatste jaren dat hun dochters niet langer alle taken van het gezin onder de knie moeten hebben. Waar ligt de schuld dan? Bij de dochters in kwestie of bij de moeders die er na duizenden jaren van degelijke opvoeding de brui aan lijken te geven.

  Het idee dat geen goed plan lijkt te zijn:
  Het gehele idee achter de nieuwe man die thuis kookt, de afwas doet en de kinderen naar school brengt is inderdaad de droom van elke familiaal aangelegde vrouw. Hoewel je veel mannen met hun vorige generaties niet meer kan vergelijken, zijn ze nog steeds het meest vertrouwd aan hun natuur gebonden vaardigheden. Ze doen hun best om mee in het huishouden te werken maar we weten allemaal goed genoeg dat zij met een goede huisvrouw niet te vergelijken zijn. Dit komt niet omdat ze het niet willen maar eerder omdat ze er niet voor aangelegd zijn. De opvoeding van mannen is eigenlijk niet zoveel verschillend tegen vroeger. Nog steeds worden ze vaak als belangrijkste kostwinner aanschouwd en de bescherming van hun gezin dragen ze nog altijd hoog in het vaandel.

  De belangrijkste taak van de man is al duizenden jaren hetzelfde met name dat deze ervoor moest zorgen dat zijn gezin in alle rust kon verder leven. Hij zorgde voor de middelen en trad op waar nodig. Door de media en andere hypes willen vrouwen niet langer een vertrouwde huisrol op zich nemen. Ze zien bekende feministen die hun waarschuwen dat ze niet de slaaf van hun man hoeven te zijn. Het spreekt voor zich dat geen enkele vrouw als slaaf behandeld moet worden, doch hebben deze feministen meestal zelf een alleenstaande status, omdat ze vaak elke vergelijking met vroeger uit de wereld willen boksen. De moderne vrouw hoeft zich niet zoals 50 jaar geleden te gedragen, maar dat wil niet zeggen dat de wijsheid die haar voorgangers hebben opgebouwd geen enkele toegevoegde waarde meer zou bezitten.

  Leer uw dochters koken want ze hebben het nodig!
  Je kan de dag van vandaag geen zender meer bekijken of ze spelen wel één of ander nieuw kook progamma. Kranten, magazines, websites en boeken verkopen ons allemaal een verscheidenheid aan gerechten, waardoor je zou denken dat de gezinsvrouw wel de kennis heeft om een degelijke maaltijd op tafel te brengen. De waarheid gebiedt ons spijtig genoeg tot een ander verhaal. Nog nooit in de geschiedenis hebben fabrikanten van potten en pannen zoveel tijd moeten steken in nieuwe aanbaklagen daar de nieuwe vrouw van vandaag ze toch weer naar de vaantjes heeft kunnen helpen. Een hele resem vrouwen doet zelfs de moeite niet meer om nog te koken omdat dit voor hun niet langer nodig lijkt.

  De microgolf cultuur is geboren en dat zal onze maag geweten hebben. Snel opgewarmde, voorverpakte maaltijden beheersen onze voedsel inname waardoor we na verloop van tijd zelfs geen verse producten meer gaan gebruiken. Op zich lijken deze gerechten wel handig en we hoeven natuurlijk gewoon maar de tijdsduur op de verpakking te volgen, doch hebben deze preparaten een negatieve werking op ons gestel. Door de vele bewaarmiddelen en weinig inhoud aan essentiële vitaminen maken we ons lichaam zwak, waardoor we veel sneller door een ziekte getroffen zullen worden. Ze zeggen wel eens dat de kinderen van de laatste jaren veel meer ziek dan vroeger worden doch heeft dit weinig met het klimaat te maken. In veel gevallen is hun lichaam door een beperkt voedselpatroon gewoon te zwak om zich nog langer te verdedigen. Hierdoor komt hun algemene ontwikkeling in het gedrang en laat dat nu net het laatste zijn wat we aan onze kinderen willen meegeven.

  Leer uw dochters koken want het is alleen in het belang van hun toekomstig gezin. Hun mannen zullen minder chagrijnig rondlopen en ze zullen van heel wat heisa bespaard blijven. In het verleden kregen de dochters van weleer het kookboek van de boerinnenbond als toekomstig cadeau, nu geven we ze liever een dure gsm of sjiek trouwfeest. We zijn allemaal voor een duurzame ontwikkeling van ons ras doch spreekt het van weinig intellect als ouders de basiswaarden niet langer aan hun kinderen gaan meegeven.

  Geef ze uw opgedane wijsheid mee:
  In uw jaren als voorbeeldige echtgenote en moeder kent u wel de kneepjes van het vak. U weet hoe uw man op bepaalde zaken reageert en heeft een zekere routine gevonden die het welzijn van uw gezin blijft garanderen. Elke dag is misschien geen sprookje maar u heeft geleerd dat het samenzijn de balans van uw leven blijft vervolledigen. Zoals elke moeder wens je uw kinderen het allerbeste toe en daarom durven we al eens een oogje dicht te knijpen. We herinneren hoe het was om zelf jong te zijn en denken dat we hun daarmee een plezier doen. Dat dit alles met goede bedoelingen is staat buiten kijf maar dat wil nog niet zeggen dat het daarmee ook daadwerkelijk vruchten zal afwerpen.

  Wat u weet is van onschatbare waarde. Als jarenlange manager van het gezin weet u als geen ander wat er nodig is om de gezondheidstoestand van uw gezin op peil te houden. Hoe komt het dan dat er zo weinig van deze waardevolle kennis tot uw dochters doorsijpelt? Zie er als ervaren deskundige op toe dat uw dochters van aanpakken weten, dat ze niet terugschrikken om op eigen benen te staan en dat ze geleerd hebben dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn zal weergeven. Het zijn uw dochters die later als meest waardevolle factor het gezin in stand zullen moeten houden. Denk niet dat deze opgedane informatie in deze nieuwe tijden niet langer van toepassing is, want we hebben ze nu meer dan ooit nodig! Het is een vaststaand feit dat dit de kans op toekomstige scheidingen drastisch zal verlagen. Moeders van nu, voed uw dochters terug op!