Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Motivatie behouden

Hoe u continu gemotiveerd kunt blijven

 1. sonja
  Heeft u zichzelf al eens afgevraagd hoe het zou zijn moest u constant gemotiveerd kunnen blijven? Dat niets of niemand in de weg zou kunnen staan in het bereiken van uw doelen. Wat er ook gebeuren mag het niets aan uw persoonlijke motivatie zou kunnen veranderen. Want we weten allemaal hoe het voelt om gemotiveerd aan iets te beginnen maar meestal ruimt deze motivatie snel plaats voor een gelimiteerd geloof of luiheid. Wat maakt het verschil in mensen die de kracht van motivatie kunnen blijven beheersen en anderen die het kortelings verliezen? Mensen die [​IMG]gemotiveerd zijn blijken doorgaans veel meer in hun leven te kunnen bereiken. Ze focussen niet op hun problemen maar enkel op het resultaat dat ze onverwijld willen halen. Diegenen die gemotiveerd rondlopen hebben niet meer kansen dan u gekregen. Ze zijn alleen tot het besef gekomen dat negatief denken hun nergens zal brengen. Met de juiste motivatie zijn bergen te verzetten, geen obstakel is te groot als men maar weet hoe men zijn geest zuiver kan houden. Want slechte tijden komen er voor iedereen in het leven, vroeg of laat is het uw beurt om te kunnen incasseren. Hierdoor kan je alleen komen als je de juiste gedachtegang vooropstelt. Elke stap dichter bij het einddoel is een stap in de goede richting. Alleen jij bent in staat om deze stappen te zetten en alleen jij beslist zelf hoe je verder wilt leven. Als iemand die over alles kan klagen of iemand die wat er ook gebeurt de touwtjes in handen blijft houden.

  Bepaal eerst wat je wilt en durf keuzes te maken:

  Voor we ons brein in staat kunnen stellen om het lichaam altijd gemotiveerd te houden moet je eerst goed beseffen wat je wilt. Teveel hooi op uw vork nemen zal noch jou noch een ander ten goede vallen. Beter beginnen met één goed doel voor ogen dan 10 doelen die je na een week in de kast zal opbergen. Je mag dus niet het gevoel krijgen dat je overwelmt wordt met zaken die je nog zou moeten doen. Het is dus belangrijk dat we de doelen waar meer waarde aan vasthangt gaan verkiezen boven die dat ons gewoon wat opbrengen. Zie welk resultaat u het meeste zal aanspreken waardoor je vanzelf in de zoektocht ernaar van uw eigen motivatie zal kunnen genieten. Laat u ook niet door anderen vertellen wat uw doelen zijn, niemand buiten uzelf weet wat jij echt wilt. Zou je het ooit voor minder moeten doen? Natuurlijk niet! Alleen de weg naar het verkrijgen van wat je wilt zal u zoveel vreugde brengen dat uw motivatie vanzelf zal opgewekt worden. Durf uzelf te zijn en als dit betekent dat je de kudde van de menigte moet verlaten zou je dat ook moeten doen! Volgers zullen alleen van wat hun leider wilt kunnen genieten, ze zullen nooit de echte vreugde van het leven kunnen bevatten.

  Visualiseer, voel en leef naar wat je wilt:

  Een goede tip om je motivatie nooit te verliezen is door je gewenste eindbestemming nooit te vergeten. Door wat je wilt te visualiseren kan je het op voorhand beleven. Voel hoe het zou zijn als je kon leven hoe je wou, hebben wat je wilt en doen wat je wilt doen. Door je zelf in een staat van euforie te brengen voel je al hoe het zou zijn mocht je uw doel behalen. Door achteraf naar de werkelijkheid terug te keren voel je pas het verschil tussen waar je nu bent en waar je zou kunnen zijn. Door dit op een dagelijkse basis te doen is het helemaal niet zo moeilijk om je motivatie voor iets welbepaald te behouden. Vergeet nooit dat durven dromen de meest opmerkelijke zaken kan teweegbrengen. Einstein, Ford en Thomas Edison zijn maar enkelen van de vele succesvolle mensen die de kracht van visualisatie hebben onderzocht en gepraktiseerd. Ze zijn allen tot de vaststelling gekomen dat door dit dagelijks te beoefenen een nieuwe wereld voor hun was opengegaan. Laat dit bij u niet anders zijn en probeer elke dag te denken hoe het gevoel bij het bereiken van uw doel zou zijn.

  Blijf ten alle tijde positief:

  Het lijkt voor de hand liggend dat als we motivatie willen opwekken dit alleen in een positieve staat zal kunnen gebeuren. Doch maken we daar meestal de grootste fout in. We laten ons door anderen vertellen hoe we zouden moeten zijn waardoor we snel onze motivatie verliezen. Durf te leven naar uw eigen verwachtingen en niet naar die van uw familie en/of vrienden. Weet dat er nog veel miserie op u zal kunnen afkomen maar dat het allemaal niet zal uitmaken omdat u een positieve ingesteldheid heeft. Probeer zelfs in de meest negatieve omstandigheden diegene te zijn die licht in de tunnel kan zien. Als we ons gaan focussen op alles wat goed is zal je ook meer goede zaken in uw leven kunnen aantreffen. Hetzelfde geldt als we negatieve zaken gaan aanbidden. Wat u vraagt zal u krijgen is een eeuwenoude wet. Waarom vragen de meesten dan wat ze niet willen bezitten? Kijk is om je heen, de doorsnee mens zal je onmiddellijk 10 redenen kunnen geven waarom zijn leven zo slecht is maar zal de grootste moeite hebben om te zien welke kansen hij of zij allemaal verkregen heeft. Wees niet overpositief maar probeer een realistisch optimisme te waarborgen. Met deze eigenschap alleen zal uw leven in een handomdraai veranderen want hierdoor kan u onmiddellijk beter beginnen leven. Positivisme laat ons focussen op wat we willen en ziet minder snel de negatieve zaken die we verafschuwen.

  Laat u door anderen motiveren:

  Waarom laten we ons veelal met negatieve mensen omringen als we iets positiefs willen behalen? Het lijkt vreemd maar toch doen we dit op een dagelijkse basis. Mensen met een negatieve gedachtenstroom zullen u dan ook nooit in de goede zin kunnen motiveren. Einstein, Edison en Henry Ford zijn allen groot geworden omdat ze zich alleen door soortgenoten lieten bijstaan. Mensen die wanneer u eens een dipje hebt er voor kunnen zorgen dat u binnen de kortste keren weer op uw pad bent zijn de mensen waarvan u zou moeten houden. Alleen zij hebben het beste met u en zichzelf voor waardoor u er ook de vruchten van kan plukken. We nemen snel de houding van de ons omringende mensen aan. Als we u zouden opsluiten in een kamer met enkel één depressieve mens kan deze na verloop van tijd zijn depressiviteit op u laten overkomen. Het zijn alleen de sterke geesten waar dit geen van op kan hebben. Bouw uw geest met positieve zaken op en laat uw zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

  Vallen kan geen kwaad, het is als u blijft liggen dat u verloren bent:

  U zal hoogstwaarschijnlijk nog een paar duizend keer falen in uw leven maar dat maakt helemaal niet uit. Alleen als u hierdoor uzelf een halt toeroept bent u verloren. Blijven doorgaan en andere manieren zoeken om te slagen blijft steeds de boodschap. Thomas Edison zei het als volgt: ,,Onze grootste zwakheid ligt in opgeven. De meeste zekere manier om te slagen is om het nog een keer te proberen.'' Geef dus niet te snel op en hou uw uiteindelijke doel voor ogen. Alleen zo kan iemand slagen in het leven. Door uw dromen op te geven, gaat er een beetje van onszelf dood. Ik kan niet voor u spreken maar ik word toch liever herdacht als een dromer dan te leven als een dode. En misschien zal ik niet in alles slagen maar alleen de zoektocht naar meer zal mij op een gelukkig leven laten terugzien.