Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Multivitaminen versterken uw innerlijke zelf!

Gebruik jij ze al?

 1. sonja
  Multivitaminen, gebruikt u ze ook? Elk mens heeft zijn dagelijkse dosis vitaminen en mineralen nodig. Jarenlange voorlichtingscampagnes hebben ons geleerd dat we hiermee ons lichaam op punt kunnen houden. De allerbeste manier om dit te bekomen is door dagelijks voldoende groenten en fruit te gaan binnenspelen maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Met uw fulltime job en gezin hebt u vaak al genoeg omhanden, zodat het niet altijd mogelijk is om elke dag weer een gevarieerde maaltijd te gaan klaarmaken. Tegen collega's, vrienden en familie zeggen we wel dat we er een gezonde levensstijl op nahouden maar niets is minder waar. Snel gemaakte recepten en voorverpakte diepvriesproducten krijgen meer en meer onze voorkeur. Buiten het feit dat dit vaak caloriebommen zijn bevatten ze dikwijls veel te weinig vitaminen. Door onze natuurlijk, opgebouwde reserves zullen we daar in het begin niet zoveel last van ondervinden maar na verloop van tijd zal dit op onze gezondheid gaan wegen. Het gevaarlijke aan dit alles is dat we dit vaak veel te laat opmerken waardoor het kwaad al geschied is. Tegenwoordig hoeft u zich niet langer te schamen als u niet elke dag een gezonde maaltijd bereidt, maar wees wel verstandig genoeg om deze tekorten tijdig te gaan aanvullen. Het multivitaminenpreparaat is misschien niet de ideale oplossing maar het zal voor een kleine prijs uw immuunsysteem blijven versterken. Voor wat het allemaal goed is leg ik u dan ook graag uit:

  Multivitaminen verhogen je weerstand:
  Geen enkele wetenschapper zal nog durven ontkennen dat vitaminen de weerstand verhogen. Bij een beperkte dagelijkse dosis wordt ons immuunsysteem aangetast waardoor we sneller vatbaar voor ziekten worden. Vooral vitamine A en vitamine C spelen hier een belangrijke rol in zodat we niet bij de minste blootstelling ziek gaan worden. Ook zal een opvulling van tekorten een snellere genezing in de hand gaan werken. Het nemen van een multivitaminenpreparaat biedt dus niets dan voordelen waardoor u op de beide oren kan blijven slapen. Weet dat hiermee uw lichaam in veilige handen is en dat het sterk genoeg zal worden om eventuele aanvallen te gaan bestrijden.

  Ze zorgen voor een goede spijsvertering:
  Een goede spijsvertering is van cruciaal belang om niet gebruikte energie te gaan afvoeren. Zo niet heeft u meer kans om zwaarlijvig te worden en zal u zich vaak mak en loom gaan voelen. Niet precies de conditie die we voor ogen hebben. Hoewel sporten en voldoende beweging uw spijsvertering gaan versnellen zullen gefabriceerde vitamines er alvast voor zorgen dat dit op een regelmatige basis zal gebeuren. De 8 B-vitamines zullen buiten uw spijsvertering ook nog uw haar, zenuwstelsel en ogen in optimale conditie houden.

  Minder kans op hart -en vaatziekten:
  Vitamine E speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen waardoor u minder kans op hart -en vaatziekten zal hebben. Doch betekent dit niet dat u vanaf nu als een gek moet beginnen roken en vettig eten want dan bent u eraan voor de moeite. Het voorkomt dus niet de aandoening maar zorgt er wel voor dat de kans erop tot een minimum beperkt blijft. Het spreekt voor zich dat andere factoren zoals leefomstandigheden en de keuze van voeding mee bepalen of u hier meer dan de doorsnee mens gevoelig zal aan worden. In ieder geval is een dagelijkse inname van vitamine E bevorderend voor het bloedvatenstelsel.

  Een beter humeur en sterkere botten door vitamine D!
  De zon is ons meest natuurlijk aanbod aan vitamine D. Omdat het in ons land niet altijd zonnig is kan een lichtbak of de inname van vitamine D ons humeur doen verbeteren. Ook zorgt deze vitamine ervoor dat onze spieren en botten er een stevige structuur op kunnen nahouden. Een tekort aan vitamine D kan osteoporose veroorzaken waarbij men een verhoogd risico op botfracturen krijgt. Oudere mensen doen er zeker goed aan om hun vitamine D peil op een constante te houden daar dit hun gehele bewegingsproces kan versnellen. Ook hebben mensen die weinig aan zonlicht blootgesteld worden een bijkomende inname van vitamine D nodig.

  Vitamine K houdt uw bloedstolling in de hand:
  Misschien denkt u er niet dikwijls aan maar onze bloedstolling is een essentiële factor om sneller te kunnen genezen. Zonder een goede bloedstolling zouden onze wonden blijven bloeden waardoor we vaker in levensbedreigende situaties zouden terechtkomen. Multivitaminen kunnen hierbij helpen. Niet te vergeten dat er de laatste decennia meer en meer bloedverdunners zoals aspirine worden genomen waardoor het stollingsproces op zich al een langere tijd in beslag zal nemen. Tot nu toe zijn er nog geen gevallen bekend waarbij een overdosering van vitamine K schadelijke gevolgen zou teweeggebracht hebben. Om die reden heeft de Europese unie er dan ook geen maximum dosering voor opgelegd.

  Welk multivitaminen preparaat is nu de beste oplossing?
  Uit bovenstaande tekst kunnen we dus uitmaken dat een dagelijkse inname van vitaminen van cruciaal belang is om onze welzijnstoestand te kunnen waarborgen. Voor mensen die geen risico's willen nemen zou ik orthica multi 4 all of centrum multivitamine willen aanraden. Met één van deze twee producten bent u er zeker van dat u alle dagelijkse vitaminen en mineralen naar binnen speelt zonder dat u daar al teveel moeite voor zal moeten opbrengen. Geef niet toe aan een zwak gestel maar bespaar veel door minder snel ziek te worden! Mensen die willen afvallen doen er ook beter aan om zich van een degelijke multivitamine te gaan voorzien.