Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mythes die uw geluk in de weg staan

Wat men je nogal eens durft wijsmaken...

 1. sonja
  Geluk in uw leven vinden zou ver het belangrijkste van uw taak op aarde moeten zijn. Ons eigen gevoel is dan ook de grootste motivator en bepaalt dikwijls hoe we de zaken gaan aanpakken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we onszelf soms verhaaltjes of mythes gaan wijsmaken zodat we ons beter zouden gaan voelen. Maar eigenlijk bedriegen we onszelf dusdanig dat we er uiteindelijk meer miserie dan geluk zullen uithalen. Waarom doen we dit dan toch? Waarom denken we dat deze sprookjes ons bestaan zullen kunnen veranderen? Gemakzucht zal er alleszins iets mee te maken hebben, het is namelijk veel makkelijker om iets niet te doen dan daadwerkelijk actie te ondernemen. Ergens weten we wel dat[​IMG] deze mythes ons nooit zullen gelukkig maken maar toch geven we er op tijd en stond eens graag aan toe. Doet u het ook wel eens? Vast wel! En heeft u zich al eens afgevraagd waarom? Waarom deze snelle verzinsels iets van verschil zouden moeten maken? Een raar fenomeen dat de mensheid typeert maar toch vluchten we beter niet teveel naar de daad van gemakzucht. Op den duur beliegen we ons eigen in zo'n mate dat we het nog zelf gaan geloven, tijd om de grote mythes die uw geluk in de weg staan te onderzoeken.

  Ga conflicten uit de weg:

  We leren onze kinderen om conflicten uit de weg te gaan maar is dat eigenlijk wel verstandig? Het zijn trouwens deze die conflicten uit de weg gaan dat meestal het onderspit moeten delven. Iemand die met zelfzekerheid voor zichzelf opkomt zal men niet gauw iets in de weg leggen. Als je daarentegen overal van wegloopt zal men je altijd als minderwaardig gaan beschouwen. Ik zeg niet dat je agressie moet gaan omhelzen maar enige zelfzekerheid zou u geen windeieren mogen leggen. We kunnen beter met strubbelingen en tegenkantingen leren omgaan zodat we uit onze acties kunnen leren. Hoewel we dikwijls de illusie hebben dat we in een beschaafde wereld wonen is er niet zo heel veel met 1000 jaar geleden veranderd. We zijn nog altijd mensen en mensen zullen altijd conflicten genereren. Ermee omgaan lijkt me dan beter dan er van te gaan lopen.

  Gelukkige mensen zijn naïef:

  Als gelukkige mensen allen naïef zouden zijn, waarom proberen we dan steeds het geluk te bereiken? Iemand die gelukkig is heeft één ding goed begrepen, dat hij of zij in balans met zijn leven is en daaruit probeert te groeien. Gelukkig zijn heeft niets met over-positiviteit te maken. Het zijn mensen die realistisch zijn en hun dromen durven beleven. Ze stoppen niet bij de eerste tegenslag en weten ook dat opgeven niets met zich zal mee brengen. Het streven naar meer alleen al kan u van voldoende geluk voorzien. Als je niet gelukkig bent wil dat zeggen dat je uw dromen in de kast hebt opgeborgen. We denken dan vaak dat het iemand anders is dat ons geluk in de weg staat maar eigenlijk zorgen we zelf voor de nodige obstakels. Waarom kunnen we anders onmiddellijk 10 zaken opnoemen waarom iets niet zou lukken maar er geen twee kunnen bedenken waarom het wel zo zou zijn?

  Met geld kan je geen geluk kopen:

  Je kan met geld misschien geen geluk kopen maar je kan wel een heleboel zaken kopen die uw geluk in de hand zullen werken. Streven naar armoede zal u daarentegen veel ongelukkiger maken. Er is trouwens ook niets verkeerd met geld te willen, het is menselijk om vooruit te willen gaan en in een wereld die om geld draait zal dit dus zeker van pas kunnen komen. Het huidige negatieve economische klimaat weerspiegelt nog maar eens ten volle wie er momenteel van geluk aan het proeven is. Het zijn niet diegene zonder centen want die hebben alleen daardoor al genoeg zorgen aan hun hoofd. Geld is het betaalmiddel waarmee je vrijwel alles kan doen, waarom zou dit aan uw geluk dan niet kunnen bijdragen?

  Ik heb tijd alleen nodig:

  Tijd alleen zal u niet beter maken, hoewel een dagje alleen eens goed kan doen is het zeker niets dat je zou moeten nastreven. Door met andere mensen om te gaan zal uw gemoed veel sneller kunnen keren. Want wat jij weet, nu ja, dat weet je al. Andere mensen kunnen je een verschillende kijk op het leven bieden waardoor ook jij sneller van moed kan veranderen. Praten met andere mensen doet ons over het algemeen een beter gevoel krijgen. Alleen is maar alleen waardoor je ook alleen jouw standpunt zal begrijpen. Tijd alleen is dan ook alleen gedurende korte periodes nuttig.

  Een snoepje zal je opbeuren:

  In tijden van een slecht gevoel of depressie durven we al eens naar snoep reiken. Het zou onze gedachten gelukkiger moeten maken en hoewel dit eventjes waar kan zijn is dit meestal van korte duur. Snoep en andere voedingsmiddelen zullen uw leven nooit opbeuren, ze kunnen u alleen maar van uw echt doel afleiden. Feit is dat we ons hierachter nog slechter gaan voelen omdat we het snoepje gegeten hebben. We denken minder controle te hebben en voelen ons hierachter dan ook dikwijls schuldig.

  Ik ben belangrijk:

  Denkend dat we belangrijk zijn is waarschijnlijk de grootste mythe van aller tijden. We zijn maar zo belangrijk als op wie we kunnen rekenen. Alleen zijn we namelijk niet zoveel waard, denk er maar is over na, voor wel alles heb je meestal iemand anders nodig. Samen zijn we sterk en alleen is maar alleen zou dan ook de boodschap moeten zijn. Binnen 100 jaar weet waarschijnlijk niemand meer wie je was. Denk je dan zo belangrijk te zijn? Tuurlijk niet, we zijn allen maar een klein puntje op een grote planeet die door een beslissing van een ander plotsklaps van de kaart geveegd kunnen worden. Bescheidenheid en dankbaarheid zou dan ook meer op zijn plaats zijn dan te denken dat de wereld van ons is.